Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Boy 7

Mirjam Mous

2009

284

5.7 / 10
1e klas vmbo/havo

Boekverslag over Boy7

Titel boek: Boy7
Naam auteur: Mirjam Mous
Naam uitgevers: Van Holkema & Warendorf
Jaar van uitgave: 2009

De hoofdpersonen en bijpersonen
Sam Waters BOY7: Dit is de hoofdpersoon. Sam wordt wakker uit een vreselijke droom, maar zijn droom blijkt werkelijkheid te zijn. Hij ligt op een kale glasvlakte in de middle of nowhere. Hij weet niet meer wie die is, hoe hij er uitzien en hoe zijn persoonlijkheid is. Sam vind uiteindelijk een rugzak 2 meter verderop. Hij kijkt er in, zou er informatie in zitten over hem zelf? Sam vind kleren, met een label met de tekst BOY7 er op. Wie is boy7? Hij keek verder in zijn rugtas, hij vond wat bankbiljetten, een foto van een vaag grijs gebouw en een bestellijst van de pizza hut. Hij gooide zijn rugzak hard tegen de grond. Even later voelde hij iets hards in het voorvak. Hij ristte zo snel als hij kon de rits open. Een mobieltje! Stonden er nummers in van iemand die hij kende? Nee.. zijn contact lijst was leeg, het enigste wat hij had was een voicemail bericht. Hij deed zijn oor aan zijn telefoon, en hoorde zijn eigen stem; “In welk geval dan ook, bel niet de politie”. Sam weet niet wat hij moet doen. Tot dat er een pick up auto aan komt rijden. Zo snel als Sam kan gaat hij op de asfalt weg staan.

Lara Rogers: Lara speelt in dit verhaal een dubbelrol. Aan de ene kant speelt ze een verraadster, die boy wil testen. Aan de andere kant helpt ze boy als zei hem in de grasvlakte vind. Lara wist toen echter niet dat dit ‘de BOY7’was. Lara zorgt ervoor dat Boy7 blijft slapen in haar Bed en Breakfast. Lara werkt bij CooperationX en dat is een geheime dienst van de overheid die jongens plotseling laten verdwijnen om te testen hoe goed ze zijn in inbraken, computer hacken en explosiven te plaatsen. Lara is de dochter van de gemene en gestoorde dokter Jones. Toen Boy7 bij haar kwam, wist Lara echter niet dat Boy7 de verdwenen boy7 van de CooperationX was.

Louis BOY6: Louis is de beste vriend van Sam. Samen op het CooperationX  helpt hij Boy7 te ontsnappen, en de levens ruïneren van de witpakken. Louis helpt ook om Boy7 een logboek bij te houden over alles wat er gebeurt in het CooperationX. Ook helpt Louis medicijnen te stelen en de computers te hacken. Louis slaapt op dezelfde kamer als Sam. Louis zit zelf ook in een lastige situatie. Hij is opgepakt van wege vele inbraken in juweliers.

De witpakken: De witpakken zijn in dit verhaal de boosdoeners. De witpakken hebben geen namen, en kunnen zowel vrouwelijk als mannelijk. De witpakken zorgen voor vele controle en bij iedere boy zetten ze een chip in hun nek. Zo kunnen ze niet ontsnappen. De witpakken werken ook mee met de doctoren.

Thema
Het boek gaat over overleven in CooperationX. En om echte vrienden kunnen vertrouwen. Als Boy7(Sam) en Boy6(Louis) samen van alles proberen uit te vinden en te hacken, ontstaat er een goede vriendschap. Ook omdat ze samen proberen uit te vinden wat de witpakken van plan zijn, worden ze steeds betere vrienden.

Spanning
Het boek is reuze spannend! Dat komt vooral door de vele ontsnappings pogingen. En door de stiekeme bezoekjes aan de ziekenboeg en hoofdcomputers. Boy7 en Boy6 gaan s ’nachts vaak opzoek naar meer informatie over hun zelf en hun mede Boys. Ze ontdekken ook informatie over Boy1, de  enigste jongen die niet meer op het CooperationX zit. Ze zien dat hij is omgekomen met een explosieven opdracht.

Decor
Het boek gaat over verschillende tijden. De tijden verschillen zo omdat in het eerste deel hij is ontsnapt en in het tweede deel zit hij net in de inrichting. Hij zit in een inrichting in de buurt Flatstaff.

Titelverklaring
Het boek wordt zo genoemd omdat de jongen om wie het gaat, eigenlijk Sam Waters, in een soort van inrichting terecht komt waar iedereen word aangesproken met ‘Boy’ en dan een cijfer erachter. Hij is de 7de dus wordt hij BOY 7 genoemd.

Andere zaken
Het verhaal is fantasie, het is dus niet echt gebeurt. Het boek is geschreven in de ik persoon. Het is een gewoon taalgebruik, maar soms word er in gevloekt door een van de witpakken, Sam of  Louis. Het is een deel, er is geen vervolg. Mirjam heeft meer goede boeken geschreven, meestal gewoon 1 boek.

Drie verschillende recensie;

2 juni 2012 | Door: Eva | 14-19 jaar | België
Boy 7 is een leuk boek met veel onverwachte wendingen maar ik denk niet dat ik me dit boek over 10 jaar nog zal herinneren. Hoewel de verhaallijn heel goed is vind ik persoonlijk de manier van schrijven nogal 'kinderlijk'. Ik denk dat dit een geweldig boek ik voor jongeren tot 16 jaar!
Pluspunten: Mooi vormgegeven, Grappig, goede verhaallijn!
Minpunten: geschreven voor lezers jonger dan 16 jaar

25 juli 2010 | Door: nordertje
Dit is echt een vet cool boek, in een avond uitgelezen! Ik kreeg er maar niet genoeg van! Het is een prachtig boek met spanning. Ik kon er niet mee stoppen echt een aanrader! !k vond het jammer dat ik het uit had,  maar een geweldig boek!
Meeslepend maar vooral ook boeiend.

20 april 2010 | Door: nickjohannes
Als je aan dit boek begint zou het heel goed kunnen dat je het niet meer weg kan leggen. Dat was bij mij in ieder geval wel zo. Het boek begint pakkend met een jongen die niet meer weet wie hij is. Alles is hij kwijt, en alleen al daarom wil je verder lezen. Omdat je zelf ook graag wilt weten wie hij is leest dit boek als een trein. Het boek heeft een paar verrassende wendingen, waardoor het spannend blijft, maar ook vooral leuk om te lezen!
Pluspunten: Spannend, leest als een trein
Minpunten: soms even goed nadenken over wat er gebeurd

Ik vind deze recensies allemaal heel positief. Alleen Eva uit België vindt dat het heel kinderlijk geschreven. Ik ben het niet met haar eens. Op het boek staat ook 12+ dus vind ik dat het ook leesbaar moet kunnen zijn van kinderen van 11 of 10. Maar ze vinden het stuk voor stuk een geweldig boek en een echte aanrader!

Al deze recensies komen van bol.com;  http://www.bol.com/nl/p/boy-7/1001004006408857/

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

7888

reacties

dit is raar
door Willem de melkboer van je moeder haar zus zen broer die openbaar op de wc zat (reageren) op 11 mei 2016 om 11:05
Ik vind het een mooi verhaal Ik ga het zelf ook lezen
door Amikku (reageren) op 13 december 2016 om 11:34

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Hoge waardering

Vivian zeker weten goedZeker Weten Goed
Stijn Mostert 3e klas vwo7.1
Immanuel Bendahan2e klas havo/vwo7.4
Sarah 6.8
Ruben 2e klas vwo6.6
Anoniem7.4
Meer verslagen ›