Let op: correctiemodellen voor vwo-examens Frans, scheikunde en Nederlands laat online

Door Oscar

Normaliter verschijnen de antwoorden van examens op vaste momenten, op enkele uren na afname. Om het correctiemodel nog eens kritisch te benaderen vóór de nakijksessies van de leraren, heeft het CvTE besloten om de publicatie van het correctiemodel uit te stellen. 

Het CvTE heeft dit bepaald vanwege procedurefouten van voorgaande jaren, waarbij leraren goede antwoorden fout moesten rekenen vanwege het onverbiddelijke correctiemodel. Deze vorm van nakijken wordt als proef bij drie examens toegepast. Mochten er tijdens deze sessies conflicten worden gevonden tussen het bestaande correctiemodel en als 'correct' aangeduide antwoorden, dan zal het correctiemodel worden aangepast.

De volgende vwo-examens zijn daarom niet op dag van afname na te kijken:
Frans (te bekijken vanaf donderdag 17 mei 17:00)
Nederlands (te bekijken vanaf maandag 21 mei 17:00)
Scheikunde (te bekijken vanaf zaterdag 19 mei 17:00)

Vanaf maandag 14 mei t/m 29 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en de Eindexamens Facebookpagina voor supersnel nieuws. Check ons YouTube-kanaal voor een dagelijks examenjournaal rond de klok van 19:00u!

Gepubliceerd op 15 mei 2018


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

Vacatures

Maak jij volgend schooljaar (betaald) verhalen voor Scholieren.com?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.