Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Le petit Nicolas door René Goscinny & Sempé

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Le petit Nicolas
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas aso | 340 woorden
  • 26 maart 2015
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
20 keer beoordeeld

Boekcover Le petit Nicolas
Shadow
Een nieuwe vertaling van het eerste deel uit de reeks 'Le petit Nicolas', voor het laatst in het Nederlands uitgegeven in 1981*. De ik-figuur, de kleine Nicolaas (7), haalt veel ondeugende streken uit met zijn vrienden en klasgenoten. Daarmee drijft hij veel volwassenen tot wanhoop, maar hij blijkt ook een klein hartje te hebben. De karaktertekening van Nicola…
Een nieuwe vertaling van het eerste deel uit de reeks 'Le petit Nicolas', voor het laatst in het Nederlands uitgegeven in 1981*. De ik-figuur, de kleine Nicolaas (7), haalt…
Een nieuwe vertaling van het eerste deel uit de reeks 'Le petit Nicolas', voor het laatst in het Nederlands uitgegeven in 1981*. De ik-figuur, de kleine Nicolaas (7), haalt veel ondeugende streken uit met zijn vrienden en klasgenoten. Daarmee drijft hij veel volwassenen tot wanhoop, maar hij blijkt ook een klein hartje te hebben. De karaktertekening van Nicolaas en zijn vriendjes is soms ongenuanceerd, maar altijd zeer raak: Alcestus ('mijn vriendje, hij is heel dik en hij eet de hele tijd') en Agnanus ('die de beste van de klas is en het lievelingetje van de juf'). Opvallend zijn de gelatiniseerde namen in deze vertaling. Dolkomisch verteld in toegankelijke, slapstickachtige stijl. In het woord vooraf vertelt tekenaar Sempé over de ontmoeting en de samenwerking tussen de schrijver (vooral bekend van strips, met name 'Asterix' en 'Lucky Luke') en de tekenaar/cartoonist van 'Paris-Match' en 'The New Yorker'. Geïllustreerd met de originele, karikaturale cartoons uit 1960 die ook heden ten dage zeer zullen aanspreken. Aanwinst om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Maar ook volwassenen zullen een aantal plezierige uurtjes met dit boek willen doorbrengen.
Le petit Nicolas door René Goscinny & Sempé
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Frans: Le Petit Nicolas

Un souvenir qu’on va chérir
La classe de Nicolas va se faire prendre en photo. Mais les élèves, turbulents, compliquent cette tâche.
Les Cow-boys
Nicolas invite quelques-uns de ses amis chez lui pour jouer aux cow-boys. Mais ils ne sont pas très bons joueurs.
Le Bouillon
La classe de Nicolas a un nouveau surveillant très sévère, M. Dubon, surnommé ‘Le Bouillon’.
Le Football
Nicolas et ses camarades décident de jouer au football, mais ils ne sont pas de bons joueurs. Il n’y a pas de ballon, parce qu’Alceste l’a oublié.
On a eu l’inspecteur
La classe de Nicolas reçoit la visite d'un inspecteur de l'éducation. Malgré les efforts des élèves, ils ont des difficultés.
Rex
Nicolas recueille un chien perdu qu'il appelle Rex. Cela amuse son père mais déplaît à sa mère.
Djodjo
Un élève étranger, George Macintosh, entre dans la classe de Nicolas pour apprendre le français. Il donne un coup de poing à Eudes. Les enfants ne lui apprennent que des gros mots. Le lendemain matin, George ne revient pas à l’école, alors Nicolas et ses amis en déduisent que ses parents pensent qu’il en a appris suffisamment sur le français.
Le Chouette Bouquet
Nicolas achète un grand bouquet de fleurs pour l'anniversaire de sa mère, mais ses camarades se moquent de lui.
Les Carnets
Nicolas et ses camarades reçoivent leurs carnets de notes mensuels. Les rapports sont très défavorables et ils ont peur de les montrer à leurs parents. Les parents de Nicolas ont d'autres problèmes que les notes de leur fils.




 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Le petit Nicolas door René Goscinny & Sempé"