Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens...de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jullie ermee omgaan en wat jullie vinden van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek!

Doe mee

Maastrichtse scholen blunderen: 354 examens ongeldig verklaard

Oscar

In Maastricht gaan het Sint-Maartenscollege en het PortaMosana College niet zo lekker. Vrijdagmiddag kwam namelijk naar buiten dat 354 eindexamens van vmbo-leerlingen van deze scholen ongeldig zijn verklaard. Minister Slob spreekt van 'ernstige fouten'.

In alle gevallen gaat het om schoolexamens, die volgens de Onderwijsinspectie verkeerd werden afgenomen. De inspectie noemt het ongeldig verklaren van de eindexamens een 'vergaand maar noodzakelijk besluit om de betrouwbaarheid van de diploma's in het algemeen - maar ook die van deze leerlingen - te kunnen garanderen.'

Wat er precies mis is gegaan, wordt niet duidelijk. Wel wordt er gesproken over een mogelijke oplossing voor de gedupeerde leerlingen. Bijvoorbeeld het opnieuw afnemen van zowel de schoolexamens als de eindexamens in de zomer. Toch lijkt een groot gedeelte van de scholieren veroordeeld tot nog een examenjaar. 

Weekend vieren

Beide scholen waren niet beschikbaar voor commentaar, maarja: we belden dan ook pas na 17:00. Die hadden al lekker weekend natuurlijk.

Het volledige statement van de Rijksoverheid lees je hier

Gepubliceerd op 22 juni 2018


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.