Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Zwarte engel door Joost Heyink

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Zwarte engel
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas aso | 673 woorden
  • 23 februari 2015
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
6 keer beoordeeld

Boekcover Zwarte engel
Shadow
Zwarte engel door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

LECTUURFICHE NEDERLANDS

1 Informatie over boek

Titel

De titel van mijn boek is de zwarte engel.

Auteur

De auteur van mijn boek heet Joost Heyink.

Soort boek

Nederlandstalig boek / vertaling uit een andere taal

2 Thema

Mijn boek gaat over verschillende mensen die onschuldig worden  vermoord en hoe twee personages dat gaan ontdekken. Het gaat ook over liefde, maar het is ook een thriller en er worden verschillende misdaden gepleegd. Waarin verschillende personages worden verdacht van de misdaad die zich elke zondag plaats vind.

3 Ruimte

Vooral in het ziekenhuis waar Tom’s(een van de hoofdpersonages) opa is opgenomen. Tom gaat namelijk heel veel bij zijn opa op bezoek. Ook gebeuren de moorden in het ziekenhuis en dus gaan Tom en Floor daar op onderzoek uit. Af en toe zijn er ook stukjes bij Tom thuis.

4 Tijd

Het verhaal speelt zich af in onze tijd.

5 Personages

Hoofdpersonages + korte beschrijving

Er zijn 3 belangrijke personen in het boek. Dat zijn: Meneer Duvalier, Tom en zuster Marie Donkersloot. Meneer Duvalier:Dat is een oude man. Hij is de opa van Tom duvalier. Het is zeker geen verlegen man maar een man die van alles durft te zeggen en niet bang is dat andere mensen er wat over zeggen, en het maakt hem ook niets uit als andere mensen er wat over zeggen. Tom Duvalier: Dat is een jongen van 16 jaar oud. Het is een vriendelijke jongen die met veel mensen kan opschieten. Hij is vriendelijk tegen bijna iedereen. Hij helpt ook graag andere mensen. Als ze ergens mee zitten. Zuster Marie Donkersloot: Dat is een zuster die in het ziekenhuis werkt waar meneer Duvalier woont. Ze doet dingen die ze denkt dat goed is voor de oude mensen. Het is niet echt een vriendelijke vrouw.

Soorten personages

a) Protagonis: Reed want het hele boek bespreekt hoe ze zich voelt bij de dood van haar vriendje. In het verhaal gaat ze de hele tijd op zoek naar de oorzaak van de dood van Thomas.

b) Antagonist: Josh want hij is de persoon die in het einde wordt opgepakt als de doder van Thomas ook al steunt hij Reed de hele tijd in het verhaal loog hij de hele tijd over een heleboel zaken.

C) Nevenfiguur: Haar vriendinnen want zij doen niets anders dan haar steunen in het hele verhaal. Ze geven haar raad enzovoort maar ze zijn niet belangrijk voor de ontwikkeling van het verhaal.

D) Figurant: Thomas is het vriendje van Reed (=hoofdrolspeelster). Ik vind dat hij een figurant is omdat hij in het verhaal niks zegt (want het is een dode persoon) maar er wordt ook niks over hem verteld. Ze zeggen niet hoe hij eruit zag of wat voor een soort karakter hij had.

 

6 Korte inhoud

Het boek gaat over twee  jongeren die Tom en Floor heten en waarvan Toms opa in een ziekenhuis ligt waarin een complot zich afspeelt . Toms opa waarschuwt zijn kleinzoon en zo gaan Tom en Floor op onderzoek naar de dader. Er word elke zondag een aantal mensen vermoord op een niet herkenbare manier.

 

7 Beoordeling boek

Een acht

Dit verhaal bezorgt je kippenvel. De verliefdheid die tussen Tom en Floorgroeit is tussen deze spannende gebeurtenissen erg leuk. Toms opa verteld Tom dat er een complot in het ziekenhuis waar hij zit aan de gang is. Tom en Floor gaan samen op onderzoek uit en ontdekken van alles. Ze gaan erachteraan en proberen te voorkomen wat er gaat gebeuren. Het is een spannend verhaal waarbij jede boek in een keer uit leest. Tijdens het lezen krijg je een beeld van de dader en kan je zelf op onderzoek uit. Het is een mooi boek doordat je zelf gaat proberen het einde te voorspellen en je dus helemaal in het boek opgaat. Natuurlijk is het ook spannend hoe het afloopt. Ik vond het een leuk boek. Hij schrijft over dingen die voor kunnen komen in het dagelijkse leven. Ik raad je aan om dit boek te gaan lezen, en lees het verhaal over een ‘Zwarte Engel’.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zwarte engel door Joost Heyink"