Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Vmbo-examens gestolen uit auto van docent

Op dinsdag 24 april schreef onderwijsminister Arie Slob een brief aan de Tweede Kamer: vorige week zijn er opgaven en correctievoorschriften van een centraal eindexamen voor vmbo-leerlingen gestolen uit de auto van een docent.

De diefstal vond plaats op de vrijdag daarvoor. Er werd bij een reeks auto's ingebroken, en één van deze auto's bleek de auto van een docent te zijn. In deze auto lag een tas met de opgaven en antwoorden van een praktijkexamen (cspe) voor het vak Zorg en Welzijn, een vak dat op het vmbo gegeven wordt. De docent heeft aangifte gedaan van de diefstal, maar de examens zijn nog niet terecht.

Gevolgen

De praktijkexamens worden op verschillende momenten afgenomen, ergens tussen 1 april en 5 juli. Gelukkig bestaan er twee versies van het examen. Op scholen waar de leerlingen dit examen nog niet gemaakt hebben, wordt nu dus de versie gemaakt die niet gestolen is. Er zijn volgens minister Slob geen gevolgen voor leerlingen die het examen al gemaakt hebben.

De scholen zelf kunnen wel last ondervinden van de diefstal. "Voor scholen brengt dit wel de nodige extra organisatielast met zich mee", zegt minister Slob. "Een deel van de examinatoren zal zich op korte termijn moeten gaan voorbereiden op de afname van een andere versie van het cspe en dat vraagt wellicht ook aanpassing van de afnameroosters in scholen. Ik begrijp dat dat geen gemakkelijke opgave kan zijn."

Gepubliceerd op 25 april 2019


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?