Eindexamens 2022

Volg ons op Instagram of Tiktok!

Volg ons ook op Instagram of Tiktok!

Uitslagdag: champagne of..?

‘Je zult het wel spannend vinden! Ik zal voor je duimen!’ Of: ‘Ben je al zenuwachtig? Nergens voor nodig: je bent vast wel geslaagd!’ Iedereen lijkt tegenwoordig al een mening te hebben over mijn examenuitslag.

Uitslagdag: wordt het champagne of wordt het nog een jaar schooltassen?

Ze gaan er trouw vanuit dat het allemaal wel goed moet komen: ik heb per slot van rekening heel hard geleerd en ik stond er niet slecht voor.

En nu is het zover: de gevreesde dag van de examenuitslag: 16 juni.

Ik ben stikzenuwachtig! Want wat als ik ineens toch blijk te zakken? Help! Ook al heeft iedereen vertrouwen in me, ik zie het momenteel even helemaal niet meer zitten!

Mijn omgeving helpt me ook niet erg. ‘Wat wil je allemaal inkopen? Hapjes? Drankjes?’ Mijn moeder begon vorige week al met vragen stellen. ‘Denk je dat we ook een beertender moeten kopen?’ Ze is al helemaal bezig met het voorbereiden van het feest, terwijl het nog niet eens zeker is dat ik geslaagd ben. Zo word ik er constant aan herinnerd.

Een beetje spanning is natuurlijk normaal. Iedereen heeft er last van, vooral op de dag zelf. Want wie heeft dit rare systeem eigenlijk bedacht? De uitslagen zijn al om 9 uur ’s ochtends bekend, maar je weet pas om 14:00 of je geslaagd bent. Althans, dat mag je dan maar hopen..

Er zijn ook scholen waar het wel eens misloopt (ik noem geen namen en plaatsen!). Een paar jaar geleden was iedereen al volop aan het feesten, toen een ongelukkige scholier plots het bericht kreeg dat hij alsnog gezakt was. Ze waren hem vergeten te bellen. Nou, dan kan je ook wel door de grond zakken.

Het zijn zulk soort verhalen waar je altijd nog zenuwachtiger van wordt. Gelukkig heb ik met mijn mentor een deal gemaakt om de spanning te beperken. Ze belt iedereen al voor twee uur op, om te vertellen of je geslaagd of gezakt bent. Dan weet je het in ieder geval zeker en hoef je niet zo lang te wachten.

Pfff, maar toch ben ik blij als het voorbij is.

Gepubliceerd op 16 juni 2011


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Mijn school geeft echt slecht les aan de uitslag te zien,
het is vmbo dus ze hadden gister al de uitslag,
van de 80 examenkandidaten moesten er 18 herexamen doen en waren er 2 definitief gezakt, en er was 1 meisje dat ook gezakt was of herexamen moest doen, terwijl ze vorig jaar ook al gezakt was....

10 jaar geleden

A.

A.

Op mijn school, worden we pas VANAF 5 UUR 'S MIDDAGS GEBELD.

10 jaar geleden

L.

L.

Ik duim voor je Rens!

10 jaar geleden

R.

R.

champagne! geslaagd dus dat wordt een feestje!

10 jaar geleden

R.

R.

gefeliciteeeeeeeeeeeeeeeeeeeerd :)

10 jaar geleden

I.

I.

Al een halve fles roze champagne achter de kiezen :) Geslaagd dus.

10 jaar geleden

M.

M.

Gefeliciteerd!! Ik gelukkig ook:D

10 jaar geleden

T.

T.

Omdat ik staatsexamen doe en mijn laatste mondeling pas op 1 juli is hoor ik diezelfde avond nog of ik geslaagd ben. Ik moet dus nog even wachten...

10 jaar geleden

M.

M.

Gefeliciteerd! Gelukkig ben ik ook geslaagd:D Lekker feest vieren dus

10 jaar geleden

V.

V.

Ben je wel of niet geslaagd??
Als je zenuwachtig bent moet je gewoon lekker dingen met vriendinnen gaan doen. Dat helpt echt, die zeuren nergens over.
En op de dag van de uitslag kun je met je mobiel met elkaar bellen, want daar belt de school toch niet op.
Ik had vorig jaar examen, dus weet wat je doormaakt!!
Volgend jaar weer examen :-(
En als je toch niet slaagt, gewoon voor 100% voor je herexamen gaan.

10 jaar geleden

R.

R.

Gefeliciteerd!!!!

10 jaar geleden

X.

X.

DIe trui van dat plaatje.. Waar heb je die gekocht? :)

10 jaar geleden

R.

R.

ik heb nooit die papier ontvangen maar check hoe ver ik gekomen ben

10 jaar geleden