De falende God door Mike Jansen

Beoordeling 8.4
Foto van een scholier
Boekcover De falende God
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1771 woorden
  • 14 juli 2015
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 8.4
10 keer beoordeeld

Boekcover De falende God
Shadow
De falende God door Mike Jansen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekinformatie
Titel: de falende god

Schrijver: Mike Jansen

Jaar 1e druk: 2011

Uitgeverij: verschijnsel

Schrijver
Geboortedatum:      
onbekend

Bekende boeken:
de falende god maar alleen als je bekend met fantasy boeken bent

Schrijft:                      
X Literatuur voor volwassenen

Bijzonderheden:      
Heeft een eigen uitgeverij gestart

Titelverklaring:
Het start met dat de laatste draconii sterft en de kerk in dit boek beschouwen draconii ’s als falende goden.

Hoofdpersoon:
Naam:                                                           
Grijs


Omschrijving:
Huurmoordenaar die op de vlucht is voor mensen die van hem een halfmens willen maken

Bijpersonen:
Naam:
Grim                                                           

Omschrijving:
Een huurling die Grijs helpt en meer weet dan dat hij laat merken.

Samenvatting:
Het boek begint met dat drie huurlingen ,de huurmoordenaar Grijs, de soldaten Grim en Thoreld elkaar in een afgelegen herberg genaamd “De Lachende Draak”. Waar ze naar toe  zijn gehaald door de laatste Draconii omdat de huurlingen zijn vrouw zoon en dochter hebben vermoordt en daar door wil hij hun vermoorden maar grijs redt hun net op tijd en daardoor zweren Grim en Thoreld bloedschuld aan grijs maar omdat grijs de laatste van de draconii heeft vermoordt is er een delicate balans op het eiland cranborn verstoort wat heel veel gevolgen met zich mee brengt maar dat weten ze dan nog niet maar ze vertrekken met grijs om te ontkomen aan de zwarte huurmoordenaars die grijs achtervolgen.

Vanaf dat moment gaan ze naar de oude stad Ard Anurios waar ze na felle strijd met de zwarte halfmensen naar binnen vluchten terwijl hun aanvallers zich terug trekken om een nieuwe aanval te plannen. Maar de stad blijkt een doolhof te zijn door een hele ouwe duistere magie die komt uit de tijd van Craen Borjn de verover stichter van het grote rijk van Cranborn. De drie vechten zich een weg langs verwrongen wezens die hen in de stad die hun naar het leven staan. Zo belanden ze in de tombe van Torazan, laatste koning van Ard Anurios. Deze blijkt nog aanwezig en in staat tot spreken en bewegen. Hij geeft elk van de huurlingen een geschenk voordat hij tot as en stof verkruimelt. De huurlingen ontkomen via zijn tombe uit de stad waar blijkt dat er meer tijd voorbij is gegaan dan ze dachten.  Maar ze gaan gewoon naar de vlakte van Mearea waar ze gevonden worden door nomaden die daar wonen en worden ze meegenomen naar de enige stad die de nomaden hebben. Daar wordt duidelijk dat de een rol spelen in de oude voorspellingen van de koning Torazan die hij voor de nomaden heeft gedaan had. Een laatste boodschap van Torazan verwijst ze naar de Pilaren van Menellan.

In het noordelijke Korral Peiragh ontwaakt Brogar Larraunt uit een diepe slaap. Hij voelt dat zijn macht is toegenomen en dat op een moment dat hij van plan is zijn grote spel om de macht te gaan spelen. Zijn wapen schild is immers niet voor niets gekozen. Hij laat zes gezanten verschepen, willoze slaven die hij grote afstand kan gebruiken om te praten met zijn handlanger genaamd de aldaar. Dit levert Larraunt kennis op van gebeurtenissen in Kamorth,  Hoog-Cranborn en andere plaatsen en stelt hem in staat zijn handlangers opdrachten te geven om zijn macht te vergroten en zijn handlangers te helpen zijn handlangers zijn onder andere een markiezin en de zuster van een van de zwarte half mensen die Grijs achtervolgen.

Voorbij de verre steppen van Gagnan ziet de eeuwoude aeldman Jedaraman ( de aeldman zijn een mensen soort die heel oud wordt volgens mij komt deze soort over een met de elfen die in andere fantasy boeken voorkomen) het heengaan van de laaste Draconni( een soort draken die ook de vorm van mensen kunnen aannemen). Hierdoor veranderen zijn Visioenen ter plekke in wakende Nachtmerries. Beangstigd zoekt hij tot dat hij ontdekt dat zijn lotsbestemming niet vast staat zijn lotsbestemming is het sterven duizend doden hij ontdekt dat er een mogelijkheid is waardoor hij gewoon vredig in zijn bed kan sterven.

Hij pakt zijn spullen in en vertrekt naar het eiland Cranborn op een van de eerste schepen die het waagt over de straat van Sikta te gaan .

In het diepe zuiden nabij de ijswoestijnen strijdt Weldaf Gardansson tegen een vijand die slimmer en sterker en sneller dan hij lijkt te zijn en die plannen maakt die lijken op een extreme lange termijnstrategie.

Behoed voor de ramp door zijn oude strijdmakker Volon Giraingard hierdoor is hij begonnen aan een gecontroleerde terugtocht naar zijn eigen landen maar hij treft hierbij zijn vijand steeds weer op zijn weg.

Giraingard zelf stuurt hij naar de Noordkaap op Cranborn om aanvullende   

Regimenten soldaten in te huren.

Volon Giraingard komt net op tijd aan op de verdediging van Furijebret te organiseren voordat de oorlogsschepen vanuit het zuiden de haven komen bezetten en de stad van binnenuit kunnen aanvallen.

Een heldachtig optreden redt de stad van zijn ondergang. Zodra de versterkingen arriveren vertrekt Volon richting Cranborn om naar de Noordkaap te gaan.

Weldaf Gardansson vecht zich een weg naar binnen wat maar net lukt . Hij verslaat één van de drie generaals die hem zijn gevolg maar wel met als gevolg dat hij één van zijn eigen bevelvoerders verliest: Igor Eenhand.

Op het eiland Kamroth, de beste handels stad van de Revenstoke baai weven de adellijke huizen hun politieke intriges zoals ze al duizenden jaren doen.

Maar het verschuiven van de balans zorgt ook daar voor veranderingen in de gevestigde orde.

De ambitieuze barones Miara At Revenhurst sluit een verbond met Brogar Larraunt de priester van de kerk worden steeds luidruchtiger en meer aanwezig .

Ze bekeren de ongelovigen en ondermijnen de machtspositie van ambtenaren  en hoogwaardigheidsbekleders ze verwerven steeds meer adviseursposities bij de adellijke huizen. Op straat zijn de aanhangers herkenbaar aan hun donkerode gewaden.

Markiezin Sharra Ziet hoe de Citadel bezet wordt door de volgelingen van de kerk van Rotanny. Dit is niets meer of minder dan een staatsgreep.

Ze  waarschuwt de Groot Harzog Mandred die ontsnapt via een zelden gebruikte zijuitgang. Gezamenlijk treffen ze de maatregelen die nodig zijn om de citadel op Masraks duim weer terug te veroveren.

De zwarte huurmoordenaar Thallia de tweelingzus van Miara met wie haar banden zo diep zij dat ze elkaars gedachten kunnen lezen keert inmiddels weer terug bij het moordenaars gilde want daar moet ze uitleggen wat er is gebeurt tussen haar en haar doelwit de Grijs van houthaven.

In de stad Hoog-Cranborn ontvangt Lianne At Hevenlock een geschenk van haar oude minnaar Brogar Larraunt  een gezant als geschenk. De twee bedenken nieuwe plannen.

Lianne At Hevenlock treft daar een aantal van haar handlangers om actie te ondernemen tegen het ondermijnde gedrag van de Volgelingen van de kerk van Rotanny. Vanuit  Noordkaap is Kapitein Nordahl oproepen hij is  een oorlogsveteraan die die al vele jaren gediend heeft.

Tijdens hun overleg begint er een volksopstand aangericht door de kerk.

Lianne en Nordahl zij net op tijd de stad uit voordat de poorten worden gesloten. Ze ontdekken daar een kamp van druk oefende kerkvolgelingen. Lianne en Nordahl treffen daar de troepen van hun handlangers en met Nordahl als aanvoerder wordt het vijandige kamp uit geroeid tot de laaste volgeling.

In korral Peiragh belangen de kroezaren dit is de strijderselite van de kerk van Rotanny.  Brogar Larraunt in zijn eigen troonzaal. Maar ze zijn geen partij voor hem maar ze zorgen wel dat hij de kerk als hinderlijk ervaart.

Hun pas verworven machtposities aan het hof waren hem ook al een doorn in het oog. Hij besluit dat het tijd is om zich te ontdoen van de kerk en al leden in Korral Peiragh en de gebieden er om heen. daarvoor zet hij de plaatselijke kerkpatriach onder druk die bezwijkt daaronder en hij verdwijnt samen met het meerderdeel van de  kerkvolgelingen uit de stad.

De huurlingen en de aeldman Jedaraman treffen elkaar bij de Pilaren van Menellan.

Daar vinden ze ook uit waar de boodschappen vandaan zijn gekomen die Jedaraman denkt nodig te hebbe namelijk uit het dal der fluisteringen.

Op weg naar het schip dat hen overtocht zal verlenen ziet Grim in de verte een oude bekende namelijk Volon Giraingard die met een groep soldaten van een schip komt.

Samen met Grijs en Thoreld confronteert hij zijn voormalige werkgever.

Volon stelt twee van mannen aan om met grim mee te rijzen terwijl hij zelf verder reist naar Noordkaap om zijn opdracht uit te voeren. Ze spreken af om elkaar rond midzomer dag bij de Ardenfristasring te treffen bij de grote zomerfeesten.

De huurlingen en hun metgezellen reizen verder  over de vlakten van Assandel ze volgen het loden pak en bereiken hun bestemming het dal de fluisteringen.

Daar hopen ze in de tomben van de gevallen meer resten te vinden.

Maar hun aanwezigheid verstoort de rust van de gevallen en ze wekken per ongeluk de geest van een lang geleden gestorven Draconni.

Diens razernij zorgt er voor dat de hele tomben worden vernietigd en een deel van het dal wordt ook vernietigd.

Het gezelschap heeft niet gevonden wat ze zochten maar Jedaraman heeft wel vernomen dat zijn doel de Notrak het duistere boek is mee gevoerd naar de diepe landen naar het binnenste van de Drakkanborch     

Perspectief:  
Het verhaal wordt verteld door een...

X Personale verteller                      

Verhaalopbouw:
Het verhaal begint:

X Bij het begin van de gebeurtenissen    

Het verhaal verloopt:
X Chronologisch     

Tijd:
Een paar maanden maar kunnen ook een paar weken zij n het is niet helemaal duidelijk in het boek onder andere doordat in Ard Anurios de tijd veel sneller ging

Thema:
Het verhaal gaat over...

X Vriendschap        

x Oorlog        

X Avontuur               

X Strijd tussen goed en kwaad     

Beoordeling:
Een zeer goed boek met verschillende verhaal lijnen wat in het begin wel wennen was maar als je eenmaal in het boek zit loopt het als een sneltrein

Dus daarom krijgt het een 9 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.