Eindelijk zomervakantie...Wat nu?

Maanden stond bij mij alles in het teken van de eindexamens. En nu ben ik ineens klaar. Misschien maak jij nog een (vrijwillig) herexamen of een paar vakken in het tweede tijdvak, maar dan begint die lange periode met vrije tijd! Wat moeten we nu doen? We hebben geen school meer, geen gezeur meer aan ons hoofd en het dagelijkse ritme is helemaal weg. 

Voor alle examenkandidaten is de eindeloze, vermoeiende middelbare schooltijd eindelijk voorbij en voor alle andere scholieren staat de zomervakantie ook voor de deur. Ik heb maanden lang gedroomd van dat ene moment na de examens dat bijna iedereen nog naar school moet, maar ik al lekker vrij ben.

Ik ben namelijk vast niet de enige die de afgelopen maanden allemaal leuke dingen wilde doen, maar geen tijd had. En tja, als ik dan eindelijk tijd heb, dan verveel ik me. Dat is precies wat er gebeurde nadat ik te horen kreeg dat ik was geslaagd.

Geen ritme meer

Nu ik klaar ben met school is mijn dagelijkse ritme helemaal verdwenen. Elke dag om zeven uur opstaan hoeft niet meer en eind van de middag leren is ook verleden tijd. De eerste paar dagen vond ik het heerlijk! Wie geniet er nou niet van elke dag uitslapen en brunchen, omdat je eigenlijk al te laat bent voor het ontbijt. 

Het duurde niet lang tot ik lui en moe begon te worden van dit ongezonde ritme: de verveling sloeg toe. Eerst zag ik mijn vrienden vooral op school, maar nu het vakantie is, moet je ze daadwerkelijk appen om af te spreken. Ik merk dat bij veel klasgenoten/vrienden het contact al iets verwatert, dus wat moet ik nu dan maar gaan doen?

Na weken lang uit m'n neus eten kwam ik tot de conclusie dat ik me een beetje alleen begon te voelen, te vervelen en moe van mezelf werd. Deze after-eindexamendip had ik totaal niet verwacht, maar ik bedacht een oplossing!

De stacks rollen binnen

Vooral in de horeca zijn ze veel op zoek naar jongeren die lekker in de zomer komen werken. Hoe chill is het om tijdens al die vrije dagen een beetje te gaan werken op een leuke plek en wat stacks te verdienen. Mijn ouders moedigden dit ook heel erg aan, aangezien ik alleen maar op m'n luie reet zat.

Ik werk nu in een chocolaterie in de stad en vind het hartstikke leuk. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn, zo'n supermarktbaantje zijn we na anderhalf jaar corona wel een beetje beu. 

Ik spreek nu dus af en toe met wat vrienden af en ik werk vooral. Dan besteed ik mijn tijd toch nog nuttig. Naast mijn baantje in de chocolaterie heb ik bovendien meer vrijwilligerswerk-uren op me genomen. Dat is echt een aanrader! Of je nou bejaarden gezelschap gaat houden of net als ik helpt bij een online jongeren-hulp-platform: je besteedt jouw tijd aan mensen die je blij maakt. En we hebben nu tijd, dus jongens: zet je in voor een ander! 

Zomervakantie

De zomervakantie begint voor alle niet-examenkandidaten ook bijna. Superchill, want al mijn vrienden waarmee ik nu wilde afspreken hadden geen tijd door de laatste toetsweken. Ook zal ik, met warm weer, vaak aan het strand te vinden zijn voor een frisse duik of een heerlijke mocktail. En ik ga eindelijk op vakantie, waar ik nu al naar uitkijk! 

Als ik er nu zo over nadenk wordt het ook hoog tijd om mijn zomergarderobe te vernieuwen. Dan kan ik mooi gaan shoppen met mijn eerste salaris! Kortom: doei verveling en hallo nuttige én leuke zomer!

Gepubliceerd op 30 juni 2021


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Maak nu een gratis account aan op Mijn Examenbundel!

Nog 17 weken tot de eindexamens beginnen. Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden? Check Mijn Examenbundel voor een gepersonaliseerd dashboard en rooster, examenstof per vak, gratis oefenexamens en meer!

Naar mijn.examenbundel.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

huts

huts

Je eerste salaris uitgeven aan kleding. WierdChamp

6 maanden geleden