De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 874 woorden
  • 27 mei 2015
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
57 keer beoordeeld

Boekcover De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan)
Shadow

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden de angstaanjagende Wargals zich schuil. En diep in het bos staat het kleine huisje van leermeester Halt. Daar woont ook Will, een weesjongen, die wordt opgeleid tot meesterspion. Hij is de ho…

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden d…

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden de angstaanjagende Wargals zich schuil. En diep in het bos staat het kleine huisje van leermeester Halt. Daar woont ook Will, een weesjongen, die wordt opgeleid tot meesterspion. Hij is de hoofdpersoon in deze spannende verhalen vol geheimen.

De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Will zit samen met nog 4 andere kinderen als weeskinderen in het Kasteel Redmont. Al de ouders van de kinderen weten hun achternaam behalve Will die heeft geen achternaam. Allemaal moeten ze over 1 maand kiezen bij wie ze in de leer willen. Will wilt wij de ridderschool net zo als Arnaut. Alleen Arnaut is veel groter, sterker maar Will is heel lenig en durft veel en is nieuwsgierig. Hij wou vooral bij de ridders omdat ie dacht dat zijn vader in de oorlog gestorven is. Samen met Allys , Jenny , George en Arnaut zitten ze in het kasteel. Op de dag van de verkiezing zijn ze allemaal heel zenuwachtig en daardoor durven ze eigenlijk niet naar binnen maar Allys verbreekt de stilte en loopt naar binnen met de rest achter haar aan. Arnaut gaat als eerste hij vraagt of hij bij de ridderschool mag en Roderick zeg ja.

Daarna komen Allys , Jenny en George. En als allerlaatste komt Will die vraagt ook of die bij de ridderschool mag maar Roderick zegt nee, je bent veels te klein en je zou nooit een gevecht winnen van een andere ridder. Daardoor voelt Will zich slecht en voelt zich alsof hij zijn vader heeft laten zitten. Ineens uit het niets komt Halt de jager ineens naar voren stappen en geeft Baron Arald een brief en zegt het gaat over Will. Later denk Will wat zou er nou in die brief staan die over mij gaat? En waarom kwam die van Halt? Hij bedenkt ik kan vast wel even naar binnen glippen en de brief lezen en dan weer snel weg. ’s Avonds gaat hij richting de toren van Baron Arald en klimt slim naar binnen via de muren zonder gezien te worden door de bewakers. Eenmaal binnen kijkt hij voorzichting de kamer rond en ziet niks hij loopt snel naar de tafel van Baron Arald gaat met zijn hand naar de brief maar wordt op eens tegen gehouden door een ijzige hand op zijn schouder hij draait zich om en ziet ineens Halt achter zich en denk maar ik had de hele kamer toch door gekeken en ik zag niemand toen greep Halt hem vast en liep samen met hem naar de slaapkamer van Arald. Hij klopt en baron Arald zegt binnen! Halt loopt samen met Will naar binnen maar opeens grijnst Arald naar hem en Will denkt wat is hier zo grappig aan? Dan zegt Arald tegen Halt laat hem de brief maar zien hij heeft wel al die moeiten gedaan om hem te lezen dus laat nu ook maar zien!

‘’Hallo Arald. Ik heb naar Will gekeken en ik denk dat hij wel iemand is die geschikt is om een Jager teworden’’

Will kijkt geschokt naar Arald en daarna naar Halt. Arald staat rustig te wachten en uiteindelijk vraagt hij en? Wat denk je ervan? Will denkt rustig na en zegt uiteindelijk Ja.

Die ochtend daarna loopt hij naar het bos huisje van Halt en begint aan zijn trainingen om een Jager te worden.

Na 2 Weken brengt halt hem naar Bob daar krijgt hij zijn eigen paard Trek!

Hij oefent en oefent op Trek en na een tijdje kan hij er al goed op rijden.

Dan wordt er een zwijn gevonden die op hol geslagen is en dan gaan Halt samen met Will er naartoe om te kijken waar hij zit en dan vinden ze hem in tussen de struiken.  Ze laten snel iemand naar het kasteel Redmont toe gaan om een aantal ridders te halen die komen en samen gaan ze om de struik staan dan komt 1 zwijn naar buiten en die wordt gedoodt. Maar de rest begint al feest te vieren en loopt weg van hun positie en dan komt er nog een naar buiten maar niemand let op! En het zwijn rent richting Arnaut. Arnaut valt en niemand kon hem helpen maar toen kwam Will die schoot een pijl op hem en het beest kwam boos achter hem aan en zo probeerde Will hem weg te houden bij Arnaut uiteindelijk was het hem gelukt omdat Halt hem van een afstand gemakkelijk kon dood schieten. Door die dag kwam de vriendschap van Arnaut en Will toch weer goed en zo gaan ze met zijn alle weer terug naar Redmont. Maanden kunnen Will en Arnaut niet samen praten ze hebben het veel te druk met de training. Maar dan worden er Kalkara’s gespot uit de Nacht Der Ontij. Will, Halt gaan naar de kalkara’s opzoek ze komen steeds dichterbij dan zegt Halt ga Roderick en Arald halen om ze te vermoorden. 4 dagen later komen Will , Roderick en Arald samen aan bij de kalkara’s maar geen spoor te zien van Halt. Dan opeens hoort Will hem en ziet hem achter een steen zitten en dan gaan Roderick en Arald naar ze toe. 1 van de 2 is dood maar de andere is gewond en slaat roderick buitenbewustzijn. Arald valt ook maar dan denkt Will: ‘ze zijn toch bang voor vuur waarom schiet ik dan geen vuurpijl??’ en zo doet ie het en raakt de Kalkara in zijn borst. Die valt dood neer en zo is het toch gelukt om de kalkara’s te verslaan!

REACTIES

H.

H.

goed geprobeerd, maar jammer niet goed genoeg voor scholieren.com

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan"