Eindexamens 2022

Volg ons op Instagram of Tiktok!

Volg ons ook op Instagram of Tiktok!

Examens: Scholieren.com op SLAM!FM

Watkebeurt er allemaal tijdens de eindexamens? Voor het allerlaatste examennieuws surf je niet alleen naar onze vernieuwde eindexamenpagina, maar luister je ook van maandag tot en met donderdag tussen 21.30 en 22.00 uur naar SLAM!FM.

Vijf van onze examenbloggers praten je bij De Avondploeg elke avond bij over hun ervaringen in de examenzaal. Kijk en luister de aftrap (afgelopen dinsdag in de studio) terug!

Dj's Ivo van Breukelen en Daniel Lippens en blogger Tjeerd bespreken in de eindexamenperiode vanaf half 10 's avonds het opvallendste examennieuws van de dag, filteren het belangrijkste eindexamencommentaar uit hun Twitter-timeline en strooien met studietips. Een van onze examenbloggers deelt z'n ervaringen vers uit de examenzaal of letterlijk van boven de boeken.

Het vijfkoppige Scholieren.com Radioteam: 

Caspar, 18, Amsterdam, gymnasium. Lanterfanteren kan-'ie bij wiskunde. Caspar heeft een dikke negen als gemiddelde op zijn cijferlijst. Een echt struikelvak claimt hij niet te hebben, maar om toch wat te noemen kiest hij geschiedenis. ''Dat komt ook omdat mijn rooster zo vol was, dat ik nooit lessen voor dat vak heb gevolgd.''

Tijdens elk examen houdt Caspar halverwege even halt en stopt vijf minuten met werken. Ter ontspanning. ''Dat vind ik heerlijk leedvermaak: een paar minuten kijken hoe andere mensen aan het zwoegen zijn.''

Joca, 18, Arnhem, gymnasium. Joca's lanterfantervak is Spaans: "Dat ga ik als halve Braziliaan wel redden met mijn Portugees." Natuurkunde is een struikelpunt: de ene keer haalt-'ie een schitterend cijfer bij het oefenen, terwijl-'ie een dag later zelfs de gemiddelde snelheid niet meer uit kan rekenen.

Op advies van SLAM!FM-dj Ivo gaat Joca 's ochtends voor zijn examen een biefstukje bakken om maximaal te presteren. "En als ik zak, geef ik SLAM!FM de schuld... Haha."

Saskia, 17, Mill, havo. Saskia kan lanterfanteren wat ze wil bij Frans. Die werkwoordsvormen en beknopte bijzinnen zijn geen enkel probleem voor d'r. Minder triomfantelijk is ze over economie en wiskunde: "daar moet je altijd uit zoveel cijfers kiezen, dat ik niet meer weet welke ik moet gebruiken.”

Saskia droomt ’s nachts dat ze de bus mist, zodat ze haar examen niet kan maken.

Nicolette, 19, Tollebeek, havo. Ze kan een feestje vieren bij Nederlands en Engels, want dat is écht geen enkel probleem. Lezen en schrijven is absoluut piece of cookie. Dramatischer wordt het bij geschiedenis, dat is het vak waar ze het meeste tegenop ziet. Misschien komt dat ook wel door haar kat. Die heeft de eigenaardige gewoonte om languit op haar schoolboeken te gaan liggen. "En vooral dat dikke geschiedenisboek vindt mijn kat heerlijk liggen," verzucht ze.  

Alex, 16, Tilburg, vmbo-t. Alex is de vmbo'er van het stel en ongelooflijk ambitieus. Achterover leunen kan-'ie bij geschiedenis - wij zien kansen voor een bijlesuurtje voor Nicolette. Meer moeite heeft Alex met wiskunde, al maakt-'ie zich over de examens in het algemeen geen enkele zorgen.

Als het aan Alex ligt, zou-'ie tijdens de eindexamens geen letter op papier te hoeven zetten: "Ik praat zoveel, dat ik mijn examens liever mondeling had afgelegd."

Luister vanaf maandag 13 mei van maandag tot en met donderdag tussen 21.30 en 22.00 naar SLAM!FM om te volgen hoe het deze vijf examenkandidaten vergaat.

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens.

Gepubliceerd op 9 mei 2013


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

Haha, wat een onwijs blije pretbek heeft die hoofdredactrice van jullie op de achtergrond.

9 jaar geleden