Eindexamens 2022

Donderdag 9 juni is de uitslagdag. Volg ons ook op YouTube of Tiktok.

Examenchat Duits

Door Roos

Woensdag schoof docent Duits Koos Nederhoed aan in de chat. Traditioneel is de chat Duits niet de drukst bezochte chat, maar daardoor kon Koos wel uitgebreid jullie vragen beantwoorden. En hij gaf weer superslimme antwoorden dit jaar.

Één van de beste tips van Koos was zijn advies om na een uur even de examenzaal te verlaten om te plassen. Even uit je concentratie, even ontspannen en daarna er weer keihard tegenaan. Helaas mogen lang niet alle examenkandidaten 'zomaar' even gaan plassen. Koos was verontwaardigd: "Belachelijk. Je mag gewoon naar de wc of verschaft de school jou een emmer of zo?" Heb je de chat Duits gemist? Hieronder lees je alles terug.

[Update] Koos heeft nog een extra'tje voor jullie. Een lijst met veel voorkomende zinnen en belangrijke woorden. Je kunt 'm hier downloaden via WeTransfer, tot en met 26 mei.  

Ben je op zoek naar de chatlogs van de andere examenchats van deze week? Je vindt ze hier.

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens.

Gepubliceerd op 10 mei 2013


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.