Eindexamens 2022

Volg ons op Instagram of Tiktok!

Volg ons ook op Instagram of Tiktok!

Vmbo-examens gestolen uit auto van docent

Op dinsdag 24 april schreef onderwijsminister Arie Slob een brief aan de Tweede Kamer: vorige week zijn er opgaven en correctievoorschriften van een centraal eindexamen voor vmbo-leerlingen gestolen uit de auto van een docent.

De diefstal vond plaats op de vrijdag daarvoor. Er werd bij een reeks auto's ingebroken, en één van deze auto's bleek de auto van een docent te zijn. In deze auto lag een tas met de opgaven en antwoorden van een praktijkexamen (cspe) voor het vak Zorg en Welzijn, een vak dat op het vmbo gegeven wordt. De docent heeft aangifte gedaan van de diefstal, maar de examens zijn nog niet terecht.

Gevolgen

De praktijkexamens worden op verschillende momenten afgenomen, ergens tussen 1 april en 5 juli. Gelukkig bestaan er twee versies van het examen. Op scholen waar de leerlingen dit examen nog niet gemaakt hebben, wordt nu dus de versie gemaakt die niet gestolen is. Er zijn volgens minister Slob geen gevolgen voor leerlingen die het examen al gemaakt hebben.

De scholen zelf kunnen wel last ondervinden van de diefstal. "Voor scholen brengt dit wel de nodige extra organisatielast met zich mee", zegt minister Slob. "Een deel van de examinatoren zal zich op korte termijn moeten gaan voorbereiden op de afname van een andere versie van het cspe en dat vraagt wellicht ook aanpassing van de afnameroosters in scholen. Ik begrijp dat dat geen gemakkelijke opgave kan zijn."

Gepubliceerd op 25 april 2019


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.