The fault in our stars door John Green

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover The fault in our stars
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 1179 woorden
  • 8 juni 2016
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
15 keer beoordeeld

Boekcover The fault in our stars
Shadow

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Gen…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernieti…

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft. 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

'Ik bezing de tijd die versluiert en onthult, de tijd die je met de doden herenigt, de tijd die als water alles vernietigt wat hij voedt.'
Peter Van Houten, An Imperial Affliction

The fault in our stars door John Green
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 

Boekverslag
Een weeffout in onze sterren

 

 

 

 

 

Titel:                             The fault in our stars

Vertaald:                      Een weeffout in onze sterren

Auteur:                         John Green

Uitgegeven:                 2012

Pagina's:                      264

 

Inhoud

 

  1. Samenvatting ……………………………………………………………………….. Blz: 3
  2. Hoofdpersonen ……………………………………………………………………... Blz: 3
  3. Beschrijving van hoofdpersonen ………………………………………………….. Blz: 3
  4. Gebeurtenissen ……………………………………………………………………... Blz: 4
  5. Omgang van gebeurtenissen ……………………………………………………… Blz: 5
  6. Leeservaring ………………………………………………………………………… Blz: 5

 

 

 

  1. Samenvatting

 

Het boek gaat over een meisje, Hazel Grace Lancaster, die kanker heeft. Op een dag komt ze bij haar praatgroep Augustus Waters tegen, die ook kanker heeft gehad. Het klikt meteen en er ontstaat een vriendschap. Ze doen veel dingen samen en wisselen hun favoriete boeken met elkaar uit. Langzaam beginnen ze meer voor elkaar te voelen. Later gaan ze naar Amsterdam, waar Augustus verteld dat hij weer kanker heeft en dat het over zijn hele lichaam zit. Ze gaan op bezoek bij Hazel ’s  favoriete schrijvers en krijgen vervolgens ruzie met hem. Als ze in het Anne Frank huis zijn, hebben ze hun eerste zoen. Terug thuis heeft Augustus niet lang meer te leven en niet veel later sterft hij.

 

 

  1. Hoofdpersonen

 

De hoofdpersonen zijn:

  • Hazel Grace Lancaster,
  • Augustus Waters
  • Isaak
  • Peter van Houten

 

 

  1. Beschrijving van de hoofdpersonen

 

Hazel: is een meisje van ongeveer 16 jaar oud. Ze heeft heel weinig vrienden, omdat ze vaak in het ziekenhuis lag. Omdat ze kanker heeft, werkt een van haar longen niet en moet ze kunstmatig ademhalen. Haar moeder denkt dat Hazel depressief is en moet daarom naar een praatgroep waar ze niks aan vindt. Ze vind het vervelend als mensen haar zielig vinden. Ze zegt altijd dat ze een Hazel is met een klein beetje kanker, omdat ze vindt dat als je er heel veel mee bezig bent je niet meer kunt genieten van het leven, dat bij haar elk moment kan eindigen. Ook wilde ze eerst liever geen relatie met Augustus hebben, omdat ze een zegt dat ze een ‘tijdbom die elk moment kan ontploffen’ is en ze de schade wil beperken. Later bezwijk ze voor de charmes van Augustus.

 

Augustus: is een jongen van ongeveer 18 jaar oud. Omdat hij kanker heeft gehad, heeft hij een been verloren en loopt nu met een prothese. Hij is de beste vriend van Isaac die ook bij de praatgroep zit. Hij heeft altijd een pakje sigaretten mee. Niet omdat hij rookt, maar omdat het een metafoor is. “je stop het dodelijke ding tussen je tanden, maar je geeft het nooit de kracht om je te doden”. Hij zit vol energie en heeft veel humor. Als hij echter ziek wordt, takelt zijn energie snel af en is hij heel erg levenloos. Verder is hij altijd bang geweest voor vergetelheid. hij wil graag als een held herinnerd worden.

 

Peter van Houten: schrijver van ‘an imperial affliction’. Het lievelingsboek van Hazel. Hij drinkt veel te veel omdat hij zijn dochter mist

 

Isaac: Isaac is de beste vriend van Augustus. Hij wordt blind door de kanker en heeft het ontzettend moeilijk omdat zijn vriendinnetje het om die reden uitmaakt. Uiteindelijk is Isaac vooral echt een goede vriend die Hazel en Augustus helpt en steunt.

 

 

 

  1. Gebeurtenissen

 

Vriendschap: Het boek gaat ook heel erg over vriendschap. Hazel en Augustus zijn niet alleen geliefden maar ook echt vrienden. Daarnaast hebben ze een bijzondere vriendschap met Isaac.

 

Liefde: Liefde is de rode draad die door het boek loopt. Het gaat niet alleen om de liefde tussen Hazel en Augustus, maar ook om de liefde tussen hen en hun ouders en de liefde van Van Houten voor zijn overleden dochter.

 

Rouwverwerking: Een deel van het boek gaat over rouwverwerking. Het gaat er dan niet alleen om hoe Hazel met de dood van Augustus omgaat maar bijvoorbeeld ook om de angst die Hazel heeft dat haar familie niet met haar dood om zal kunnen gaan.

 

Dood: Het boek gaat ook over de dood. De dood hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd van Hazel. Daarnaast zijn er veel leeftijdsgenoten uit de praatgroep overleden en komt Augustus ook te overlijden.

 

 

  1. Omgang van gebeurtenissen

 

Hazel wil graag weten hoe het verhaal van Peter van Houten afloopt, maar hij woont helemaal in Amsterdam. Het is bijna onmogelijk om daar te komen, omdat ze eigenlijk veel te ziek is om zo ver te reizen, totdat Augustus met zijn wens komt en ze samen naar Amsterdam kunnen gaan. Eerst mocht het niet van haar dokter, maar toen de moeder van Hazel mee zou gaan, was het toch wel mogelijk. De eerste ontmoeting tussen Hazel en Peter verloopt slecht en ze krijgen zelfs ruzie. Hij is namelijk dronken, luistert niet naar Hazel en beledigd haar zelfs. Na de dood van Augustus zoekt Peter Hazel op in Indiana. Eigenlijk is ze nog steeds heel erg boos op hem, maar is te nieuwsgierig naar het einde van het verhaal. Hij verteld dat zijn dochter de hoofdpersoon van het boek is, maar dat zij uiteindelijk dood gaat.

 

 

  1. Leeservaring

 

Ik heb dit boek gekozen omdat een aantal van mijn vrienden het boek zaten te lezen en daarna allemaal zeiden dat het een super goed boek is. Ik was toen best wel nieuwsgierig waar het boek over ging en ben toen ik van de opdracht meteen begonnen met lezen.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Ik heb dit boek gekozen omdat een aantal van mijn vrienden het boek zaten te lezen en daarna allemaal zeiden dat het een super goed boek is. Ik was toen best wel nieuwsgierig waar het boek over ging en ben toen ik van de opdracht meteen begonnen met lezen.

 

Ik vond het zelf een iets minder leuk boek, maar dat komt denk ik meer omdat ik niet zo sterk ben in lang teksten lezen en het erg lang duurt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The fault in our stars door John Green"