Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
ALLE STUDIEBOEKEN VOOR JE EERSTE JAAR HBO/UNI WINNEN T.W.V. €500?

Scholieren.com & Studystore fixen dat voor je! Stuur jouw examensamenvatting(en) op, vinkje aan en je doet mee. Upload nu of check hier de voorwaarden

Hits van David Guetta en Emeli Sandé in havo-examen muziek

Hits van David Guetta en Emeli Sandé in havo-examen muziek

De havisten begonnen deze ochtend muzikaal, om 09:00 stipt deden 1.178 havoleerlingen het examen muziek. Bij Julia van Bergen ging het goed: “Ik vond het niet zo lastig als andere oefenexamens en SE’s die ik heb gehad, het was wel een leuke toets.”

Julia vond wel dat er veel naar instrumenten werd gevraagd: “Het verschil tussen een piano en een gitaar hoor ik wel, maar het verschil tussen een klarinet en een saxofoon is toch lastiger. Er werd ook niet veel naar technische kennis gevraagd.”

In tegenstelling tot veel oude muziek zoals opera, vond Julia dat het een vrij modern examen was: “Bij de vragen zaten geluidsfragmenten van bijvoorbeeld David Guetta en Emeli Sandé, dat was wel heel leuk. Toen ik aantekeningen maakte, luisterde ik naar de fragmenten als achtergrondmuziek.”

Bij Julia op school maakten maar vier mensen het muziek examen

Joy de Looper is het eens met Julia: “Het was erg prettig dat je de muziek herkende. Maar al die instrumenten die op elkaar leken waren wel lastig te herkennen.”

Janna Driessens viel de popnummers ook op: “Dat is aan de ene kant heel fijn omdat je ze al kent maar aan de andere kant heb je op school veel geleerd over klassieke en operamuziek, dus dat kon je dan weer niet toepassen terwijl je er wel tijd in gestoken hebt.”

Docent Sophie Waegemaekers merkte ook op dat de nummers goed pasten bij de leerlingen: “Het examen leek voor de leerlingen goed te doen, ze waren ruim op tijd klaar en schenen de nummers erg leuk te vinden.”

Sterre Teunissen, klachtencoördinator van het LAKS, vertelt dat er heel weinig klachten zijn en het blijkbaar een goed examen was: "Tot nu toe hebben maar heel weinig scholieren geklaagd, dus dat is een goed teken."

Vanaf woensdag 10 mei t/m 24 mei worden er keihard eindexamens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en check onze livestream op onze Eindexamens facebookpagina elke dag rond de klok van 17:30u!

Bereken je voorlopige cijfer