Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Het diner

Herman Koch

2009

300

3 uit 5

3.9 / 10
6e klas tso

Het begin van het boek is een beetje een sleur. Het is niet bepaald interessant en gaat over twee koppels die lange tijd in een restaurant zitten. Er wordt wat gepraat over hun werk, het verleden, hun interesses, ... .  Wat mij ook stoorde was het gedetailleerd bespreken van zaken die totaal geen betekenis hadden, althans niet in mijn ogen.

Eindelijk, na een goede 150 pagina's komt het verhaal op gang! Elk van de koppels die ik in het begin aanhaalde, heeft één biologische zoon. Deze twee zonen komen in een benarde situatie terecht wanneer ze op een avond willen gaan 'pinnen'. Na een feest op school, wil één van hen graag gaan pinnen. Geen probleem, ze gaan, op dat moment met drie: Michel, Rick en Beau. Wanneer ze de deur opentrekken zien ze iemand liggen. Een dakloze man of vrouw. Ze vinden dit niet kunnen en, als jongeren in de puberteit, gaan ze wat stoer doen en deze persoon proberen weg te jagen. Eén van hen, Beau, is het niet eens met wat Michel en Rick doen en wil vertrekken. De twee jongens doen gewoon verder. Beau vertrekt. Michel en Rick blijven de persoon, blijkbaar een vrouw, irriteren. Ze smijten met allerlei voorwerpen naar haar. Aan de overkant van de straat zien ze een jerrycan staan, weliswaar een lege. Deze smijten ze ook naar het hoofd van de vrouw. Achteraf, in alle onwetendheid, smijten ze een brandend object naar de vrouw. Wat de jongens niet wisten is dat de lucht van benzine even zeer brandbaar is. Er volgt een felle lichtflits. De jongens lopen zo hard ze kunnen weg. Achteraf blijkt dat de vrouw overleden is.

Wil je weten hoe het verhaal verder af loopt en tot wat de ouders van de kinderen in staat zijn om hun kind te beschermen? Dan moet je het boek zeker eens lezen!

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

2099

reacties

van een kort verslag
door devan (reageren) op 7 februari 2018 om 13:23

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Hoge waardering

Kees van der Pol zeker weten goedZeker Weten Goed
Koen van Limbergen4e klas vwo7.1
Anoniem6e klas vwo7.0
Charelle 6e klas vwo7.0
Kees van der Pol Docent6.8
Anoniem6e klas vwo7.1
Meer verslagen ›

Why I This BOOK

Inez over Het diner

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?