Eindexamens 2022

Volg ons op Instagram of Tiktok!

Volg ons ook op Instagram of Tiktok!

'Hoorde havo natuurkunde niet moeilijker te zijn?'

Dinsdag maakte ruim een kwart van de havisten het examen natuurkunde. Om half vijf had de havo collectief vakantie, maar veel leerlingen bleken de examenzaal al eerder verlaten te hebben.

Scholier Nick Cornelissen laat direct na afloop van het examen weten dat het fantastisch ging. "Het ging echt super, sommige vragen waren gewoon niet van het juiste niveau. Er zaten flink wat weggevertjes bij de examenvragen. Er waren opgaven die zo makkelijk waren, dat ik me afvroeg waarom er twee of meer punten voor werden gegeven. Het was makkelijk scoren en ik liep met een glimlach op mijn gezicht de zaal uit", licht hij toe.

Te makkelijk?

Havoleerling Denise Laan is het helemaal met hem eens. "Het examen was veel makkelijker dan ik had verwacht. Er was maar één vraag die ik helemaal niet wist te beantwoorden, verder kon ik alles zo invullen. 'Zou dit niet veel moeilijker moeten zijn?' dacht ik tijdens het examen. Toen ik klaar was had ik nog tijd over, daardoor had ik de gelegenheid om alles extra goed na te kijken", aldus Denise.

Docent Ade Hoekstra vond het examen opvallend kort maar wel erg gevarieerd. "Vooral bij de havisten zorgt dit korte examen, in combinatie met de gedachte dat het de laatste dag is en het zonnige weer, ervoor dat veel leerlingen al vroeg de zaal verlieten."

Veel te verdienen

Volgens Hoekstra zat er voldoende variatie in de vragen. "Zo was er een erg goeie vraag over een slinger, waarin nieuwe informatie werd gegeven en waarvoor dus inzicht nodig was. Ik maak me wel zorgen om het aantal punten per vraag. Bij sommige makkelijke vragen waren zoveel punten te verdienen dat ik bang ben dat leerlingen te moeilijk zijn gaan denken."

Leerling Thea Meijer vond het examen makkelijker dan verwacht. "Gelukkig heb ik niet naar de te behalen punten gekeken terwijl ik de vragen maakte, dan was ik misschien wel aan mezelf gaan twijfelen. Ik heb vier oefenexamens gemaakt, maar dit examen was een stuk makkelijker dan die vier", zegt Thea.

Niet geoefend

Havist Sem van Loon vond het ook best goed gaan. Wat Hoekstra zegt, herkent ze wel. "Er waren vragen waar je vier punten kon krijgen, terwijl mijn antwoord maar twee zinnetjes omvatte. Maar ik heb er een erg goed gevoel over, ondanks dat ik de laatste tijd helemaal geen oefenexamens meer heb gemaakt. Dat bleek dus ook niet nodig", vertelt Sem.

Bij het LAKS kwamen tot dusver 400 klachten binnen over het examen natuurkunde. “Natuurkunde is altijd een erg duidelijk examen, dus ook dit jaar verwachten wij niet veel klachten”, aldus een woordvoerder van de klachtenlijn.

Wat vond jij? Vond je het examen natuurkunde ook zo goed te doen, of vond je het juist een lastige toets? Deel je mening hieronder in de reactie!

Gepubliceerd op 28 mei 2013


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Nou, ik vond het echt geen makkelijk en kort examen. Ik heb veel geoefend, maar dit examen vond ik veel lastiger, en langer.
Bij ons bleven ook heel veel mensen tot het einde zitten, en alleen de dublanten gingen eerder weg.

8 jaar geleden

L.

L.

Ik vond het geen makkelijke examen en ook vrij lang.

8 jaar geleden

F.

F.

Vond het echt geen makkelijk examen. Hoop daarom ook echt op een norm hoger dan 1 :/

8 jaar geleden

E.

E.

Het was zeker geen makkelijk examen! sommige vragen waren erg onduidelijk juist!!!

8 jaar geleden

B.

B.

Ik vond het niet makkelijk, het was een hele lange examen!

8 jaar geleden

R.

R.

Ik vond hem helemaal niet makkelijk. Bij mij zat haast iedereen nog in de gymzaal tot het einde. Veel mensen vonden sommige vragen ook heel vaag

8 jaar geleden

D.

D.

Een zeer onevenwichtig examen. Golven, Arbeid/energie en Krachten kregen geen of zeer weinig aandacht. Terwijl het toch een belangrijk onderdeel van de natuurkunde is. Ca. 25% van de lessen wordt eraan besteed.

8 jaar geleden

N.

N.

Helemaal mee eens. Het examen was niet heel makkelijk en bovendien best lang

8 jaar geleden

N.

N.

Ik weet niet waar jullie je informatie vandaan halen maar het was geen makkelijk en kort examen!! En die weggevertjes waren all helemaal flauw want je kreeg er heel veel punten voor waardoor je veel te moeilijk ging denken!!

8 jaar geleden