Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Boy 7

Mirjam Mous

2009

284

5.9 / 10
  • Eva den Hartogh
  • Nederlands
  • 304 woorden
  • 753 keer
    24 deze maand
  • 14 november 2016
Beste iedereen die dit leest, voor als je het je afvraagt, de opdracht was om een als uitgever een brief te schrijven naar de schrijver. Misschien dat je er iets aan hebt.


Amsterdam, 15 november 2016


Geachte mevrouw Mous,


Ik heb laatst het boek ‘boy 7’ namens u mogen ontvangen. Ik heb het zeker met plezier gelezen. In deze brief zal ik meer informatie geven over mijn oordeel van dit boek.


Het boek gaat over een jongen die zonder zijn geheugen wakker word op een grasvlakte. Dit onderwerp zal niet erg herkenbaar zijn bij de jeugd maar toch erg interessant. Het onderwerp is anders dan in andere boeken en daardoor zal daardoor waarschijnlijk erg geliefd zijn bij de jeugd.


Door het geheugenverlies word de lezer gedwongen mee te denken. Aan het begin lijkt het een beetje rommelig, maar als de jongen het notebook gaat lezen (hoofdstuk ) Dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Je komt achter de redenen van alle gebeurtenissen. Daardoor heb ik me in dit stuk van het boek zeker vermaakt! Door het originele onderwerp van het boek moest ik soms fascinerende verbanden leggen. Boy 7 is dit ongelofelijk goed bedacht! Dat was wat vaak terugkwam in het boek. Ook vond ik het mooi dat er 2 verhaallijnen waren; die zonder geheugen en het verhaal uit het notebook.


Het verhaal is continu spannend. Het heeft je te pakken vanaf de eerste pagina. Het willen weten hoe het afloopt maakt het dat je graag wilt doorlezen, dit zal ook een positief effect hebben op kinderen die niet graag lezen. Het leest het best vlot. De spanning zakt zelden weg. Ook is het erg onvoorspelbaar. De spanning in het boek is dus zeker goed.


Zoals waarschijnlijk wel duidelijk is geworden in deze brief ben ik laaiend over dit boek.    ‘Boy 7’ zal zo snel mogelijk uitgegeven. U hoort nog van ons.


 

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1849

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

bijlagen1

Bijlage 1/Download

Hoge waardering

Vivian zeker weten goedZeker Weten Goed
Immanuel Bendahan2e klas havo/vwo7.6
Stijn Mostert 3e klas vwo7.1
Jorik Velthuis2e klas tto havo/vwo6.7
Ruben 2e klas vwo6.6
Wessel van Kampen7.4
Meer verslagen ›

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?