Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zomertijd door Suzanne Vermeer

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Zomertijd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo/havo | 1174 woorden
  • 9 maart 2016
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
7 keer beoordeeld

Boekcover Zomertijd
Shadow

Wanneer de schoolvakantie aanbreekt, komen Koen en Isabel in de problemen met de opvang van hun dochter Bibi. Om een week te overbruggen voordat ze zelf met vakantie kunnen, brengen ze Bibi op aanraden van een vriendin naar een zomerkamp. Elke dag bellen ze met hun dochter om zichzelf gerust te stellen. Totdat ze zelf een telefoontje krijgen dat Bibi is verdwenen. Een…

Wanneer de schoolvakantie aanbreekt, komen Koen en Isabel in de problemen met de opvang van hun dochter Bibi. Om een week te overbruggen voordat ze zelf met vakantie kunnen, brenge…

Wanneer de schoolvakantie aanbreekt, komen Koen en Isabel in de problemen met de opvang van hun dochter Bibi. Om een week te overbruggen voordat ze zelf met vakantie kunnen, brengen ze Bibi op aanraden van een vriendin naar een zomerkamp. Elke dag bellen ze met hun dochter om zichzelf gerust te stellen. Totdat ze zelf een telefoontje krijgen dat Bibi is verdwenen. Een grootscheepse zoekactie levert niets op. Dan blijkt dat ze ontvoerd is en dat Isabel een hoge persoonlijke prijs moet betalen.

Zomertijd door Suzanne Vermeer
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Zakelijke gegevens

Titel: Zomertijd

Naam van de schrijfster: Suzanne Vermeer

Stukje over het leven van de schrijfster: Ze werd geboren in Nijmegen en verhuisde op tienjarige leeftijd met haar ouders naar Amsterdam. Ze studeerde Spaans aan de Universiteit van Amsterdam en trok na haar studie naar Barcelona. Zij heeft voor verschillende vrouwenbladen in Nederland geschreven. Vanwege de gevoelige informatie in All-Inclusive schrijft zij onder een pseudoniem.

 

Anderen titels van de boeken die de auteur geschreven heeft:

  • De vlucht
  • Cruise
  • De suite
  • Vakantiegeld
  • Winterberg

Naam van tekenaar: 

Omslagbeeld: Yolande de Kort

Omslag ontwerp: Wil Immink Design

 

Naam van uitgever: Bruna uitgevers B.V.

Plaats: Utrecht

Jaar van uitgave: 2010

 

Inhoud van het boek

Genre is thriller en detective

Beschrijving van de belangrijkste 5 hoofdpersonen:

  1. Isabel Bouman, rustige en slimme vrouw die er alles voor over heeft om haar dochter te vinden. Ze is een jonge en goede rechter.
  2. Koen,  rustige en slimme man die er net als zijn vrouw ook alles  er voor over heef om zijn dochter te vinden.
  3. Bibi, een heel slim en lief meisje.

 

 

 

Beschrijving van de belangrijkste 5 bijfiguren:

  1. Isabel haar ouders, geven veel steun en helpen waar het mogelijk is.
  2. Eric Donkers, een man die erg goed mee helpt me het zoeken van Bibi
  3. Isolde, in het begin was het een ongeïnteresseerde vrouw en aan het einde van het verhaal veranderde ze in een behulpzame vrouw.
  4. John Oudenaar en zijn team, willen ook graag helpen met zoeken.

De relaties tussen de bovenstaande personen:

Isabel en koen hebben een relatie samen en hebben een kindje Bibi.

Isabel haar ouders.

Isolde is de zus van Isabel.

Eric Donkers is de rechercheur op de zaak van de verdwijning van Bibi.

John is een ex ex-politieman die ook helpt zoeken bij de verdwijning van Bibi.

 

Waar speelt het verhaal zich af?

Het verhaal is speelt zich af in Nederland, op verschillende plaatsen.

 

In welke tijd speelt het verhaal zich af?

Het verhaal speelt zich af in het heden, dit kun je zien aan de manier waarop het verhaal zich geschreven staat en de attributen die ze hebben.

 

Samenvatting

Bibi, Koen en Isabel zijn samen hebben een gezin. Ze hebben een goede band met de ouders van Isabel. De vader van Isabel krijgt in het begin van het verhaal een hartinfarct. Hij moet naar het ziekenhuis en blijft daar voorlopig. Omdat Isabel en haar gezin net van plan was om op vakantie te gaan, laten ze dit maar niet meer door gaan. Ze vinden het een te groot risico dat de vader van Isabel dit misschien toch niet meer overleeft. Isabel heeft het ook nog eens druk met haar werk en Koen ook. Ze hebben in deze periode niet veel tijd meer voor Bibi. Hun oppasser Anna gaat helaas een paar weken naar haar vriend in het buitenland. Anna kan in deze periode dus ook niet oppassen op Bibi. Via verschillende mensen komen ze op het besluit om Bibi deze zomer op vakantiekamp te sturen. Ze gaan naar Eagles Lodge (een mooi en groot vakantiekamp), Bibi ziet het wel zitten. Bibi heeft afgesproken met haar ouders dat ze elke avond zou bellen. Als Bibi op één avond niet belt maken haar ouders grote zorgen. Ze zouden deze avond een dropping doen. Midden in de nacht heeft Bibi nog steeds niet gebeld. Ze wachten af maar dan belt opeens de eigenaar van Eagles Lodge. Bibi is vermist na de dropping. Koen en Isabel rijden er meteen naar toe. Ze willen meteen gaan zoeken, maar er zijn ook al vele politiemensen. De ouders van Bibi staan naast een vijver midden in het bos te kijken hoe duikers aan het zoeken zijn. Ze komen met een jasje van Bibi naar boven, maar geen lichaam van haar. Na een paar dagen zoeken gaat Eric Donkers ook met zijn mannen en vrouwen mee zoeken. Ze komen bij een man die ook bij Eagles Lodge werkt (als grasmaaier). Hij heeft allemaal pornografische foto’s, maar hij zweert dat hij niks te maken heeft met de verdwijning van Bibi. Toch is hij wel gearresteerd en bij zijn arrestatie is hij gewond geraakt. Hij moet daardoor in het ziekenhuis herstellen. Tijdens zijn herstel pleegt hij zelfmoord. Nu kunnen ze nooit meer echt bewijzen of hij iets te maken heeft met de ontvoering van Bibi.

 

Dagen lang is er geen enkele aanwijzing. Maar op een dag wordt Isabel gebeld door een man gebeld. Hij wil dat Jan Vertonghen wordt vrijgesproken want anders doet hij Bibi iets aan. Bibi is dus ontvoert.

 

Bij Bibi wordt elke dag voldoende eten gebracht en ze kan de hele dag dvd’s kijken. Ze wil graag ontsnappen en probeert een gat te graven met een dvd hoesje. Maar daar doet ze wel een paar dagen over omdat ze goed moet oppassen dat degene die haar eten komt brengen, haar niet betrapt. 

 

Isabel komt steeds meer in de problemen omdat ze niet weet hoe ze Jan Vertonghen kan vrij spreken. Ze overlegt met Eric Donkers die haar doorverwijst naar de ex politieman John. Hij wil alleen tegen een groot geldbedrag mee helpen. Koen en Isabel hebben alles er voor over om Bibi te vinden en betalen dit er dus voor.

 

Snel heeft Eric Donkers al informatie, dit heeft hij via het ensceneren van een auto-ongeluk voor elkaar gekregen. Hij dwingt ze de chauffeur af om informatie te vertellen, die onder alcohol was gebracht door hem. Als Isabelle onderweg is naar Oudenaar, rijdt hij net weg, op weg naar de schuur waar Bibi inzit. Als ze daar aankomen is Bibi weg.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Snel heeft Eric Donkers al informatie, dit heeft hij via het ensceneren van een auto-ongeluk voor elkaar gekregen. Hij dwingt ze de chauffeur af om informatie te vertellen, die onder alcohol was gebracht door hem. Als Isabelle onderweg is naar Oudenaar, rijdt hij net weg, op weg naar de schuur waar Bibi inzit. Als ze daar aankomen is Bibi weg.

 

Als ze de drie ontvoerders willen oppakken volgt er een arrestatie. De ontvoerders waren Jansen, Kimberley en Donny. Ze overleven dit niet.

 

Oudenaar is ook gewond geraakt bij de arrestatie, Donkers bezoekt hem en verteld hem dat Vertonghen zes jaar gevangenis straf krijgt. En dat het hoofd van deze zaak Hoogland is. Oudenaar vindt dat Donkers goed werk dat en bied hem een baan aan.

Later in de epiloog staat dat Isabelle en haar gezin naar Zuid-Frankrijk op vakantie gaan en dat Isabelle binnenkort weer mag beginnen met een nieuwe rechtszaak.

 

Dit boek heeft een open begin

Het perspectief dat de schrijfster gebruikt:

De schrijfster verteld in de ik-verteller.

 

Beoordeling van dit boek

 

Wat vond je van dit boek?

Ik vond het een heel spannend en leuk boek, omdat er iemand werd ontvoerd en het totaal niet voorspelbaar was.

Er stonden wel een aantal moeilijke woorden in maar de zinnen waren makkelijk geschreven dus zo kon je de tekst goed begrijpen.

 

Passen de illustraties bij het verhaal?

Op de voorkant van het boek zie je een meisje met het hoofd de andere kant op weg lopen, dit past bij het boek. Dat meisje stelt Bibi voor en daar loopt ze weg nadat ze is ontsnapt.

 

Titelverklaring

De titel is zomertijd, dat hebben ze waarschijnlijk zo verzonnen omdat alles zich in de zomer afspeelt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zomertijd door Suzanne Vermeer"