Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling

Beoordeling 7.7
Foto van hessel
Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow
  • Boekverslag door hessel
  • 3e klas havo | 980 woorden
  • 6 november 2014
  • 453 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
453 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potte…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receivin…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potter is a wizard!

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Motivatie

Ik heb dit boek gekozen omdat mijn broer steeds zei dat ik het boek echt moest gaan lezen, maar ik wilde hem niet gaan lezen omdat ik de film al had gezien en dacht dat ik daarom het boek niet leuk zou gaan vinden, de film en het boek zijn niet helemaal hetzelfde. Ik werd deze zomer overtuigd en ben begonnen met de serie Harry Potter en heb ze met enorm veel plezier allemaal in de zomer uit gelezen.

 

Auteursinformatie

De Harry Potterserie is geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling, ze heeft het verhaal bedacht tijdens een treinreis tussen Machester en Londen.

Ze heet eigenlijk Joanne Rowling, de K van haar naam staat voor Kathleen zo heette haar oma.

Joanne Rowling is geboren in juli 1965 in Bristol

Ze heeft Frans en Klassieke Cultuur gestudeerd aan het Universiteit van Exeter, na haar studie ging ze naar Portugal om Engelse les te gaan geven, daar ontmoette ze ook Jorge Arantes met wie ze trouwde en een dochter kreeg, het huwelijk duurde niet lang. Toen ze terug ging naar Engeland schreef ze de serie Harry Potter dat 8 miljard dollar heeft opgeleverd, in 2003 was ze zelfs de rijkste vrouw van Engeland.

Ze schrijft voornamelijk fantasie en detectives.

Ze woont nu in Edinburgh en is getrouwd met Neil Murray en hebben samen een dochter en een zoon gekregen.

 

Personages

Hoofdpersoon:

Harry Potter is dertien jaar oud en in het begin van het boek woont hij bij zijn oom, tante en neefje Dirk in de bezemkast onder de trap. hij is eerstejaars op Zweinstein, een school voor tovenaars. hij is mager heeft zwart haar een rond brilletje en is niet lang hij is ook rustig en vriendelijk.

Belangrijke bijfiguren:

Ron Wemel, de beste vriend van Harry, ze zitten bij elkaar in de klas en zijn beide even goed in toveren

Hermelien Griffel, beste vriendin van Harry en ook van Ron. ze is erg slim en ijverig

Hagrid, een volwassen reus en de terreinknecht van Zweinstein hij heeft Harry ook veel geholpen op school.

Albus Perkamentus, het schoolhoofd van Zweinstein, en is ook de enige tovenaar waar Voldemort bang voor is.

Heer Voldemort, een grote duistere tovenaar die de wereld wil overnemen.

 

Tijd

Het speelt zicht af in de moderne tijd want vroeger waren  er geen computers, auto’s en treinen.

er worden ook veel tijdsprongen in genomen want over de 12 jaar voordat Harry werd opgehaald  door Hagrid wordt niet veel verteld.

 

 

 

Ruimte

Het leven van Harry Potter begint in de normale wereld in het huis van z’n ouders  waar hij bijna werd vermoord, daarna woont hij twaalf jaar lang bij zijn oom en tante,

na die twaalf jaar gaat hij naar de magische tovenaarsschool Zweinstein waar hij ook veel tijd besteed.

 

Perspectief

Het verhaal word in een hij-vorm verteld en is een personeel perspectief, want je weet wat Harry voelt en denkt maar dat weet je niet over de andere personen en daardoor blijft het meeste ook een verrassing.

 

Titelverklaring

Het boek heet Harry Potter en de Steen der Wijzen omdat Harry Potter de hoofdpersoon is en hij moet er voor zorgen dat de Steen der Wijzen niet in de handen van de slechterik valt.

 

Afloop

Na het redden van de steen der wijzen beland Harry in de ziekenzaal omdat hij gewond is geraakt,

daar vertelt Perkamentus hem dat zijn moeder is gestorven voor Harry. hij vertelt ook dat de Steen der Wijzen word vernietigd en dat Nicolaas Flamel en zijn vrouw zullen sterven want het levenselixer raakt dan op.

 

Mening

Het einde is leuk want je blijft nieuwsgierig naar deel twee, alleen is het wel raar dat aan het einde word de prijs voor de beste afdeling uitgereikt en Griffoendor eindigt laatste maar omdat Harry en zijn vrienden de Steen der Wijzen hebben gered staan ze direct eerste.

 

Cijfer

Ik geef het boek een negen want het is een raadselachtig boek met veel raadsels en grappige momenten. Het word ook erg goed verteld door de schrijver en het komt daardoor ook erg waarschijnlijk over. Ik beveel dit boek zeker aan want het blijft spannend en verrassend ook als je de film al hebt gezien.

 

Samenvatting

Harry Potter was een jongen die na de dood van zijn ouders bij zijn tante en oom woonde. De vader en moeder van Harry werden vermoord door Voldemort (een gevaarlijke tovenaar). Op een dag krijgt hij een brief van een toverschool  waarin staat dat hij een tovenaar is. Harry gaat naar Zweinstein. Hij ontmoet daar Ron en Hermelien. Op school ontmoeten ze Perkamentus, het schoolhoofd. alle leerlingen worden ingedeeld. De afdelingen zijn: Zwadderich, Ravenklauw, Huffelpuf en Griffoendor. Harry wordt bij Griffoendor ingedeeld. later in het boek komen Harry, Ron en Hermelien op de verboden derde verdieping. Daar ontdekken ze een driekoppig monster en vluchten weg. Ze ontdekken dat daar de steen der wijzen(een steen die zijn eigenaar het eeuwige leven geeft) is. Ze denken dat het bij het monster verstopt is. Ze willen de steen nu halen omdat ze denken dat iemand hem wilt stelen. Ze gaan de kamer in en uiteindelijk komt Harry alleen bij de steen aan. Daar ziet hij  Voldemort in het lichaam van Krinkel(leraar van Zwarte Magie). Tijdens een gevecht valt Harry flauw en als hij wakker wordt zit Perkamentus naast hem. Hij vertelt dat Voldemort is herrezen en dat de steen der wijze is vernietigd. Ron en Hermelien zijn inmiddels ook veilig. Voordat ze naar huis gaan wint Griffoendor de afdelingsbeker en nadat ze afscheid hebben genomen gaan ze met de trein weer naar huis.

 

Bronnen

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Bronnen

http://nl.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_en_de_Steen_der_Wijzen_(boek)

http://www.scholieren.com/boekverslag/43941

http://nl.wikipedia.org/wiki/J.K._Rowling

http://www.jkrowling.com/en_GB/

 

REACTIES

E.

E.

Goed verslag

7 jaar geleden

J.

J.

heel handige info voor mijn boekverslag :P

7 jaar geleden

L.

L.

goeie samenvatting heeft mij geholpen

6 jaar geleden

A.

A.

Ja, inderdaad!

6 jaar geleden

H.

H.

Griffoendor wint eerst niet en dan krijgen ze punten voor het redden van de steen die uit eindelijk wordt vernietigd

6 jaar geleden

Z.

Z.

Harry is pas 11 als hij naar school gaat, maar verder is het een geweldige samenvatting!!

5 jaar geleden

S.

S.

thnx voor je verslag nu kan ik de boektoets makkelijker maken.
super bedankt!!!!

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling"