Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 754 woorden
  • 7 april 2016
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
15 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boy 7

Schrijfster: Mirjam Mous

Genre: Jeugdboek

Op een snik hete kale grasveld wordt een jongen Sam Waters. Hij weet niet wie hij is en hoe hij daar is gekomen. Hij vindt een telefoon in zijn tas een telefoon. Hij wil de politie bellen maar dan luistert hij een voicemail:’’ Wat je er gebeurt, bel in geen geval de politie’’. Tot zijn grote verbazing hoort hij zijn eigen stem. Sam wordt bevriend met een meisje dat Lara heet. Hij weet niet zeker of hij haar 100% kan vertrouwen. Hij vindt een notebook waar hij alles had opgeschreven voor hij zijn geheugen kwijt was geraakt. Hij leest dat er meerdere Boys zijn, dat de boys proefkonijnen waren van CooperationX en dat elke Boy een chip in zijn oor heeft waarmee de mensen van CooperationX hen kan besturen ook Sam. Sam ziet dat hij Boy 7 was en dat hij bevriend was met Boy 4(Louis). Als hij hoort dat het gebouw waar de andere Boys in zitten op ontploffen staat. Probeert hij het gebouw te redden, hij haalt zelfs de chip uit zijn oor. Uiteindelijk hoort hij dat de Boys al gered zijn en alle Boys weer vrij zijn.

Sam Waters(Boy 7) is in dit boek de hoofdpersoon. Hij is jongen die goed is met computers. Hij moest ook wegens hacken naar het gebouw van CooperationX. Hij was eerst een jongen die niets durfde, maar na alle trainingen van CooperationX en de trainingen van Louis(Boy 4) durfde hij meer en werd hij sterker. De belangrijkste bijpersonen van het boek zijn Louis en Lara. Louis is ook in het gebouw van CooperationX. Hij is de kamer genoot van Sam. Hij is in dat gebouw, omdat hij een bankkraak. Hij heeft vliegensvlugge vingertjes en kan gemakkelijk dingen stelen. Hij heeft met zijn criminele instinct Sam geholpen om ook een zodanig instinct te krijgen. Uiteindelijk wordt hij de beste vriend van Sam. Lara is gemeen meisje. Zij komt Sam tegen op het kale grasveld. Zij neemt hem mee naar het huis van haar tante Bobby en helpt hem op uit te zoeken wie Sam is. Uiteindelijk doet steeds rare dingen. Toen Sam het Notebook had gevonden zat er een USB-stick bij en die had Lara gestolen. Uiteindelijk komt Sam erachter dat Lara een dochter is van de bedenkers van CooperationX.

Het verhaal speelt zich af in de tijd waar we nu ook in leven, want ze hebben in het boek ook telefoons en iPhones. Het boek duurt ongeveer een half jaar, want Sam zei in het Notebook dat hij 4 maanden bij CooperationX vast zat en ik denk dat het dan ongeveer 2 maanden duurt om er achter te komen wie hij is. Het boek is niet chronologische volgorde geschreven, want Sam gaat nog in het Notebook lezen wat hij allemaal in CooperationX had gedaan. Dat hij het Notebook leest is ook een flashback, want het begint midden in het boek. In het boek is opvallende tijdvertraging. Op het moment dat Sam samen met Louis uit het gebouw probeert te ontsnappen wordt in het boek heel lang beschreven hoe ze aan de spullen komen die ze nodig hebben.

Een spannend stukje in het boek vind ik wanneer Sam samen met Louis uit het gebouw proberen te ontsnappen. Dat ze zoveel spullen hadden gestolen hadden om het te doen. In dit stuk zit ook tijdvertraging dus wordt het stuk meer spannend. Ik heb dit stuk gekozen omdat het ook nog eens fout gaat. Doordat het was mislukt werd het geheugen van Louis gewist en weet hij niks meer. Sam weet dan niet wat hij dan moet doen, dat maakt het stukje zo spannend.

Het grootste probleem van het boek is dat Sam erachter probeert te komen wie hij is en wat er met hem gebeurd is. Het lukt hem ook om erachter te komen wat er gebeurd is. Hij leest alles terug in het Notebook en haalt zelfs de chip die in zijn oor zat er zelf uit. Uiteindelijk red hij alle Boys. Het boek heeft een open einde, want je leest dat de bedenkers van CooperationX(inclusief  Lara) ontsnappen en wegrijden dus het kan nog dat die mensen het opnieuw proberen met Boys maar dan ergens anders.

De titel van het boek is afgeleid naar CooperationX. Ook op de kleren van Sam staat Boy 7. Het hele boek draait om de naam Boy 7. Ik vind ook dat de titel goed is gekozen door Mirjam Mous, omdat het telkens in het boek terugkomt.

         

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"