Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mieses Karma door David Safier

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Mieses Karma
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas vwo | 238 woorden
  • 11 januari 2014
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
26 keer beoordeeld

Boekcover Mieses Karma
Shadow
Mieses Karma door David Safier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Kim Lange is een tv-presentatrice die daarvoor een prijs heeft gewonnen. Tijdens het verblijf in een hotel na de uitreiking overlijdt ze door een neergestort ruimtestation. Ze reïncarneert als mier omdat ze slecht karma heeft verzameld, voornamelijk vanwege het overspel met Daniel Kohn en slecht omgaan met haar familie. Tijdens haar leven als mier ontmoet ze Casanova, iemand die sinds 1798 als mier leeft, en nooit goede karma heeft gekregen. In al haar volgende levens ontmoet ze weer Casanova en proberen samen goede karma te krijgen. Kim reïncarneert later als cavia omdat ze geprobeerd heeft de mieren te redden van water. In dat leven komt ze met andere cavia's in een laboratorium en ontsnappen ze weer, waarbij ze apen bevrijden en later geeft Kim de andere cavia's een naam. Voor die twee dingen reïncarneert ze later als een koe. De volgende levensvormen zijn: regenworm, coloradokever, eekhoorn, hond en ten slotte weer mens. In het leven als hond zoekt ze het huis op waar ze als mens woonde en ziet dat Nina en Alex van plan zijn om te trouwen. Ze probeert het met Casanova's hulp te voorkomen. Als ze er achter komt dat het beter voor haar karma is om het te accepteren, gaat ze dood. Daarna komt ze bij Buddah en kiest ervoor om als mens te reïncarneren in plaats van naar het nirwana te gaan.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.