Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 474 woorden
  • 12 mei 2014
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
27 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Over het boek

Mijn boekverslag gaat over het boek: Boy 7 

De schrijfster is Mirjam Mous

Het boek is erg spannend omdat Boy 7 steeds meer te weten komt over zichzelf en dat is ook erg verrassend.


De titel van het boek is de naam die Sam had in het project van CooperationX het speelt zich af in onze tijd (of later) omdat er word gepraat over GPS en ComputerChips.

In ‘het grote grijze gebouw’,  bij de Bed en Breakfast, op de kale grasvlakte en ook in de stad Flatstaff.

 

Het verhaal begint op een kale grasvlakte. Boy 7 wordt wakker en weet niet wie hij is, later vind hij een rugzak waar wat spullen in zitten. Hij hoort een auto aankomen. De auto stopt en een meisje vraagt of hij een lift wil. Hij accepteert die en onderweg liegt Boy 7 veel, nou ja liegen hij weet helemaal niks van zichzelf dus ‘liegen’ kun je het niet noemen. Hij vertelt wel dat hij nog geen onderkomen heeft dus Lara (het meisje achter het stuur) vertelt dat haar tante een Bed & Breakfast heeft. 

 

Op het eind heeft Boy 7 een notebook gevonden na een lange tijd zoeken. Hij leest het verhaal dat daar in geschreven staat en weet nu alles over zichzelf. Maar hij ontdekt een gevaarlijk geheim, dat hem en de Boys in gevaar brengt. Hij doet een poging om de andere Boys te redden, hij komt te laat. Dat was wat hij dacht tenminste...

 

De hoofdpersoon

De hoofdpersoon is Sam Waters, een jongen met blond haar en blauwe ogen.Hij is erg moedig, slim en een doorzetter. Omdat hij hoe dan ook door blijft gaan en nergens bang voor is.

 

De bijfiguren

De ‘Boys’(zij worden allemaal gechipt, ze hebben allemaal hun eigen eigenschap zoals boy 5 die heel erg sportief is) 

 

Lara (zij werkt mee in het complot, zij lijkt me wel aardig maar wel heel sluw omdat ze de hele tijd heeft gelogen) 

 

en Agent Jones (hij werkt ook mee in het complot,ik vind hem best wel een macho want zo’n beeld had ik een beetje bij hem)

 

De eigenschap doorzettingsvermogen zou ik wel willen hebben want dan zou ik dingen veel sneller af hebben en zou ik veel durven. Zoals wat Sam deed tijdens het hele verhaal, hij zette door en durfde heel erg veel.

 

Mening

Ik vind het boek heel mooi en spannend.

Het heeft allemaal onverwachte wendingen zoals Lara, ze lijkt eerst heel lief en aardig te zijn voor Boy 7 maar uiteindelijk zit ze in het complot.

 

Dit boek is geschikt voor 12 tot 15 jarigen omdat de inhoud al wat moeilijker is en het is meer voor een wat oudere leeftijd geschreven

 

 

 

 

 

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"