Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Merkt doch keiner, wenn ich schwänze. door Annette Weber

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Merkt doch keiner, wenn ich schwänze.
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 399 woorden
  • 27 juni 2015
  • 159 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
159 keer beoordeeld

Boekcover Merkt doch keiner, wenn ich schwänze.
Shadow
Merkt doch keiner, wenn ich schwänze. door Annette Weber
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting
Stefan is de hoofdpersoon in dit boek. Hij is 15 jaar oud en gaat naar de middelbare school. hij heeft 3 broers en zussen. Paul is zijn grote broer. Felix is het kleine broertje. Katharina is de jongste van de kinderen. Voorheen had de familie genoeg geld, maar toen kwam de euro en de vader verloor zijn baan en begon als vrachtwagenchauffeur. Hierbij was zijn loon lager dan bij zijn vorige baan. Daarom ook Stefans moeder moest nu gaan werken.

Stefan moest nu een deel van het huishouden over nemen en de zorg voor het kleine zusje. Na een paar dagen wordt het te veel voor hem en begon hij een beetje te spijbelen op school. Hij begon steeds vaker te spijbelen want zijn ouders zouden het toch niet merken omdat ze nooit thuis zijn.

Op een dag komt zijn vader onverwacht eerder thuis en zag hij Stefan spelen op het internet. Er kwam een ruzie en Stefan moest weer naar school. Hij hield het vol tot de pauze en liep hij weer weg.

Toen leerde Thomas Larissa kennen. En krijgen ze verkering. Larissa was van huis weggelopen en leefde op straat. Stefan bracht haar elke dag wat te eten.  Omdat hij Larissa niet alleen wilde laten en hij zelf toch niet naar school ging. Bleef hij bij haar. Ze besloten samen naar Frankfurt. In Frankfurt leefde ze in een kleine tuin. Maar voordat ze in slaap viel, kwam er een politie-auto met knipperende lichten en pakte haar op.

Nadat alles was opgeruimd met de politie en de ouders, had Larissa een huis en Stefan ging weer terug naar een school. Omdat de woning niet ver weg was, kon Stefan naar Larissa met de fiets. Hij vond nu dat het leven inderdaad niet perfect, maar goed, zolang hij met Larissa was.

Hoofdpersonen:
Stefan: hij is 15 jaar en heeft het niet makkelijk waardoor hij gaat spijbelen hij heeft 4 broers en zussen.

Larissa: een meisje dat weg is gelopen van huis. En wat een vriendin word van Stefan.

Tijd en plaats.
Rond 2002 toen de euro werd ingevoerd want toen werd zijn vader werkeloos. Maar het zou ook in het heden kunnen gebeuren want het gaat over spijbelen en dat de ouders minder geld kregen.

Ik denk in een plaats in Duitsland waar is niet duidelijk alleen zijn ze even in Frankfurt. Dus het zou daar dan niet ver weg van zijn.

REACTIES

I.

I.

Thomas? het is toch stefan

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Merkt doch keiner, wenn ich schwänze. door Annette Weber"