Eindexamens

Volg ons op Instagram of Tiktok!

Volg ons ook op Instagram of Tiktok!

Examen lijkt 'mee te vallen', maar niet voor iedereen

Oui oui, l'examen de français est ici! En nu dus fini. Waar onze examencorrespondenten de boel best vonden meevallen, wordt er via Instagram Stories flink geklaagd over het niveau. "Je suis ging dramatisch", zo vertelt Sophia van de Vries (17).

"De teksten waren te lang en mijn Franse woordenschat is niet zo goed, waardoor ik in tijdnood kwam", verzucht zij. "Ik was wel voorbereid, want ik had goed geoefend met oude examens. Qua moeilijkheid zat 'ie ook op het goede niveau."

'Meer zorgen dan nodig'

Bij Maria Wagih Awad (15) ging het een stuk beter. "Ik heb wel de volle twee uur in de gymzaal gezeten en dacht dat ik het niet af zou krijgen omdat de rest al weg was, maar ik heb gelukkig wel gehaald. Ik had het veel lastiger ingeschat, maar het viel me wel mee."

Ook Natalia Cembrowic (15) had het erger verwacht. "Ik maakte me meer zorgen dan nodig was. Het examen was niet zo moeilijk, ik ben niet in tijdnood gekomen. Wat ik niet wist, kon ik gewoon opzoeken."

'Mooi op niveau'

"In voorgaande jaren waren de examens Frans te lang, maar dit was goed te doen", vindt docente Annet Lamsma. "Mijn leerlingen vonden wel dat er erg veel moeilijk woorden in stonden, dat is jammer."

Lamsma hoorde ook dat bijna iedereen vraag 39, over een leven zonder plastic, fout heeft. "Daarin werd gevraagd waarvan wattenstaafjes, naast bamboe, nog meer worden gemaakt. Ik heb allerlei antwoorden voorbij horen komen, maar het goede antwoord is gewoon van hout."

"Vraag 8 was ook moeilijk", gaat de docente verder. "Die ging over gorilla's. Er werd gevraagd waarom deze dieren rechtop lopen. Veel leerlingen dachten omdat ze indruk willen maken op hun rangers, maar het goede antwoord is omdat ze de rangers nadoen." Helaas, maar: "Het examen was niet supermoeilijk, maar precies mooi op niveau."

Gepubliceerd op 13 mei 2022


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.