Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Morgen sla ik terug door Joost Heyink

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover Morgen sla ik terug
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 790 woorden
  • 16 maart 2014
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
49 keer beoordeeld

Boekcover Morgen sla ik terug
Shadow
Morgen sla ik terug door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het jaartal van de eerste uitgave: In 2007 was de eerste uitgave van dit boek. Door de uitgeverij van Holkema & Warendorf in Houten.

De auteur van dit boek: De auteur van Morgen sla ik terug is Joost Heyink. Hij schreef meerdere boeken over spannende onderwerpen. Zoals chatten op het web, een afspraak maken en dan erachter komen dat het niet die leuke jonge jongen van de foto is maar een vieze oude man.

Een samenvatting van het verhaal:

Het gaat over de 14 jarige Rob, zijn moeder Jenny en zijn vader (Berend) Franke. De vader van Rob slaat zijn vrouw telkens. Rob kan het niet meer aanzien. Na de zoveelste keer dat Jenny wordt geslagen is voor haar ook de maat vol en ze besluit samen met Rob te vluchten, dat volgens Rob al veel eerder had moeten gebeuren. Jenny heeft blijkbaar haar plan goed voorbereid. Dan als ze willen ontsnappen volgt er een spannende ontsnappings scène. Net als ze in de auto stappen komt Franke thuis. Met veel moeite en inspanning kunnen ze weg rijden van die vreselijke akelige man. Dat komt mede door dat Jenny net haar rijbewijs heeft gehaald en nog niet goed kan schakelen en sturen. Ze huren een huisje ergens heel ver weg waar Franke hun nooit zal vinden. Rob gaat naar een nieuwe school en voelt zich als snel thuis. Dat komt ook dankzij Maria een meisje uit zijn klas. Voor hij het weet is hij tot over zijn oren verliefd en krijgt hij verkering. Jenny is ook gelukkig en vindt nieuw werk met leuke collega’s. Samen halen ze allerlei trucs uit om hun schuilplaats niet te verraden: geld van de bank ergens anders halen, nieuwe auto kopen want die stond op Franke zijn naam, nieuwe mobieltjes kopen met andere nummers en hun achternaam veranderen in een veel voorkomende naam: Sanders.  Ze voelen zich veilig samen en bouwen een veel beter bestaan op en denken zelfs niet eens meer aan die nare tijd.

Ondertussen zit Franke thuis. Hij is woedend op zijn vrouw! Hoe durft ze! En dat ze Rob er in meesleept! Zo dacht Franke dagen lang, hij dronk veel wodka en smeet van alles kapot; stoelen, tafels, vazen, borden en zelfs Jenny’s horloge die ze van haar vader had gekregen en haar erg dierbaar was. Toen Franke een keer naar het café ging ontmoette hij een man die hem op weg hielp. Rob had een chat vriendje Berryman. Daar zou hij vast wel iets aan hebben  verteld dacht Franke. Door naar de chat site te gaan en op wachtwoord vergeten te klikken kreeg hij een nieuw wachtwoord en dus toegang tot het account. Veel verder kwam hij er niet mee. Het enige wat hij had was: ergens heel verweg bij een vriendin in een huisje op de hei. Eerst besloot hij om naar die vriendin op zoek te gaan. Dat leverde niks op. Poging 2 hij zocht naar huisjes op de hei die ergens ver weg lagen. Veel verder kwam hij er ook niet mee. Na heel veel tegenslagen lukte het uiteindelijk om de schuilplaats te vinden. Jenny had weinig geld dus ze zou een huisje moeten huren. Hij belde naar alle campings en zei dat hij een brigadier was van de Amsterdamse politie, dat er een 40 jarige vrouw en zoon op die camping konden zijn en dat ze misdadigers waren. Zo ging het uren door tot dat hij de juiste camping vond: Bungalowpark Erica, huisje 12. De beheerder deed wel moeilijk aan de telefoon, met wat doordrammen lukte het Franke om de juiste informatie te krijgen. De dag erna rijdt Franke naar Bungalowpark Erica. Hij zit dronken achter het stuur en rijdt veel te hard. Als hij daar aankomt stapt hij onverwachts binnen. Rob en Jenny zaten net rustig te eten en schrikken zich dood. Ze willen ontsnappen en rennen naar de auto. Jenny’s rijkunsten werken weer niet mee. Het lukt uiteindelijk om te ontsnappen. Dan komt er een T-splitsing aan. Jenny moet heel hard remmen en dan komt Franke aan gescheurd. Jenny en Rob stappen snel uit en maar goed ook. Franke knalt vol op tegen de auto van Jenny, vliegt door de voorruit en belandt dood op de weg.

Dan komt er in het verhaal nog een hoofdstuk “ twee weken later”. In dat hoofdstuk wordt beschreven hoe het gaat met Jenny en Rob. Ze blijven in die buurt wonen en dat vindt Rob helemaal niet erg en Maria ook niet. Hun auto is wel Total-los maar dat maakt niet uit want Jenny heeft een nieuwe gekocht. Ze heeft nu eindelijk het gevoel dat ze kan autorijden alhoewel Rob nog regelmatig moet vertellen waar de achteruit rij koppeling is.

Einde

REACTIES

L.

L.

Goeie samenvatting

7 jaar geleden

A.

A.

ik vond het een slechte boek omdat ik het verhaal niet kon volgen en er gebeurde wat pas als ik een bladzijde had gelezen en ik vond dat er meer personages in mochten

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Morgen sla ik terug door Joost Heyink"