Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Gratis punt bij vwo Engels

Door Kim

Een cadeautje voor alle vwo'ers, of je nou al in Chersonissos zit of nog blokt voor je Spaans: iedereen krijgt één puntje gratis voor z'n examen Engels!

De vraag

Opgave 42 hoorde bij de algemene voorwaarden van een productaanschaf. De vraag luidde: "Op welke zinsnede uit de verkoopvoorwaarden moet de klant zich beroepen wanneer hij bezwaar wil aantekenen tegen de prijsverhoging? Noteer de eerste twee en de laatste twee woorden van deze zinsnede."

Oké, tot zover best helder toch?

Het antwoord

Maar dan het correctievoorschrift. Die lijkt in eerste instantie niet eens zo heel raar: "although products … was placed (/ subject to availability) (in 2.5)". Toch leverde dat veel klachten op bij het LAKS, vertelt examenklachtenbaas Alderik. "Die 'although' hoefde er namelijk niet per se bij. Veel scholieren begonnen hun citaat met het woord 'products', maar dat zou volgens het correctievoorschrift volledig foutgerekend moeten worden."

Je zou verwachten dat de examenmakers dan ook dát citaat goed zouden rekenen, maar nee: ze geven iedereen gewoon één gratis punt voor deze vraag, ongeacht je antwoord. Of je nou met 'although', 'products', iets anders of helemaal niets begint. "Misschien omdat de vraag sowieso al erg moeilijk was, bijvoorbeeld."

Havo Engels

Vandaag werd er trouwens nog een kleine andere wijziging van het correctievoorschrift van havo Engels bekend. Bij vraag 4 wordt voortaan ook een ander antwoord goedgekeurd: op nummer 4 is naast 'Kelly' is ook 'Marsha (Dawson)' goed.

Gepubliceerd op 31 mei 2012


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Niet iedereen krijgt een gratis puntje! Als je het al goed had, dan ben je nu de pineut.

10 jaar geleden

E.

E.

Helaas, die had ik al goed. Geen extra punt dus, hooguit achteraf verspilde moeite om die vraag te hebben gemaakt! En een relatief nadeel nu het voordeel van die vraag goed hebben verdwenen is.

10 jaar geleden

R.

R.

Ben er ook niet erg blij mee.. Ik had em ook al goed en vond die vraag ook best makkelijk. Beetje jammer dat ze nu alle antwoorden goedrekenen...

10 jaar geleden

M.

M.

Ik had hem ook goed en vond hem ook erg makkelijk. Ben er dus ook niet zo heel blij mee. :(

10 jaar geleden

H.

H.

Wanneer is Chersonissos een eiland geworden? ;p

10 jaar geleden

K.

K.

wat is er mis met jullie? gunnen jullie het een ander niet?

10 jaar geleden