Confetti conflict door Carry Slee

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Confetti conflict
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • havo/vwo | 685 woorden
  • 24 november 2013
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
8 keer beoordeeld

Boekcover Confetti conflict
Shadow
Confetti conflict door Carry Slee
Shadow

Mark: Mark is iemand die mensen nooit kwaad zal doen. Maar hij kon wel boos worden op Johan die een gierig persoon is.

Jasmijn: Jasmijn is het vriendinnetje van Mark. Ze is een heel erg behulpzaam iemand.
Jasmijn heeft altijd ruzie met haar vader.

Er zijn eigenlijk twee grote problemen in dit boek. De eerste is dat de vader van Mark homo is. Dat is voor Mark in het begin een probleem. En het tweede probleem is dat Jasmijn niet naar het sportinternaat mag van haar vader.

Jasmijn is veel gelukkiger:

 In het begin van het verhaal is het plan van mark en jasmijn om jasmijn toch die toelatingstest te laten doen en dat lukt ook uiteindelijk maar of ze ook slaagt?!?!?!......

Aan het einde van het verhaal gebeuren er een hele hoop dingen:

Aan het eind van het verhaal hebben Jasmijn en mark een plannetje om jasmijn toch die toelatingstest van sportinternaat Dalenburg te laten doen en ze haalt de test.

Nadat jasmijn de toelatingstest heeft gehaald en ze weer bij mark is lopen ze naar de snelweg en proberen ze liftend terug naar huis te gaan ze blijven heel lang naast de snelweg staan en uiteindelijk zeg Jasmijn mark ga jij anders in de bosjes zitten dan zien ze alleen mij en dan stoppen ze eerder. En ja hoor uiteindelijk stopt er een man en doet de deur open voor jasmijn. Jasmijn roept mark die nog in de bosjes ligt en mark komt naar Jasmijn toe de man schrikt heel erg van mark en rijd meteen weg! En inmiddels begint het te onweren mark en Jasmijn schuilen onder hun jassen en nog geen minuut later stopt er een mevrouw en die roept naar jasmijn en mark stap snel in kinderen!

De vrouw brengt jasmijn en mark naar Jasmijn haar opa. Haar opa vraagt waarom ze hier zijn jasmijn legt het hele verhaal uit en haar opa belt haar moeder en vader om naar haar opa te komen. Jasmijn is doodsbang op de reacties van haar ouders! Haar vader en haar moeder komen binnen ze waren heel erg ongerust! Maar uiteindelijk…..

Mag jasmijn naar het sportinternaat van haar vader!

Aan het eind van het verhaal ontdekt mark ook dat zijn vader homo is en dat doet hem heel veel, en durft het niet tegen jasmijn en zijn vader te vertellen maar uiteindelijk komt het goed en vind hij het net als jasmijn niet raar.

Het gepest van Johan (ook wel krentje genoemd houd ook op aan het eind van het verhaal en trakteert mark jasmijn en zijn vrienden op een patatje.

Van dit verhaal heb ik eigenlijk niets geleerd want eigenlijk was het een verhaal met dingen die je zeg maar kon voorspellen.

Mark ontdekt dat zijn vader homo is

Mark rent heel hard weg naar de haven en blijft daar tot laat in de avond zitten. Ook verbergt hij het verhaal voor zijn beste vriendin Jasmijn!

Ik snap wel dat hij er zo mee omgaat want het is toch raar als je dat ineens van je vader ziet!

Johan (ook wel krentje genoemd) wordt door de club van harde Henkie aan een boom vast gemaakt en er wordt confetti over hem heen gegooid

Mark en zijn vrienden zien dit en gaan erop af als de club van harde Henkie weg is en bevrijden hem.

Ik vind dat mark en zijn vrienden dat heel goed doen ook al in Johan soms hel irritant tegen hun!

Dit verhaal vind ik redelijk veel lijken op kappen van Carry Slee daar zitten ook meerdere verhalen in en wordt er ook gepest!

Bijna aan het eind van het verhaal zegt Johan ik trakteer omdat jullie mij hebben bevrijd!

Ik heb deze zin uitgekozen omdat: Johan die is heel zuinig op zijn o]geld en hij trakteert nooit en dit is eigenlijk een stap naar een verbetering vind ik.

Dit is een boek dat ik nog wel een lange tijd zal onthouden want;

Het is een heel mooi geschreven boek en er zit zowel drama als avontuur in en dat vind ik zo mooi aan dit boek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Confetti conflict door Carry Slee"