Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bon Bini Beach door Suzanne Vermeer

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Bon Bini Beach
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1315 woorden
  • 26 november 2014
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
24 keer beoordeeld

Boekcover Bon Bini Beach
Shadow

Lilian en Dominique, twee Nederlandse studentes, gaan met vakantie naar Aruba waar de vader van Dominique een huisje heeft. Het belooft een geweldige tijd te worden, met veel feesten, luieren en shoppen. Maar niets is minder waar. Tijdens een heftige avond uitgaan, verliest Dominique haar vriendin uit het oog…

Als ze de volgende morgen met een kater wakker w…

Lilian en Dominique, twee Nederlandse studentes, gaan met vakantie naar Aruba waar de vader van Dominique een huisje heeft. Het belooft een geweldige tijd te worden, met veel feest…

Lilian en Dominique, twee Nederlandse studentes, gaan met vakantie naar Aruba waar de vader van Dominique een huisje heeft. Het belooft een geweldige tijd te worden, met veel feesten, luieren en shoppen. Maar niets is minder waar. Tijdens een heftige avond uitgaan, verliest Dominique haar vriendin uit het oog…

Als ze de volgende morgen met een kater wakker wordt, is Lilian nog steeds niet terug. Waarschijnlijk is ze met iemand meegegaan en Dominique wacht het rustig af. Pas als ze ’s avonds nog niets van Lilian heeft gehoord en steeds haar voicemail krijgt, begint Dominique zich echt zorgen te maken. Het lijkt erop dat Lilian is verdwenen…

Bon Bini Beach door Suzanne Vermeer
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Bon Bini Beach

Schrijver:         Suzanne vermeer staat op de cover maar dat was een schuilnaam voor Paul Goeken die in 2011 is overleden.
Uitleg titel:       Boni Bini Beach  staat voor het luxe vakantiepark waar Do en Lilian verblijven.
Ondertitel:       N.v.t.
Genre:             Literaire thriller, whodunit, chicklit.
Thema:            Misdaad, vriendschap, liefde, drugs, abortus,                ontvoering.
Tijd:                 Halverwege de zomer van 2011.
Plaats:               Luxe resort Bon Bini Beach op Aruba.
Personen:        Hoofdpersonen: Dominique Werner en Lilian de Groot. Beide 21 jaar.
                        Bijpersonen: Charles (Dominique’s vader), Leroy, Harry, Angie, Todd, Marc, Thomas,                        Fernandes en Pepe.
Een zin:                        Twee vriendinnen zijn samen op een vakantie, op eens verdwijnt een van de twee.                Hoop problemen, uiteindelijk word ze dood gevonden.
Proloog:           Een meisje (Lilian) ontmoet op het strand  iemand uit het verleden. Die vertelt haar              dat ze iets niet heeft mogen doen en dat hij daar niet blij om is. Lilian zegt dat ze haar            mond niet langer zal houden. De persoon, waarschijnlijk een man, drukt haar in het                     zand.
Epiloog.                        Do heeft veel moeite met het verwerken van haar verdriet. In het laatste deel van                 haar reis heeft ze nog een Amerikaanse jongen ontmoet die haar had opgevangen              toen ze dronken was. Ze gaat op studiereis naar hem toe. Samen zitten ze aan het                     einde van het verhaal op de bodem van het zwembad. Do heeft haar soulmate                             gevonden.

Samenvatting:
Dominique Werner ziet haar vader niet veel omdat hij een druk zakenman is. Om een en ander goed te maken biedt hij haar een vakantie in Aruba aan in Bon Bini Beach. (BBB) Ze mag iemand meenemen en kiest Lilian de Groot, een vriendin  Ze moet wel even de vader van Lilian overtuigen dat er geen risico’s aan de reis zitten. Lilian mag mee. De eerste avond gaan Do en Lilian meteen stappen. De Avond er na gaan ze weer stappen en ontmoeten twee Amerikaanse jongens, Todd en Marc. Do en Todd kunnen het goed vinden en Marc en Lilian ook. Met de jongens gaan ze naar een ander duur resort op het eiland. Van andere vrienden krijgen ze gouden bandjes om gratis te kunnen drinken.  Do bemoeit zich weer met Todd en ze besluiten naar hun huisje op BBB terug te gaan. De volgende morgen zijn Marc en Lilian er niet. Ze ontmoeten Marc wel, maar die weet niet waar Lilian is. Hij dacht ze mee teruggegaan was met Do en dat ze hem had laten zitten. Niemand weet waar Lilian is. Marc en Todd moeten kort daarop terug naar Amerika. Do wordt nerveus als Lilian niet komt opdraven. Ze wil aangifte bij de politie doen, maar daarvoor is het nog te vroeg. Do kan niet wachten en schakelt mensen van het eiland zelf in om tegen betaling onderzoek te doen. De baas van het eiland, Fernandes, wil dat voor 100 dollar per dag doen. Dominique waarschuwt haar vader die ervoor zorgt dat een man die ze kent als oom Thomas naar haar zal kijken. Die was toch al op het eiland om zaken af te handelen voor Do’s vader. Ook mogen de ouders van Lilian naar Aruba vliegen op kosten van Charles (de vader van Do). Intussen heeft de politie de zaak aangepakt. Van de mannen van Fernandes komt Do te weten dat Lilian nooit van het Resort op het eiland is teruggekeerd en dat ze moet zoeken naar een Nederlander.

De ouders van Lilian komen op Aruba aan: ze zijn boos op Do omdat ze niet eerder gewaarschuwd zijn. De Arubaanse politie laat Marc overkomen voor verhoor: hij is toch de eerste verdachte omdat hij Lilian het laatst in leven heeft gezien. Er wordt ook een dreigmail met een verzoek om losgeld van een half miljoen dollar gestuurd. Do heeft aanknooppunten gevonden in een dagboek van Lilian. Daar heeft ze het over ene TT, maar Do weet niet wie het is. De FBI onderzoekt de zaak en komt erachter dat de mail afkomstig is van een computer in het huisje van Do. Wanneer ze weer in het dagboekje leest, ziet Do dat Lilian zwanger is geweest en een abortus heeft ondergaan. Do vermoedt dat het gevolg is van de relatie met TT. Toevallig loopt ze er tegenaan: het is Thomas die vriend van haar vader. Ineens beseft ze dat ze die vroeger TT noemden, Tante Thomas. Hij bekent dat ze zwanger was van hem en dat hij het verschrikkelijk vond dat ze het kind had laten weghalen. Ze had zijn toestemming niet gevraagd. Daarom hadden ze ruzie gekregen. Thomas heeft het lichaam van Lilian in zee laten verdwijnen en hij is dat ook van plan met het fraaie lichaam van Do. Maar dan komen Fernandes en Pepe haar te hulp en ze overmeesteren Thomas. Het lichaam van Lilian wordt nog wel gevonden, reeds half vergaan.

-568 woorden-

Beoordeling:
In het begin is het nog niet echt spannend, maar als Lilian na een paar avonden verdwijnt, slaat de hele sfeer om. Daarna kon ik heel moeilijk het boek weg leggen en werd het soms best laat J. Ik had pas heel laat door wie het had gedaan, er worden tussendoor ook geen hints gegeven. Of ik heb ze gemist. Het boek is makkelijk te lezen met hier en daar een paar moeilijke woorden maar de betekenis kon ik uit de context halen. Ik vind het wel een realistisch boek omdat ik mezelf ook met een vriendin op vakantie zie gaan en in het buitenland kan je niet voorspellen wat er gebeurt, als je dan ook nog eens flink gaat drinken en drugs gaat doen, zou het jammer maar helaas wel kunnen gebeuren. Ik heb ook andere boeken van Suzanne Vermeer (Paul Goeken) gelezen en ze hebben allemaal ongeveer het zelfde motief. Rustige vakantie, er wordt iemand ontvoer, je wordt op het verkeerde spoor gezet, verrassende wending en het einde. Ondanks dat is het een leuk boek om te lezen.

-180 woorden-

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

-180 woorden-

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bon Bini Beach door Suzanne Vermeer"