Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Kleur bekennen

Hans Mijnders

2003

134

5.1 / 10
 • joel Noorland
 • Nederlands
 • 1284 woorden
 • 321 keer
  4 deze maand
 • 19 mei 2014
 1. e auteur van dit boek is Hans Mijnders
 2. Xander leert hoe je kleuren kunt mengen/uitzoeken
 3. A.Xander
 4.  
 5.  

D.Xander is best stil

 1. H.1. Xander word ’s nachts wakker van een paar jongens, die bij hun huis Graffiti aan het spuiten zijn.

De volgende dag gaat Xander werken, hij werkt bij een doe het zelf winkel. daar ziet hij ook iemand die verfspuitbussen kocht.

 1. Xander gaat naar school daar ontdekt hij een briefje met 3 felle kleuren rood, geel en oranje van Richard.

Xander denkt hebben die kleuren met die tekst MSN te maken.

 

 1. Xander heeft bij Richard geregeld dat hij een keer mee kan. Die avond is het zover hij moet oppassen of er niemand er aan komt , het ziet er mooi uit MSN er onder en wegwezen.

 

 1. Xander gaat met de klas(klas4) over kolder dag praten, ze kommen op het idee om de oude boom die voor de school staat om te zagen , maar dat is te gortig.

 

 1. Xander gaat thuis nog via internet zoeken naar het woordje graffiti , maar hij moet snel stoppen.

Xander koopt een telefoon , ’s avonds  gaat onder het eten zijn telefoon af het is Richard maar.

 

H.6. Onder de les vergeet Xander de telefoon uit te zetten ,voor de grap stuurt Richard hem een sms’je, Xander zet snel zijn telefoon uit .

         Richard vraagt of Xander vanavond meegaat. Xander en         

Richard gaan naar een telefoonhuisje, onder de tekening komt ‘RAXAF’dit betekend Richard en Xander are frends

 

 1. ­ Elke klas krijgt een brief van de commissie van kolderdag van wat er op kolderdag gaat gebeuren, maar ze weten nog niet wat zij zelf gaan doen.

 

 1. Xander word wakker en kijkt of er nog iets belangrijk is, er is 1 artikel over graffiti. Als hij op gijn werk pauze heeft gaat hij even met een klasgenoot een loempia eten, op de hoek van de straat. Als hij naar huis gaat haalt hij nog even een paar spuitbussen voor Richard.

 

H.9. Xander gaat die avond naar Richard, ze wachten op een paar vrienden en gaan dan naar een fietstunneltje. Stef en Tim moeten op wacht staan.

Snel gaan ze te werk, op het eind schijven ze er nog MSM onder Maniakken..Stoppen..Nooit.

 

 1. Xander heeft pauze en zit met de klas over de examens te praten. Richard word gebeld Lianne vraagt of ze uit school naar Lorenzo willen komen.

Lorenzo vertelt dat ze er een kolderweek van willen maken, maandag 4a, dinsdag4b,enz, en woensdag iedereen.

 

 1. Xander vind niks van het plan, het is een stomme grap en lianne heeft er voor gezorgd dat hij ook in het complot zit, daarom schrijft hij een briefje aan meneer Hendrikse

 

Beste meneer Hendrikse,

 

Ik heb gehoord dat een aantal examenkandidaten van plan is om de laatste schoolweek een stomme grap uit te halen.

Ik weet niet hoe ik deze grap tegen kan verhinderen.

Ik kan geen namen noemen.

 

Een examenkandidaat.

 

 1. de volgende dag bij mevrouw Wanting is het een drukte van belang , als ineens de directeur binnen stapt, hij leest het briefje van Xander hardop voor, hij vertelt ook wat de gevolgen zijn als je het toch doet.

 

 1. Als Xander weer in de klusser werkt ,

Komt Richard naar hem toe hij moet beits hebben. Xander helpt hem en gaat weer aan het werk, hij krijgt een sms’je hij moet nor een paar verfspuitbussen jatten,

Maar dat wil hij niet en schrijft een boos sms’je terug.

 

 1. die middag komen vader en moeder tegelijk woedend binnen ‘Nu hebben ze de garage deur ook al onder gekalkt!’ zijn vader belt de politie en die denkt dat de groep msn er achter zit. De politie zegt dat msn maniakken stoppen nooit betekent.

 

 1. Die avond gaan ze naar de snackbar om nog wat dingen te bespreken.                                                                          Ze mogen van Lorenzo elkaar niet verraden.

Die avond rijdt Xander nog langs de sporthal

Om de tekening te zien, opeens ziet hij Lorenzo zoenen met een meisje.

 

 1. als Xander thuis naar binnen wil lopen

ziet hij plotseling Lianne naar hen toe komen ze vraagt of hij Lorenzo heeft gezien, hij vertelt wat hij heeft gezien en gaat dan snel naar binnen.

 

 1.  

Toen Xander thuis kwam, veel te laat. Waar ze boos geweest. Ze wouden weten waar hij waar hij was. Xander heeft geen zin om in zijn dagboek te lezen. Maar daarna doet hij het toch. Het gaat over ‘bestaan er echt vrienden’.

 

 1. als Xander ’s morgens zijn telefoon weer aanzet ziet hij een berichtje van Lianne bedankt voor je hulp ‘Lief van je’.

Als Xander naar school fietst fitst Lianne niet mee, hij vraagt aan Roos waar Lianne is, die zegt dat ze het aant goedmaken zijn.

 

 1. op school word er via de intercom omgeroepen dat er een grote brand is, al snel komt de brandweer aangereden ze gaan rustig naar binnen en even later komen een paar schoolleerlingen met een kever aangereden. dit was grap 1 van de kolderdag.

 

 1.  

Lianne komt aangelopen, en vertelt dat alles weer goed is, ze heeft zelfs een mooie ring gekocht. Op den duur wordt er een melding gemaakt van brand. Ze rennen de school uit. Uiteindelijk blijkt het een grap te zijn van 4C.

 

H.20.

Het is ochtend.Xander denkt na over gisteren. Roos en Xander vonden Lianne. Ze vertelde dat het uit was. Ze gaan een boom omzagen. Ze gaan snel zagen. En de boom gooien ze een struik.

 

 1.  

Op een muur maakt Xander een graffiti tekening. Als ze weer naar huis gaan zegt Richard dat hij

weer verf nodig heeft. En veel want het is een groot muur.

 

 1.  

Er komt een journalist voor de tekening. Dan kom het ook in de krant te staan. Xander wordt gebeld door Richard, die vindt het helemaal super.

 

 1.  

Xander gaat naar Richard en hebben het over de graffiti tekeningen. Daarna gaan ze nog een video bekijken met allemaal graffiti tekeningen.

 

 1.  

De kolderdag van 4C is niet zo leuk. Ze sminken en spuiten het haar van de leraren tot heksen, prinsessen. Bijna niemand vindt het leuk. Lianne, Roos, Robbert, Richard en Xander willen niet meer. Maar er moet lootje getrokken worden om degene die het moet zeggen.

 

 1.  

Lianne en Roos worden gebeld door Lorenzo. Dat niet moeten doen. Lianne komt bij Xander en vertelt het. Als Lianne, Xander naar het ontbijt mee trekt. Staat onder de graffititekening Xander.

 

 1.  

Xander wil weg. Maar iedereen moet naar de aula komen. Hij gaat er heen. Daarna gaat hij weg. Naar het park.

 

 1.  

Als Xander weer terug komt. Wil hij het vertellen tegen de conciërge. Als hij komt is zijn vader er ook bij. Maar dan komt Lianne en zegt dat het niet zo is. Dat hij iemand anders moet hebben.

H.28. Meneer Hendrikse laat Lorenzo, Richard, Robbert en Roos bij zich komen, allen ontkennen ze behalve Roos. Meneer Hendrikse gaar alles uitzoeken en stuurt de kinderen weg. De kinderen gaan naar de snackbar even met elkaar praten.

 

H.29. meneer Hendrikse laat de kinderen weer bij zich komen, Lianne is er al, Meneer Hendrikse vertelt het hele verhaal over dat Lorenzo Richard in zijn macht had en dingen door Richard liet opknappen, ze hebben allemaal bekend.de kinderen kijken opgelucht hoe hij het verhaal vertelt.

 

H.30. geslaagd! Xander is geslaagd, hij kreeg net een telefoontje van meneer Hendrikse. Lekker 3 maanden vakantie.  Ze hadden geen erge straf gehad een paar middagen terug komen.

Xander gaat die middag met Lianne naar de stad in de bus krijgen ze verkering.

 

5.ik vind dit een leerzaam verhaal, omdat je leert dat je altijd eerlijk moet zijn.

 

6.het verhaal speelt zich af in Nederland dorp en/of stad niet bekend

  C . Het verhaal speelt zich af op school, bij de klusser, bij de snackbar, thuis, in het park

 1.  

8. ik vind dit boek leerzaam omdat, je leert dat je eerlijk moet zijn, spannend omdat, ze dingen doen waarvan niemand iets mag weten en op het eind rustgevend omdat alles goed is gelomen

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

2221

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

Marlies 3e klas vmbo7.2
Sanne 1e klas vmbo/havo7.1
eef 3e klas vmbo7.1
anoniem2e klas havo/vwo6.5
joel Noorland5.1
Meer verslagen ›

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?