Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

100% Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 613 woorden
  • 3 maart 2015
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
7 keer beoordeeld

Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
100% Timboektoe door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 

Zakelijke gegevens:

Naam schrijver: Carry Slee

Titel: 100% Timboektoe

Uitgever: imprint Carry Slee (onderdeel van Uitgeverij Prometheus)

Jaar van uitgave: 2004

 

Samenvatting

Isa en Karst zijn verhuisd naar Frankrijk, hun ouders hebben daar een camping opgericht. Ze vinden dat niet erg leuk ze zijn weg bij hun vrienden en weg bij hun familie. Om het goed te maken hebben de ouders van Karst en Isa hun vrienden uitgenodigd. Ze kunnen de hele zomer blijven. Maar na het discofeest komt Karst er achter dat het geld gestolen is wat ze verdiend hebben. Karst baalt er enorm van, want het moet iemand geweest zijn die ze kennen. Alleen zij weten waar de sleutel van Ad ’s (Karst en Isa hun vader) kantoor ligt. Hij is enorm geschrokken als hij Romeo met een gloed nieuwe camera ziet aankomen. Karst beschuldigd hem en krijgt ruzie. De vader van Jules (vriendje van Nona) heeft drankproblemen en geld tekort sinds zijn moeder is overleden. Jules heeft aan Nona gevraagd of zij hem naar het dorp wil brengen. Hij denkt ik kan het laatste stukje wel lopen. Als hij bij zijn huis aankomt, ziet hij dat de rode pick-up er niet staat. Gelukkig zijn vader is niet thuis. Als hij het huis binnenstapt, ziet hij overal lege drank flessen liggen. Opeens denkt Jules eraan dat zijn vader geld problemen heeft. “Zou hij het geld hebben gestolen?” Jules gaat op zoek, hij laat een envelop van Ad ruiken aan zijn hond. Opeens begint de hond van Jules te kwispelen bij de zitzak. Jules gaat onder de zitzak kijken en ja! Daar ligt het. Jules baalt er enorm van dat Karst Romeo heeft beschuldigd voor iets wat hij niet heeft gedaan. Hij pakt het geld en neemt het mee terug naar de camping. Een paar dagen later legt hij de envelop weer terug in het kantoor van Ad. Als de volgende ochtend Ad een gesprek wel met iedereen word Jules stil. Zou hij weten dat zijn vader het heeft gedaan? Ad zegt degene die dit gedaan heeft kan zich voor vier uur bij mij melden anders moet ik er helaas de politie bij halen. Als het vijf voor vier is zit iedereen in de kantine. Karst vind dat zijn vader de politie er bij moet halen. Het is nog een minuut voor vier en nog niemand heeft zich gemeld. Opeens staat Jules op en loopt naar Ad. Iedereen schrikt…. Als Isa er de volgende morgen achter komt dat haar vriendje met een ander heeft gezoend word ze boos en maakt het uit. Haar hele vakantie is verpest. Haar beste vriendin is met heimwee naar huis gegaan en het is uit met haar vriendje. Als wraak besluit ze hem jaloers te maken met Kylian. Uiteindelijk komt ze erachter dat Kylian homo is, ze schaamt zich dat ze dit heeft gedaan.

 

Eigen mening

Ik vond het boek heel leuk om te lezen, omdat ik met dit boek echt in het verhaal kwam. Vooral de hoofdpersoon Isa vond ik leuk ze wou wraak nemen wat toch geen goed idee bleek te zijn. Het boek was echt mooi want het zou ook zo in het echt kunnen gebeuren. Het einde van het boek had ik totaal niet verwacht. Omdat ik dacht dat Kylian toch echt op meisjes viel. In het boek stonden een paar moeilijke woorden maar verder was het goed te doen. Ik zou het boek zeker weten aan mijn klasgenoten aanraden. Omdat het een super leuk boek is. Ik vind het wel een boek voor meisjes. Dus ik zou het eerder aan de meisjes uit mijn klas aanraden dan aan de jongens.

 

 

 

 

 

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Timboektoe door Carry Slee"