Iedereen krijgt klappen door Khalid Boudou

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Iedereen krijgt klappen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas tto vwo | 656 woorden
  • 30 oktober 2014
  • 269 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
269 keer beoordeeld

Boekcover Iedereen krijgt klappen
Shadow

De 17-jarige Taha - hij noemt zichzelf het liefst Mr T. - heeft één belangrijk doel: hij is vastberaden om iets van zijn leven te maken. Hij is klaar met de criminele vrienden van zijn moeder. Door een van hen was hij zelfs in een jeugdinrichting beland. Taha wil voorgoed afrekenen met zijn milieu. Samen met zijn oude trainer Mickey bokst hij zich een we…

De 17-jarige Taha - hij noemt zichzelf het liefst Mr T. - heeft één belangrijk doel: hij is vastberaden om iets van zijn leven te maken. Hij is klaar met de criminele…

De 17-jarige Taha - hij noemt zichzelf het liefst Mr T. - heeft één belangrijk doel: hij is vastberaden om iets van zijn leven te maken. Hij is klaar met de criminele vrienden van zijn moeder. Door een van hen was hij zelfs in een jeugdinrichting beland. Taha wil voorgoed afrekenen met zijn milieu. Samen met zijn oude trainer Mickey bokst hij zich een weg naar de top. Hij is zo goed dat hij wordt geselecteerd voor de Europeese kampioenschappen. Maar dan gebeurt er iets waardoor zijn leven een compleet andere wending neemt. Hij komt in een keiharde drugsoorlog terecht en Taha moet nu laten zien waar hij werkelijk voor staat...

Iedereen krijgt klappen door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

2. Samenvatting

In de drugsdealwijk de Bloemenwijk in Limburg woont de zeventienjarige Taha.             Hij heeft zeker geen makkelijke jeugd gehad. Hij groeide op bij zijn moeder, die om de zoveel tijd weer een nieuwe drugs- of gokverslaafde vriend heeft. Door één van die mannen is hij zelfs in een jeugdinrichting beland. Taha wil zichzelf scheiden van deze negatieve invloeden. Zijn manier om dit te doen is boksen. Hij is een groot talent en wordt geselecteerd voor de Europese kampioenschappen. Dan krijgt Taha een ongeluk en verliest een hand, waardoor zijn droom van de Europese kampioenschappen in een klap geheel buiten zijn bereik komt te liggen. Maar door al die negatieve gebeurtenissen werd hij gelukkig nog gemotiveerd en geholpen door Mickey zijn bokscoach en Noa die hem leerde kennen nadat Taha hem had gered toen zij drugs aan het dealen was, en bedreigd werd door andere drugsdealers.

Noa en Taha startte een organisatie om de drugshandel in Bloemenwijk te verminderen genaamd “Happy Face’’, maar dat liep al snel mis toen de drugsbazen, aldus de oude vrienden van Noa er mee begonnen te bemoeien. Taha werd na een dag meegenomen in de kofferbak van een auto en uiteindelijk ergens in Duitsland gedropt, kaalgeschoren en ook nog al zijn geld en zijn kleren afgepakt (behalve onderbroek).

Hij hoorde dat zijn bokscoach Mickey in het ziekenhuis is overleden.                                    En voelt dat hij nu niemand meer heeft om te vertrouwen, toen Taha Noa weer zag, stond ze weer bij de drugsdealers, daarom had Taha Noa even later gesproken en ze zei dat ze werd gedwongen om weer te dealen, maar toen zei Taha ‘’Iedereen krijgt een keer klappen’’ en liep weg, en besloot om te relaxen, vakantie hebben in Frankrijk.

                                                 ‘’Dat was het einde’’

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Hoofdpersonen

Noa

Ze is een meisje met meerdere gezichten. Ze is ontsnapt uit een jeugdinrichting en is toen voor een drugsbaas gaan werken. Ze was ook het vriendinnetje van die drugsbaas tot ze Taha ontmoette. Ze gaat bij Taha wonen en wordt zijn vriendin, maar als ze op een dag wordt opgepakt, gaat ze de politie valse inlichtingen geven. En zorgt ervoor dat Taha ten onrechte wordt veroordeeld.

 

Mickey

De oude bokscoach is een soort tweede vader geworden voor Taha. Hij helpt hem positief te blijven en zelfs na een dramatisch ongeluk op het goede pad te blijven.

 

Taha

Taha noemt zichzelf liever Mr T. naar een personage uit the A-team. De moeder van Taha neemt een hoop slechte vriendjes mee naar huis en Taha belandt na een aanvaring met een van hen in een jeugdinrichting. Daarna wil hij zijn leven verbeteren, maar komt alsnog in problemen terecht.

Die problemen worden op het eind opgelost, behalve dat hij Noa in de steek liet, omdat iedereen weleens klappen krijgt. Taha moet op een harde manier opgroeien. Niet alleen krijgt hij geen steun van zijn familie, hij verliest ook nog waar hij zijn grootste passie voor heeft. Het boksen wordt hem afgenomen, happy face wordt hem afgenomen en zelfs zijn coach verdwijnt uit zijn leven. Hij raakt alles kwijt en kiest dan voor het eerst sinds lang tijd voor zichzelf. Bovendien besluit hij na te gaan denken over wat hij nu moet gaan doen. Hij zet een eerste stap richting volwassenheid.

 

REACTIES

B.

B.

ik vind het goed boek en verslag alleen het einde van het boek vind ik slecht op vakantie naar frankrijk. hij rent een soort van weg van zijn problemen dan

8 jaar geleden

C.

C.

Leuk, maar een beetje kort

7 jaar geleden

E.

E.

Extreem kort
Ik heb een goede samenvatting gecontroleerd door docent

4 jaar geleden

B.

B.

ewa ja deze strijder heeft het tenminste geprobeert

7 jaar geleden

B.

B.

ga verder naar boef luisteren mislukkeling. Ik heb dit boek 2 jaar geleden gelezen en weet nog steeds dat het totaal een andere einde had.

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Iedereen krijgt klappen door Khalid Boudou"