Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Maak kennis met ons examenteam!

Ben jij al aan het aftellen? Nog even, en de examens gaan van start! Op onze eindexamenpagina geven wij je tips, houden wij je op de hoogte van het laatste examennieuws én kun je zien wat andere examenkandidaten van de examens vonden. Ons examenteam van negen vloggers geeft je tijdens de examenperiode elke dag een update in ons Eindexamenjournaal. In dit blog stellen we ze vast even aan je voor.

Casper, 5 havo

"Ik doe dit jaar eindexamen havo, maar kijk nog wel een beetje op tegen geschiedenis. Al die jaartallen die je uit je hoofd moet leren... Na mijn eindexamen wil ik audiovisuele media gaan studeren aan de HKU. Daar moet ik wel toelating voor doen. Als ik niet word toegelaten neem ik een tussenjaar en ga ik meer vloggen, ik heb namelijk al mijn eigen Youtube-kanaal."

Martina, 5 havo

"Ik doe dit jaar havo-eindexamen, en heb écht geen zin in mijn examen economie. Dat is zo ingewikkeld, ik heb spijt dat ik dat vak gekozen heb. Tijdens mijn examens moet ik wel even knallen, want ik wil hierna nog vwo gaan doen. Daarom moet ik een zeven gemiddeld staan."

Maha, 4 vmbo-gt

"Ik doe dit jaar examen vmbo. Ik heb nog geen idee wat ik wil studeren, daarom ga ik volgend jaar nog havo doen. Ik leer extra hard, want ik heb voor de havo wel een hoog eindgemiddelde nodig. Dat wordt dus nog spannend, vooral omdat ik Duits echt verschrikkelijk vind. Meestal snap ik echt niks van al die teksten!"

Chanou, 6 vwo

"Ik doe eindexamen vwo en heb veel bètavakken. Ik heb me al best goed voorbereid en wat examens geoefend, dus ik denk dat het wel goed moet komen. Na mijn examen wil ik een tussenjaar nemen om te vloggen. Ik heb namelijk een eigen bedrijf: een Youtube-kanaal en een eigen sieradenshop!"

Ceren, 6 vwo

"Ik doe voor de tweede keer eindexamen: vorig jaar ben ik helaas gezakt. Dit jaar moet het daarom lukken! Ik ben vorig jaar al toegelaten op de opleiding Creative Writing in Arnhem en ben daar komend jaar, na mijn examen, nog steeds welkom. Eerst nog even afrekenen met alle bètavakken in mijn profiel, niet mijn favoriete vakken!"

Annelinde, 4 vmbo-kb

"Ik doe eindexamen vmbo kader, dus heb al een aantal examens achter de rug. Alleen biologie en wiskunde staan me nog te wachten. Biologie is nog wel een uitdaging, dus ik moet me daar nog even goed in verdiepen."

Maaike, 5 havo

"Ik doe havo-eindexamen en ben er best zenuwachtig voor. Ik heb al veel geoefend en ook veel Samengevat-bundels gelezen, dus ik ben wel goed voorbereid. Na mijn eindexamen wil ik naar de Dutch Film Academy, want daar kan ik veel leren over filmen en editwerk. Dat lijkt me erg tof, want ik maak nu al veel video's voor mijn kanaal op Youtube!"

Wayne, 6 vwo

"Je kent mij misschien al van het Scholieren.com-blog, waar ik al een hele tijd voor schrijf. Dit jaar doe ik ook eindexamen. Dat moet op zich goedkomen, alleen vakken met veel cijfers vind ik erg lastig. Wiskunde is bijvoorbeeld niet mijn sterkste punt. Ik moet dat vak dus nog even goed voorbereiden!"

Gepubliceerd op 2 mei 2016


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?