Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 399 woorden
  • 8 mei 2014
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
19 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Sam Waters komt bij in een snikhete, kale grasvlakte nabij het plaatsje Branding in Amerika. Hij is zijn geheugen kwijt en weet niet hoe hij daar terecht is gekomen. In zijn rugtas ontdekt hij een aantal spullen en een mobiel. Hij wil de hulpdienst alarmeren, maar tot zijn grote schrik hoort hij zijn eigen stem in een voicemail bericht. Zijn stem vertelt hem dat hij de politie niet mag bellen, wat er ook gebeurd. Dan ontmoet hij Lara, die met haar auto over de vlakte rijdt. Hij stelt zichzelf voor als Boy 7, omdat hij niet meer weet hoe hij heet en hij op zijn sokken het cijfer 7 ziet staan. Hij mag blijven bij de oom en tante van Lara. Samen met Lara gaat hij op onderzoek uit. Hij wil weten wie hij is en waar hij vandaan komt. Stukje bij beetje komt zijn geheugen, dankzij de spullen uit zijn tas, terug. Hij ontdekt dat hij de schoolcomputer heeft gehackt en als straf in een inrichting genaamd ‘Coöperation X’ is opgenomen, waar nog meer jongens met een strafblad zijn opgesloten. Samen met Louis, één van de jongens, heeft hij ontdekt dat er in de inrichting rare dingen met de jongens gebeuren. Er worden door mannen in witte pakken chips in de jongens geplaatst waardoor ze delen van het geheugen kwijtraken. De jongens worden ingezet bij illegale praktijken, zoals het binnendringen en kopiëren van bankensites om zo rekeningen van duizenden argeloze internetbankiers te plunderen. Sam weet zijn chip te verwijderen en belangrijke gegevens op een USB-stick te verzamelen. Omdat de ‘witpakken’ deze USB-Stick in handen willen krijgen besluiten ze Sam op de grasvlakte achter te laten in de hoop dat hij hen naar de stick zal leiden. Sam ontdekt dat politieagent Jones ook in het complot zit en dat de ouders van Lara het brein achter de organisatie zijn. Hij kan Lara en Jones niet vertrouwen. Sam weet te ontsnappen en waarschuwt de echte politie. Jones en de ‘witpakken’ worden ontmaskerd en de overige jongens worden uit de inrichting gehaald, de chips worden verwijderd. Het verhaal eindigt met Lara die al een aantal jaren in Amsterdam woont. Ze verlangt naar de tijd dat ze gelukkig bij haar oom en tante in Branding woonde. Ze voelt aan het plekje achter haar oor, waar ook ooit een chip heeft gezeten.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"