Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2022

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Extra punten voor havo en vwo

Door Kim

Hoera, alweer kans op extra punten! Fouten in het examen of de antwoorden zijn altijd vervelend, maar als je daar gratis punten voor terugkrijgt, vergeven we het de examenmakers maar...

Havo M&O

Eerst maar vraag 7 van het havo-examen M&O. Daar staat een foutje in het correctievoorschrift. Er staat 'de totale loonkosten in 2012 waren 120.000', maar daar klopt geen hout van: dat moet juist 142.000 zijn. Props voor iedereen die het in eerste instantie dus wél goed had, want je hebt dus echt recht op dat ene puntje.

Dan vraag 23, waarvoor je de onoplettende examenmakers mag bedanken. In de bron (zie afbeelding) worden namelijk de lonen vanaf juli 2010 gegeven, en niet die van het eerste kwartaal van 2010. Omdat je daardoor de opgave niet goed kunt beantwoorden, krijgt elke scholier helemaal gratis twee schitterende, blinkende punten - of je de vraag nou goed had of niet. Kassa!

Oh, maar FYI: in vraag 24 spelen diezelfde loonkosten geen rol meer, dus wat dat betreft klopt het correctievoorschrift nog steeds. Het officiële bericht van het Cito over de wijzigingen kun je hier vinden.

Vwo Engels

Dan nog goed nieuws voor vwo'ers die vraag 17 van Engels fout hadden. Misschien heb je 'm namelijk wél goed: in het oude correctievoorschrift staat 'this is (alinea 2)' als enige goeie antwoord, maar het antwoord 'beyond war (alinea 1)' wordt voortaan ook goedgekeurd. Het zou zomaar een dat allesbeslissende puntje zijn wat je net nodig had...

Gepubliceerd op 30 mei 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?