Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 1220 woorden
  • 20 januari 2014
  • 103 keer beoordeeld
Cijfer 6
103 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boy Seven,

Het boek begint met dat de hoofdpersoon wakker wordt in een grasvlakte. Hij heeft het heel warm, weet niet wie hij is, waar hij is, en hoe hij daar is gekomen.

Hij kijkt om zich heen en vindt een rugzak. Daarin zit een schrift, wat geld en een mobiele telefoon, een pyjama en een flesje water en een foto van een grijs gebouw en een prijslijst van de Pizza hut.

Hij raakt een beetje in paniek en wil de politie bellen maar luistert eerst de voicemail af.

Dan hoort hij zijn eigen stem die zegt dat hij absoluut niet de politie moet bellen.

De dingen die hij in zijn rugzak vindt worden het begin van de zoektocht naar zijn verleden.

Ik heb dit boek gekozen omdat ik al eerder een boek van Mirjam Mous heb gelezen (Password) en ik dat toen heel prettig vond lezen en zij  hele spannende verhalen schrijft.

Je wordt meteen al zo nieuwsgierig als je de eerste bladzijden leest dat je het meteen uit wilt lezen.

Het genre van dit boek is weer spanning en avontuur en net zo spannend als Password.

Voordat Mirjam Mous boeken ging schrijven heeft ze eerst les gegeven op een Speciaal Onderwijs School in Breda.
Het boek is uitgegeven door Van Holkema & Warendorf uitgave vierde druk jaar 2012.

 

Hoofdpersoon:

Boy Seven: dat is niet de echte naam want dat is Sam Waters. Sam is heel goed met computers en heeft een paar keer de computer van school gehackt om zijn cijfers wat hoger te maken. Als de school hier achter komt moet hij voor straf naar een soort van inrichting voor jongens (Coöperation X genaamd) waar ze allemaal een nummer krijgen. Hij is dus nummer 7. Hij heeft een smal gezicht met een hoog voorhoofd, en blauwe ogen en blond piekhaar en hij heeft een mooi afgetraind figuur.

Dit is de hoofdpersoon, omdat hij het verhaal verteld en je weet ook zijn emoties.

Bijfiguren:

Boy Six: zijn echte naam is Louis en het is de beste vriend van Sam in de inrichting. Hij zit daar omdat hij veel heeft gestolen. Hij is een hele vriendelijke jongen met zwart kroeshaar. Hij is eenzaam en heel erg blij dat hij vrienden is met Boy Seven,

Lara Rogers: als hij wakker is geworden op de grasvlakte komt er opeens een auto aangereden. Hierin zit Lara en zij neemt Sam mee. Zij vraagt hoe hij heet en dat weet hij niet maar hij ziet op de rugzak Boy 7 staan. Dan zegt hij maar dat hij zo heet. Hij vertelt dat hij op zoek is naar zijn ouders en doet verder maar een beetje vaag.

Zij doet heel lief en vriendelijk en doet of zij hem niet kent.

Later blijkt dat zij hem wel kent en in een complot zit met de witpakken (medewerkers in een witte overall) van de inrichting.

Jones: is een duistere figuur die samenwerkt met Lara. Hij doet heel aardig maar Sam vertrouwt hem niet. Hij heeft ook een pistool, dus Sam denkt dat hij van de politie is. Hij werkt ook voor de inrichting.

Deze personen komen het meeste in het boek voor. Het verhaal wordt verteld half in de tegenwoordige tijd en half in dagboekvorm. Dit dagboek vindt Sam in het schrift.

De witpakken zijn ook bijfiguren. Ze hebben geen namen en zij voeren allerlei opdrachten uit van de inrichting.

De inrichting wil alle talenten van de boys gebruiken bij allerlei duistere zaakjes.

Ruimten in het boek:

De slaapkamer bij de tante Bobbie is van Lara. Tante Bobbie heeft een bed and breakfast en Sam mag daar een paar dagen blijven logeren. Het is een gezellige kamer met een bed en uitzicht op de tuin er staat ook een computer in en die mag Sam gebruiken.

De kamer/cel die Sam deelt met Louis in de inrichting. Dit is een kale ruimte met twee bedden en een toilet. Het plafond heeft platen die je omhoog kan duwen, daar verstoppen Sam en Louis spullen die ze ‘s nachts stelen van de witpakken. (Een pen, zaklantaren, USB-Stick, touw, mes etc.).

In de cel bedenken ze hun plan om te gaan ontsnappen.

De tijd in het boek:

Het verhaal wordt zowel in de tegenwoordige tijd verteld vanaf dat Sam wakker wordt
op de kale grasvlakte.

Ook wordt er vanuit het schrift het verhaal verteld dus dat is de verleden tijd. In het boek worden twee verschillende soorten lettertypes gebruikt, zo weet je wanneer je uit het schrift leest en gewoon in het verhaal zit. Je maakt dus steeds sprongen in de tijd. Soms is dat weleens lastig te volgen.

Mening over het boek:

Ik vond het een heel goed boek. Vanaf de eerste bladzijde werd ik nieuwsgierig naar
wie de hoofdpersoon is en hoe hij daar zelf achter komt. Omdat hij van mijn leeftijd is
kon ik me goed inleven alsof ik het zelf meemaakte en kreeg ik zelf een idee wat ik zou
doen in die situaties. Hij ging bijvoorbeeld ‘s nachts in de inrichting stiekem met Louis
uit bed en dan allerlei spullen stelen. Ik zou hetzelfde hebben gedaan als ik in die situatie terecht zou zijn gekomen.

Het boek is vlot geschreven en er worden niet veel moeilijke woorden gebruikt. Er komt veel actie in voor en het is niet langdradig, omdat het verhaal in korte en duidelijke stukken wordt verteld. Daarom zou ik het ook aan andere mensen aanraden om te lezen.

5 andere titels:

De zoektocht:

Sam Waters wordt wakker op een kale grasvlakte en weet niet wie hij is en waar
hij is en hoe hij daar is gekomen. Hij gaat op zoek naar de antwoorden op zijn vragen.
Het hele boek is een zoektocht naar zichzelf .

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Sam Waters wordt wakker op een kale grasvlakte en weet niet wie hij is en waar
hij is en hoe hij daar is gekomen. Hij gaat op zoek naar de antwoorden op zijn vragen.
Het hele boek is een zoektocht naar zichzelf .

Gehersenspoeld:

Sam Waters weet niet hoe hij heet en ziet op zijn rugtas de naam Boy 7 staan. Hij heeft ook ontdekt dat hij achter zijn oor een verdikking heeft. Dit blijkt een chip te zijn waardoor zijn geheugen is gewist en waardoor hij zich anders gedraagt.

De witpakken hebben een apparaatje om hun nek hangen waarmee ze een signaal kunnen sturen naar de chip waardoor de boys dan niets meer weten.

Niets is waar het op lijkt:

Doordat Boy 7 steeds meer achter de waarheid komt blijken de personen om hem heen niet altijd zo vriendelijk als ze zich voordoen. Ook lijkt het dat hij in de inrichting is geplaatst om “opgevoed” te worden, maar hij moet juist in opdracht van de witpakken in huizen en bedrijven  inbreken en computers hacken.

Alleen op de wereld:

Doordat Sam niet meer weet wie hij is weet hij ook niet of hij nog familie en vrienden  heeft. Hij wordt opgevangen door Lara Rogers en haar tante Bobbie. Aan hun verteld hij
dat hij op zoek is naar zijn ouders, die een lange reis aan het maken zijn. Maar het is een
smoesje en hij voelt zich best alleen. Gelukkig maakt hij vrienden met Louis in de inrichting.

Vrienden voor het leven:

Sam en Louis zijn in de inrichting hele goede vrienden geworden. Zij doen alles samen en bedenken een plan om te ontsnappen uit de zwaar bewaakte inrichting. Zij durven alles aan elkaar te vertellen en vertrouwen alleen elkaar. Ze vertellen elkaar veel verhalen en praten elkaar steeds moed in als ze bang zijn.

REACTIES

J.

J.

erg handig verslag.
erg goed gedaan!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"