Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Boy 7

Mirjam Mous

2009

284

6.3 / 10
3e klas vmbo
 • Anoniem
 • Nederlands
 • 1114 woorden
 • 40811 keer
  184 deze maand
 • 26 januari 2014

Samenvatting:

De personages uit dit boek zijn Boy Seven oftewel Sam Waters. Lara, tante Bobbie, agent Jones, Boy Six oftewel Louis. Louis is Sam’s beste vriend. Het verhaal speelt zich af in het dorpje Branding en in het stadje Flattstaf. Het verhaal heeft geen duidelijke tijd waarin het afspeelt. Het zou best kunnen dat dit verhaal op dit moment zou afspelen. Het is geschreven in de tegenwoordige tijd. Het verhaal gaat over Sam die op een kale grasvlakte wakker wordt, hij kan zich helemaal niets meer herinneren. Hij weet niet hoe hij heet en wie hij is. Hij ziet een tas liggen verderop en daar vindt hij allemaal voorwerpen in die hem helpen z,n puzzel op te lossen. Er zitten kleren in de tas en een telefoon zonder contacten met een voicemailbericht die hij zelf heeft gestuurd. In de tas zit een foto van een groot grijs gebouw en een bestellijst van de pizza hut. In al zijn kleding staat Boy Seven gestikt. Sam denkt daarom dat hij Boy heet. Lara komt langs rijden en met haar gaat hij mee naar de bed and breakfast van haar tante. Daar verblijft hij een tijdje terwijl hij op onderzoek uitgaat over wie hij is. Na een tijd zoeken vindt hij in een kluisje bij de bowlingbaan een boek. Daarin heeft hij geschreven wat er allemaal is gebeurd en hoe het de afgelopen tijd is gegaan. Hij komt erachter dat het grijze gebouw coorperation x heet en dat het slechte mensen zijn. In iedereen z,n hoofd zit een chip daarmee kunnen ze iedereen laten doen wat ze willen. Sam heeft computergegevens afgetapt omdat hij daar goed in is. Hij is in coorperation x gekomen omdat hij de schoolcomputer had gehackt. Nadat de leiders bij coorperation x voelen dat er een probleem zit aan te komen willen ze het gebouw met de kinderen erin laten ontploffen. Sam kan hier een stokje voor steken door de politie te bellen. Na alle ellende kan hij na een lange tijd weer herenigd worden met zijn familie die denken dat hij in een opvoedkamp zit.

Hoofdpersoon/bijfiguren:

Sam (Boy Seven) is de hoofdpersoon van dit verhaal. Sam is een aardige jongen maar heeft wel verkeerde dingen gedaan. Door computers te hacken. Sam heeft blond piekerig haar en een goed afgetraind lichaam. Sam is zichzelf helemaal aan het ontdekken doordat hij niks meer weet. Sam vertrouwt niet veel mensen en dat is maar goed ook. Bij Lara heeft hij wel geleerd van die fout. Hij vertrouwde haar maar Lara stond aan de verkeerde kant van hem. Lara heeft Sam verraden.

Lara is een belangrijke bijpersoon zij helpt hem bij z,n zoektocht naar zijn ouders. (ze denkt dat Sam zijn adoptieouders zoekt). Lara lijkt een aardig karakter te hebben. Later komt Sam erachter dat Lara helemaal aan de verkeerde kant staat en niet zo aardig is dan hij denkt.

Louis (Boy Six) is Sam’s beste vriend bij cooperation x. Ze delen samen een kamer en Sam en Louis houden elkaar scherp en zorgen dat ze niet gehersenspoeld raken. Louis is een echte vriend voor Sam en samen kunnen ze iedereen en alles aan. Door dat Louis, Sam helpt kan Sam ontsnappen.

Thema/onderwerp:

Sam (Boy Seven) die zijn geheugen is verloren, komt in een verkeerde inrichting terecht waar ze hem allemaal dingen laten doen die niet horen door middel van een chip, door een goede vriend kan hij het allemaal op een rijtje houden en ontsnappen, hij zorgt ervoor dat zijn vrienden worden gered, uiteindelijk komt het helemaal goed met hem en z,n vrienden, Sam wordt weer herenigd met z,n moeder en zusje Kathy.

Het thema van dit boek is een jongen die op zoek is naar zichzelf en hoe de wereld in elkaar zit. De boodschap van de schrijver is denkt ik dat je niet iedereen blindelings moet vertrouwen en altijd de waarheid willen weten. Het feit dat Jones (de agent die hem heeft opgepakt) steeds op de  achtergrond terugkomt. Hij komt vaak  op bezoek en houdt Sam nauwlettend in de gaten. Het thema wordt heel goed uitgewerkt het boek krijgt een diepe betekenis.

Titel:

De titel van dit boek is Boy7. Boy7 is afgeleid van alles wat in zijn kleren staat genaaid en zijn naam bij cooperation x. De titel heeft alles met het verhaal te maken. Het hele verhaal draait om Boy7 met andere woorden Sam en dit komt heel vaak terug. Het komt terug als hij zijn kleren vindt en als hij leest over zijn verhaal bij cooperation x. De titel is goed gekozen omdat het telkens terug komt in het verhaal.

Verhaalgenre:

Dit verhaal hoort denk ik tot de genre fantasie want ik denkt dat het niet zo snel zou gebeuren in deze tijd. Het boek is geschreven voor de jeugd. Volwassenen zouden dit boek ook nog goed kunnen lezen want het is erg leuk. Ik heb weleens vaker een fantasie boek gelezen en ook wel eens een boek over geheugenverlies. Als ik moet kiezen tussen die twee boeken vindt ik dit boek leuker. Het andere boek ging over een volwassen vrouw die in een heel rijk leventje terecht kwam. Dit boek is veel spannender.

Spanning:

De schrijver gebruikt een open einde om de spanning op te bouwen. Het boek is verdeeld in verschillende stukken. De schrijver geeft je ook steeds een beetje informatie meer om mee te puzzelen dit maakt het spannend omdat je wil weten hoe het verder gaat.

Tijd:

Het is niet bekend hoeveel tijd er verloopt in dit boek. Waarschijnlijk gaat het over maanden in de cooperation en weken in het bed and breakfast. Halverwege het boek is er een terugblik in het verleden wat er allemaal is gebeurd in de cooperation x. Het boek speelt zich af in het heden. In twee verschillende stadjes. De ruimte is niet belangrijk voor het verhaal. Door de terugblikken kom je meer te weten en wordt het allemaal langzaam duidelijk dit maakt het verhaal een stuk spannender.

Opbouw:

Er zit één verhaallijn in het verhaal. Het gaat allemaal over dezelfde jongen die zichzelf ontdekt. Het boek heeft een gesloten einde want uiteindelijk komt alles weer goed en wordt hij weer herenigd met zijn familie.

Overige:

Het verhaal is niet zo heel erg realistisch. Het is iets wat wel zou kunnen gebeuren maar dan waarschijnlijk in de toekomst. De belangrijkste gebeurtenissen uit het boek zijn dat hij langzaam achterkomt wie hij is en dat hij Jones en Lara doorkrijgt en ze tegenhoudt. Het is belangrijk dat hij al zijn vrienden redt door de politie te bellen voordat het gebouw wordt opgeblazen.  Ik vind het een heel leuk boek. Het is fijn om te lezen en door de spanning wil je het in één keer uitlezen. Het boek heeft wat spanning en heeft een goede boodschap om van te leren.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

7800

reacties

goed hoor
door Dirkje (reageren) op 13 februari 2014 om 20:43
super!!!!!!
door Fleur!!! (reageren) op 18 februari 2014 om 18:46
Dankjewel, dit scheelt me weer de hele avond! Fijn dat je het bij ons op papier in moet leveren!
door quincy (reageren) op 7 mei 2014 om 17:50
@quincy: je hebt dus blijkbaar liever een slecht cijfer dan dat je moet werken
door anoniem (reageren) op 25 mei 2015 om 12:43
Je krijgt hier inderdaad een heel slecht cijfer mee
door Jochem (reageren) op 14 juni 2015 om 17:57
Je bent mijn reddende engel jouw samenvatting heeft precies 15 zinnen, wat bij ons de opdracht is!! (oke, ik heb wat onnodige dat niet echt bij de samenvatting hoort weggehaald)
door Lisa (reageren) op 21 oktober 2014 om 21:22
scheelt me heeeeeel wat tijd, thx<3
door Dion (reageren) op 19 maart 2015 om 9:00
Niet een hele goede recensie. Heel veel spelfouten.
door avALI (reageren) op 14 juni 2015 om 17:55
Echt hè!
door Jochem (reageren) op 14 juni 2015 om 17:56
Vind ik ook!
door Rachel (reageren) op 14 juni 2015 om 17:56
helemaal mooi
door jasper (reageren) op 17 november 2015 om 14:20
Goed! Thnx
door Jaahh (reageren) op 12 april 2016 om 16:24
Dankje!
door Halloooo (reageren) op 13 mei 2016 om 14:58
FF een tip: gebruik ook af en toe een PUNT in plaats van 8 komma's in een zin
door Leendert-Jan (reageren) op 12 oktober 2017 om 14:02

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Hoge waardering

Vivian zeker weten goedZeker Weten Goed
Immanuel Bendahan2e klas havo/vwo7.5
Stijn Mostert 3e klas vwo7.1
Jorik Velthuis2e klas tto havo/vwo6.8
Ruben 2e klas vwo6.6
Wessel van Kampen7.1
Meer verslagen ›

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
 • Snitchen bij ouders
 • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
 • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
 • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?