Docent Eindhovense school ontslagen na helpen leerlingen met examen Duits

Door Annabel

Een leraar van een vmbo-school in Eindhoven is deze week op staande voet ontslagen, nadat die maandag leerlingen hielp bij hun eindexamen Duits. Dat meldt NU.nl. De examens van alle zeventien leerlingen zijn ongeldig verklaard.

De rector van het vmbo Aloysius De Roosten in Eindhoven vertelt aan regionale media dat de leraar een aantal leerlingen had geholpen. Het examen werd op de school door 17 vmbo-leerlingen gemaakt. 

Aan Omroep Brabant vertelt rector Corinne Sebregts dat de onderwijsinspectie de onregelmatigheden woensdag heeft bevestigd. Een dag later zijn de scholieren en hun ouders op de hoogte gebracht van het besluit.

De vmbo'ers moeten het examen Duits op 17 juni, tijdens de herkansingen, opnieuw maken. Zij krijgen daarom in tegenstelling tot andere eindexamenkandidaten pas op 28 juni te horen of ze geslaagd zijn. De eerste examenuitslagen worden op 12 juni bekendgemaakt.

Het eerste tijdvak van de centrale eindexamens duurt dit jaar tot en met 23 mei. Vmbo'ers zijn één dag eerder klaar ten opzichte van leerlingen op de havo en het vwo.

Moeilijk examen

Veel vmbo'ers vonden het examen Duits van afgelopen maandag erg moeilijk. Vooral de lange teksten bleken een struikelpunt. Het is niet duidelijk op welke manier de docent de scholieren heeft geholpen met het examen. 

 

Gepubliceerd op 17 mei 2019


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

Vacatures

Maak jij volgend schooljaar (betaald) verhalen voor Scholieren.com?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.