Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Webcam girls door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Webcam girls
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 831 woorden
  • 27 oktober 2013
  • 104 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
104 keer beoordeeld

Boekcover Webcam girls
Shadow
Webcam girls door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het verhaal begint in de zuip keet waar een caravan aan de rand van een braakliggend terrein staat. Carlo, Ronaldo, Mike, Cindy, June en Linda houden een drinkwedstrijd. Zodra de meiden hebben gewonnen blijkt Cindy zo bezopen te zijn dat ze niet meer naar huis kan en ook niet meer op haar benen kan lopen. June en Linda besluiten haar in de caravan te leggen. Als ze thuis zijn gekomen komen ze erachter dat de zuip keet in brand is gevlogen terwijl Cindy er nog in lag. De politie kan het lichaam van Cindy niet vinden er volgt een onderzoek.

Ze zijn erachter gekomen dat Cindy is ontvoerd door een onbekend persoon. Ze verdenken hun MSN vriend Romeo The Great, en de sigaren rokende hondenbezitter. De enige aanleiding dat Cindy nog leeft is een sms'je met een foto van haar in een donkere en benauwde kelder. Alleen veel tijd heeft ze niet want Cindy heeft haar astma medicijnen niet, die liggen nog thuis en als ze deze niet in neemt gaat het niet goed met haar.

Het spoor loopt dood op hun MSN vriend Romeo The Great. Hij had wel tips over een auto die er stond. Hun enige spoor is de sigaren rokende hondenbezitter. June en Linda krijgen een sms'je van de ontvoerder met instructies hoe ze Cindy kunnen vinden. Met enige twijfel volgen ze de instructies en vinden ze Cindy. Ze worden opgehaald door de politie en dan komen ze erachter dat de rokende hondenbezitter de ontvoerder is. Ze pakken hem op en hij krijgt een gevangenisstraf.

Tijd

Het verhaal speelt zich af in de tijd van nu. In het boek gaat er maar een week voorbij terwijl er in die week wel heel erg veel gebeurd. Ook is het boek chronologisch, want het begint bij de zuip keet en aan het eind van de week zitten ze op de kamer van June. Er zijn niet zulke grote tijd sprongen gemaakt, meestal waren ze per dag.

Spanning

In het begin is het niet zo spannend. Als je eenmaal weet dat de zuip keet is afgebrand, is het wel spannend, want dan weet je nog niet zeker of Cindy er in lag. Toen ik wist dat ze er niet in lag, werd het eigenlijk spannender, want ze is dan dus ontvoerd of weggelopen. Ik wilde dan natuurlijk weten wie dat gedaan heeft, dus dat vond ik erg spannend. Ik vond het, het spannendst toen ze dat sms’je kreeg waar die aanwijzingen in stonden en Cindy gingen zoeken.

Personages

Cindy, June en Linda zijn de hoofdpersonen. Joke en Tom zijn ook erg belangrijk.

  • Cindy: 16 jaar, wordt ontvoerd, beste vriendinnen June en Linda, drinkt en gebruikt drugs, heeft seks met jongens in ruil voor geld, kleed zich uit voor de webcam.
  • June: de vriendin van Linda en Cindy, kleed zich ook uit voor webcam, helpt het beste mee aan het onderzoek om Cindy te vinden. Samen met Linda vindt ze Cindy.
  • Linda: de vriendin van Cindy en June, met erg strenge ouders, kleedt zich ook uit voor de webcam, is vrij verlegen.
  • Joke: de jongste rechercheur, kent het team al vrij lang omdat haar vader eerst de baas was. Ze zit op het onderzoek naar Cindy.
  • Tom: de hoofdrechercheur op het onderzoek, plaagt Joke graag.

Thema

Het thema van het boek is misdaad. Dat is ook het thema van de reeks van dit boek.

Mening

Het onderwerp van dit verhaal sprak me in het begin niet echt aan. Ik heb nog nooit een misdaadverhaal gelezen, maar toen ik de achterkant van dit boek las leek het me meteen al leuk. Ik ben door dit boek wel aan het denken gezet, vooral door het feit dat Cindy ontvoerd werd. Het onderwerp wordt wel goed en grondig uitgewerkt, maar ook wel verassend.

Het verhaal bevat genoeg gebeurtenissen om het me te laten boeien. In dit verhaal gaat het zowel om de gevoelens van de personen als om de gedachten. De gebeurtenissen in dit verhaal hebben wel indruk op me gemaakt. Vooral omdat Cindy ontvoerd was. De gebeurtenissen zijn erg geloofwaardig. De gebeurtenissen zijn wel origineel wie gaat er nou van uit dat iemand die de hond uitlaat een keet in brand steekt. Ik heb zelf gelukkig nog nooit zoiets mee gemaakt.

 De hoofdpersoon Cindy, is wel iemand die voor me gaat leven. Dit  komt door wat ze allemaal meemaakt. De hoofdpersoon is wel een heldin maar ik zou toch niet op haar willen lijken. Ik zou niet zo voor de webcam verschijnen. Dit hoort wat mij betreft niet. De personages veranderen wel door wat ze meemaken, vooral Cindy maar dat is begrijpelijk na alles wat ze heeft meegemaakt. Ik vind de beslissing om in plaats van geld te betalen voor de webcam te poseren wel vreemd en ook onbegrijpelijk.

Aldus vond ik het een erg spannend boek en ook erg leuk om te lezen. Het is zeker een aanrader, ook voor jongens want het is geen echt meidenboek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Webcam girls door Theo Hoogstraaten"