Eindexamens 2022

Volg ons ook op YouTube of Tiktok. (Bijna) klaar met je examens? Vul ons tevredenheidsonderzoek in 🙏

Nee! Te laat voor mijn examen!

Anouk

Slaperig kom ik overeind. Ik heb de wekker niet gehoord, dus ik kijk op de tijd. Oh, 8 uur, dan moet ik al wel een beetje opschieten. Dan vervaagt er één lijn aan de linkeronderkant en zie ik dat het—tot mijn grote schrik—geen acht uur is, maar negen uur. Ik had op dit moment in de examenzaal moeten zitten, aan mijn examen geschiedenis. 

In paniek grijp ik mijn gsm en het blaadje waarop alles staat over de examens. Er staan twee nummers op, bij de eerste wordt er niet opgenomen, bij de tweede wel. Ik leg uit dat ik me verslapen heb en nú examen hoor te maken en ze verbindt me direct door. Ik krijg Doerde aan de lijn, onze roostermaker. Ze zijn al naar me op zoek, omdat ze me niet konden bereiken. Ze komen nu naar mijn huis om me op te halen, want ik zit nog in het half uur dat je te laat mag komen.
Als ik heb opgehangen, bel ik mijn moeder zodat zij niet ongerust wordt, maar ze neemt niet op. Ze heeft er dus niets van meegekregen, mooi zo. Snel doe ik mijn kleren aan, pak wat drinken, eten en twee woordenboeken en loop naar buiten. Op dat moment komt er een auto de straat in rijden en ik stap in.
Onderweg en op school bespreken wat mijn mogelijkheden zijn: of ik maak het examen nu in het lokaal bij de mensen die extra tijd nodig hebben en ik krijg ook dat half uur extra of ze melden me ziek voor dit examen en ik maak hem pas met de herkansingdagen. Ik kies uiteindelijk voor het laatste, want concentreren kan ik me door omstandigheden nu echt even niet.
Ik word naar huis gebracht, omdat ik me dan nog voor kan bereiden op het examen Frans van vanmiddag. Maar ondanks dat het nu zo geregeld is, baal ik toch. Nooit kom ik te laat, nooit overkomt me dat en natuurlijk met de examens weer wel… ik zal me er overheen moeten zetten en proberen de andere examens zo goed mogelijk te maken. Dan maar wat later te horen krijgen dat ik geslaagd ben, want ik moet en zal slagen, ondanks deze tegenvaller.
Anouk kwam met haar verhaal ook in het eindexamenjournaal op 3fm. Luister hier.

Gepubliceerd op 21 mei 2010


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

Jeetje, wat balen zeg! Kon je je wel een beetje concentreren op Frans?

12 jaar geleden

M.

M.

Oh bah wat vervelend, sterkte! Ging Frans wel goed?

12 jaar geleden

I.

I.

Meen je niet, dan was ik niet de enige:O. Ik kwam er half 9 achter dat ik niet vanmiddag, maar vanmorgen examen geschiedenis moest doen:O. Erg handig dus... Maar gelukkig net op tijd!

12 jaar geleden

M.

M.

Balen zeg! Maar ik denk wel de juiste beslissing =) Succes nog! Groetjes Marleen

12 jaar geleden

Q.

Q.

Is dat niet onreglementair?

12 jaar geleden

L.

L.

Oh, balen zeg! Fijn dat je het mag herkansen.

12 jaar geleden

N.

N.

@Kim & Micromensje; op zich... niet zeker...

12 jaar geleden

L.

L.

suc6 nog met je andere examens hoop wel dat je het haalt ^_^
dat je nog tijd hebt om een collumn te schrijven :O

12 jaar geleden

N.

N.

dat is balen heb je hem met de herkansig wel gehaald ?
en de andere examens ?

11 jaar geleden

J.

J.

ECHT ZIELIG HOE LIEP HET AF???

11 jaar geleden

J.

J.

ECHT HOE LIEP HET AF ECHT SNEU VOOR JE

11 jaar geleden

A.

A.

Komt allemaal goed hoor, dankje ^^

11 jaar geleden

Y.

Y.

je mag bij je examen een half uur te laat komen ja, maar je mag niet langer doorgaan als de rest. Mcoht dat bij jou wel dan, omdat je bij de mensen met tijdverlening gezet kon worden? nja, suc6 nog!

11 jaar geleden

P.

P.

Wat een actie zeg. Je bent gewoon te laat. Erg triest om je dan ziek te laten melden onder het mom van'want concentreren kan ik me door omstandigheden nu echt even niet'..<BR>Natuurlijk hartstikke kut dat je je verslaapt, maar dan moet je wel eerlijk zijn en gewoon het examen maken.

11 jaar geleden

D.

D.

ooo echt dit is echt weer iets wat mij ook zou kunnen overkomen.
maarja wel slim datje voor de herkansingsdagen hebt gekozen.

11 jaar geleden

O.

O.

Wat erg ja, maar ik concludeer wel dat je er wel vertrouwen in hebt dat je slaagt dus.

*schuift roos vice naar je toe*
"Komt wel goed, schatje"

10 jaar geleden