Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Extra punten voor havo en vwo

Door Kim

Hoera, alweer kans op extra punten! Fouten in het examen of de antwoorden zijn altijd vervelend, maar als je daar gratis punten voor terugkrijgt, vergeven we het de examenmakers maar...

Havo M&O

Eerst maar vraag 7 van het havo-examen M&O. Daar staat een foutje in het correctievoorschrift. Er staat 'de totale loonkosten in 2012 waren 120.000', maar daar klopt geen hout van: dat moet juist 142.000 zijn. Props voor iedereen die het in eerste instantie dus wél goed had, want je hebt dus echt recht op dat ene puntje.

Dan vraag 23, waarvoor je de onoplettende examenmakers mag bedanken. In de bron (zie afbeelding) worden namelijk de lonen vanaf juli 2010 gegeven, en niet die van het eerste kwartaal van 2010. Omdat je daardoor de opgave niet goed kunt beantwoorden, krijgt elke scholier helemaal gratis twee schitterende, blinkende punten - of je de vraag nou goed had of niet. Kassa!

Oh, maar FYI: in vraag 24 spelen diezelfde loonkosten geen rol meer, dus wat dat betreft klopt het correctievoorschrift nog steeds. Het officiële bericht van het Cito over de wijzigingen kun je hier vinden.

Vwo Engels

Dan nog goed nieuws voor vwo'ers die vraag 17 van Engels fout hadden. Misschien heb je 'm namelijk wél goed: in het oude correctievoorschrift staat 'this is (alinea 2)' als enige goeie antwoord, maar het antwoord 'beyond war (alinea 1)' wordt voortaan ook goedgekeurd. Het zou zomaar een dat allesbeslissende puntje zijn wat je net nodig had...

Gepubliceerd op 30 mei 2012


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

Ik ben wel blij dat cito zo de problemen oplost. Maar je zou toch verwachten dat de examens goed gecontroleerd wordt voordat ze verstuurd worden?

10 jaar geleden

J.

J.

Ik word altijd zo blij van zulke nieuwsberichten.

Niet dat ik M&O heb of VWO doe. Maar ach.

10 jaar geleden

E.

E.

Ha, punt erbij voor Engels. :cool:

10 jaar geleden