Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De meest bijzondere klachten van dit examenjaar

De meest bijzondere klachten van dit examenjaar

Aan alles komt een eind. Ook aan de eindexamens, de meest stressvolle, emotionele en drukke periode des levens. Bij sommigen van jullie zorgde de hoge werkdruk voor een aantal bijzondere klachten aan het adres van het LAKS. Hier een lijstje. 

1. Tourette 

Ergens in Nederland liep er een surveillant met Gilles de la Tourette rond. Erg vervelend voor de surveillant zelf natuurlijk, maar ook voor een van de examenkandidaten in de zaal, die liet weten: "Hij trok af en toe een apart gezicht, wat bij mij voor afleiding zorgde." 

2. Overlast door Fidget Spinner

De Fidget Spinners, de grootste ondingen van dit jaar, infiltreerden zelfs de examenzalen. "Tijdens het examen zat er iemand achter me de hele tijd met een 'Fidget' spinner te draaien, wat mij telkens uit mijn concentratie haalde."

3. Oude-mensen-bingo-stank

Als het in een gymzaal stinkt, ruik je vaak een overweldigende zweetlucht. Maar niet altijd, zo bleek door de klacht van deze kandidaat. "Het stonk enorm in het zaaltje waar wij examen deden, omdat daar altijd oude mensen bingo spelen (no offence) en nu ruikt mijn haar naar oude oma's en daar werd ik door afgeleid."

De wetenschappelijke verklaring van de lucht die sommige oude mensen met zich meedragen vind je hier.

4. Lekker ruikende Binas

Niet alleen vieze geurtjes kunnen je van de wijs brengen, deze scholier moest juist zien te dealen met een heerlijk aroma. "Omdat we niet onze eigen Binas mochten gebruiken, kregen we allemaal een Binas van de school. Deze waren nieuw, en roken daarom heel lekker. Dit leidde enorm af, want mijn eigen Binas ruikt helemaal niet zo lekker. Hierdoor heb ik veel tijd verspild met het ruiken aan mijn Binas."

5. Kutwesp

Vooral in de eerste week van de examens kreeg het LAKS klachten over wespen in de examenzaal. Afgezien van wat gewapper met de handen om de beestjes te verdrijven zorgde dat niet voor veel commotie. Eén iemand bleek echter de ongelukkige uitzondering.  "Ik werd tijdens het examen gestoken door een wesp!", laat een ongekende pechvogel weten bij de klachtenlijn. 

6. Onbruikbare meme

De eindexamenkandidaten hadden één grote troost tijdens de meest drukke periode in hun leven: het maken, delen en genieten van memes. Zelfs het Cito kon dit pleziertje niet wegnemen, toch? Niet helemaal. Eén leerling klaagde bij het LAKS dat hij een keigrappige meme had gemaakt vóór het examen, maar dat de examenmakers het onderwerp van deze meme simpelweg niet in het examen gestopt hadden. De meme was zodoende onbruikbaar. We voelen met je mee..

 

 

Bereken je voorlopige cijfer

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?