Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Vijf tips tegen examenstress die je leraar niet geeft

''Wist je dat een banaan..'', JA. ''Door koffie raak je juist..'' Weet ik al! ''Vaak pauzeren is..'' Joh! Het lijkt alsof alles en iedereen dezelfde tips geeft in aanloop naar de examenperiode. Daarom hier speciaal voor jou vijf tips tegen examenstress die je leraar niet geeft.

1. Chill met een dier
Als je klasgenoot net als jij zegt nog niet geleerd te hebben, voel je je een stuk beter. En om die reden zijn dieren ideaal om mee te chillen in aanloop naar en tijdens de eindexamens. Dieren doen namelijk geen eindexamen en hoeven ook geen vervolgstudie (hooguit puppycursus) te kiezen. Ze geven je niet het gevoel dat iets moet.

Ook niet onbelangrijk: veel dieren zijn zacht, aaibaar en lief. Vanwege deze kenmerken adviseer ik met klem om tijd door te brengen met een alpaca, hier kun je tegen betaling een wandeling boeken met zo'n majestueus wezen. Heb je geen tijd om de deur uit te gaan? Check dan deze stream. Hier kun je 24/7 meekijken met het opgroeien van lieve kittens.

2. SCHREEUW!
Schreeuw je schor. Gooi alles eruit in een serie van willekeurige tonen. Deze zogenaamde Flogstra Scream is ontstaan in Zweden en in de afgelopen jaren overgewaaid naar andere Europese landen. Het idee is dat je al je opgekropte stress, agressie en angsten als het ware uit je lijf schreeuwt.

3. Bubbeltjesplastic
*plop*, *plop*, *plop*. Het laten knappen van bubbeltjes in bubbelplastic heeft geen hoger doel. Je schiet er werkelijk niets mee op, maar het voelt o zo lekker. Diverse wetenschappers en psychologen beweren ook dat bubbeltjesplastic oprecht stressverminderend werkt.

4. Ballenbak
Weet je nog hoe chill het leven was in de kleuterklas? Niet hoeven kiezen tussen een sociaal leven en schoolwerk. Beide kende je nog niet eens! In het weekend ging je gewoon een keer met je vader naar de McDonald's. Terwijl hij jouw Happy Meal aan het fiksen was dook jij snel de ballenbak in.

Ga terug naar die tijd en begraaf je in kunststofballen. Flapper met je armen alsof je in de sneeuw ligt en let vooral niet op de vervelende McDonald's medewerker die je vraagt of je alsjeblieft wil vertrekken.

5. Baby carousel
Was je zelfs als kleuter gestrest? Ga dan verder terug in de tijd: waan je weer baby! Misschien weet je dit niet meer, maar de kans is groot dat je als een baby een carrousel boven je bedje had. Zo'n ding dat langzaam ronddraaide, en jou in slaap bracht.

Het is een geweldig apparaat omdat je alles om je heen vergeet en alleen nog maar denkt aan de verschillende figuurtjes die je blikveld passeren. Probeer het eens via Youtube.

Extra tip
Alles wat hierboven staat werkt natuurlijk gegarandeerd, maar de allerbeste tip om examenstress tegen te gaan: zorg gewoon dat je goed voorbereid bent. Koop zo'n Examenbundel, lees dat ding door en maak een karrenvracht aan proefexamens. Ik hoop dat je slaagt, daarom raad ik je aan om hier te bestellen. Kan je tot wel 15% in kosten schelen. Succes!

Gepubliceerd op 20 april 2017


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.