Eindexamens 2022

Volg ons op Instagram of Tiktok!

Volg ons ook op Instagram of Tiktok!

'Exameninbraak via dakraam'

Door Kim

"De dieven van het Ibn Ghaldoun kregen geen toegang tot de examens met een kluissleutel, maar via een dakraam van de school." Dat hebben bronnen rond het onderzoek tegen persbureau ANP gezegd, meldt NU.nl.

De examens lagen namelijk niet in een kleine kluis, maar in een afgesloten kamertje. Via een dakraam van een andere ruimte zijn uiteindelijk binnengekomen.

Het Openbaar Ministerie en de school kunnen die bewering echter niet bevestigen omdat het onderzoek nog in volle gang is.

Mega-kluisdeur

Volgens de bronnen van het ANP belandden de inbrekers via het dakraam in een kamer die grenst aan de 'examenkamer'. Die kamer zou zijn afgesloten met een soort mega-kluisdeur, maar de dieven konden die deur makkelijk omzeilen. Ze konden via het verlaagde plafond namelijk van de ene naar de andere kamer kruipen door alleen maar wat plafondplaten weg te halen.

Eerder werd al bekend dat de school in 2010 een van de drie sleutels kwijtraakte van de kamer waarin de examens bewaard worden. De schoolleiding heeft het slot echter nooit vervangen, maar een extra sleutel laten maken. De verloren sleutel is nooit meer boven water gekomen.

Geen sporen van braak

Toen vorige maand bleek dat het vwo-examen Frans uit de kluis was gestolen, waren er geen sporen van braak op de kluisdeur te zien. Vandaar dat men dacht dat dieven hoogstwaarschijnlijk met een sleutel waren binnengekomen. Als dit dakraamverhaal klopt, werpt dat natuurlijk een heel ander licht op de zaak.

Scholieren.com houdt je op de hoogte!

Meer weten over de examendiefstal? In ons nieuwsdossier uitgelekte examens kun je alles nog eens rustig nalezen.

Gepubliceerd op 12 juni 2013


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

Hoera! De zaak is weer veranderd. Wanneer krijgen we de ECHTE waarheid te horen? Geef ons ook gratis herkansingen, als je dat op die school ook doet!

8 jaar geleden

Jorieke

Jorieke

''...waren er geen sporen van braak op de kluisdeur te zien.''

Dat klinkt buitengewoon vies, Kim.

8 jaar geleden

Kim

Kim

nee, weet je wat pas vies is? Braaksporen.

8 jaar geleden

M.

M.



Jij denkt aan sporen van braaksel?

8 jaar geleden

H.

H.

ik hoop niet dat er sporen van braak op m'n dakraam zitten? :P

8 jaar geleden

Z.

Z.

Was er geen inbraak alarm af gegaan, het dakraam was zeker niet beveilgd. De inbraak via het dakraam moet toch opgemerkt zijn een of meerdere dagen erna. Waarom lagen de examens in dit soort lokaal. De leraren of directeur die de examens hebben uitgereikt moeten toch gezien hebben dat de zegels verbroken waren, waarom hebben die niets gemeld. Het lijkt wel of de leraren en/of de directeur mee in het complot zitten. Eigenlijk moest iedereen met voorkennis gezakt zijn en de dieven mogen nooit meer een examen doen.

8 jaar geleden

M.

M.



Juist, die komen dan niet aan werk, omdat ze geen diploma hebben. Oftewel ze komen in de bijstand en vangen ons belastinggeld. Ideale situatie, of toch niet?

8 jaar geleden

Q.

Q.

Dus die examens lagen niet eens in een kluis, dit wordt echt te gek, die school moet echt ONMIDDELLIJK sluiten (dwz met ingang van volgend schooljaar).

8 jaar geleden