Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Password door Mirjam Mous

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Password
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 1001 woorden
  • 10 juni 2013
  • 385 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
385 keer beoordeeld

Boekcover Password
Shadow

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. …

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijd…

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. Hij vertrouwt het niet en gaat ervandoor. Wat wil die kerel van hem? Wanhopig probeert hij zijn achtervolger af te schudden.

De levens van de drie jongens raken op bizarre wijze met elkaar verweven. Vreemde gebeurtenissen volgen elkaar snel op en Jerro en Stefan lopen groot gevaar. Langzaam komt Mick achter de ontstellende waarheid…

Het ziekenhuisgebouw bestond uit grijze stenen en heel veel glas. Mick ontweek een man met krukken en haastte zich naar de informatie balie. Er zat een vrouw achter een computerscherm. In haar rechtervoortand fonkelde een diamantje. ‘Hallo,’ zei ze. ‘Kan ik je helpen?’ ‘Mijn vriend is net met de ziekenwagen hierheen gebracht.’ Mick was nog buiten adem van het fietsen. ‘Jerro Prins. Ik wil graag weten hoe het met hem is.’ ‘Hmmm.’ Ze deed iets op de computer. ‘Jerro Prins, zei je?’ ‘Ja.’ Mick knikte er zijn hoofd bijna af. ‘Het spijt me, maar er is niemand binnengebracht die zo heet.’

Password door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekverslag nederlands Password Mirjam Mous

1.Geef de Titel de schrijver en het jaar waarneer het boek geschreven is

De titel is Password, de schrijver is Mirjam Mous en het boek is in 201

2. Samenvatting

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op zijn bed. Hij belt snel de ambulance maar omdat hij geen familie is mag hij niet mee in de ziekenauto. Mick fietst naar het ziekenhuis en als hij daar is aangekomen blijkt dat Jerro helemaal niet in het ziekenhuis is. De volgende dag gaat hij nog eens kijken en dan is zijn vriend er wel maar hij gedraagt zich nog al vreemd. Mick vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Dan komt hij erachter dat ‘de echt Jerro’ gekidnapt is en Mick dus met een totaal andere jongen is omgegaan de afgelopen weken. Mick bevrijd Jerro en samen komen ze erachter dat Jerro een tweeling broer heeft ; Stefan. Stefan werkt als geheim spion voor Dexter die wil dat Stefan erachter komt hoe de nieuwste game werkt van de vader van Jerro. Als Stefan dat doet krijgt hij geld van Dexter en dat kan hij wel gebruiken nu zijn moeder is ontslagen. Aan het einde van het boek gaan Mick en Jerro samen naar de politie en wordt Dexter (die eigenlijk meneer Nolte heet) opgepakt

3-A. Beschrijf wat er op de voorkant van het boek staat

Het is een jongen die je aanstaart en op de plaats waar de lippen horen staat Password.

3-B. Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek te maken met het boek zelf

In het boek hadden Mick en Jerro een Password Afgesproken dat was eigenlijk voor de lol maar later heeft Mick het toen toch een keer aan ‘de neppe Jerro’ gevraagd en toen hij het niet wist, wist mick dat er iets mis was.

4-A. Wat is het onderwerp van het boek ?

Spannend

4-B. Wat is de Kortst mogelijke zin waarmee je kan aangeven waar het boek over gaat

Mick komt er achter dat twee jongens van leven zijn geruild.

4-C. Was het een interessant onderwerp? Leg je antwoord uit.

Ja, ik vond het echt heel spannend ik had het in 2 dagen uitgelezen. Je kan niet stoppen met lezen.

5-A. Waarneer speelt het verhaal zich af?

Het verhaal speelt zich af in 2012 in de zomer

5-B. Hoeveel tijd verstrijkt er in het verhaal?

Een paar weken want Mick komt er al snel achter dat er iets niet klopt en dan gaat hij op onderzoek uit.

6. Heeft het verhaal een open of een gesloten einde? Leg je Antwoord uit

Gesloten einde want aan het einde wordt de ‘misdaad’ opgelost.

7. waar speelt het verhaal? Hoe weet      je dat

In Utrecht want ze gaan een keer naar het Wilhelmina Park en dat is in utrecht

8. Wat voor soort verteller kent het      boek

Het verhaal kent een ik-verteller. Maar het word uit 3 perspectieven vertelt namelijk die van Stefan, Jerro en Mick.

9. Wie waren de hoofdpersonen in het      boek? Noem er 2, beschrijf hun karakter en zeg iets over hun uiterlijk

Mick: Mick is een lieve en grappige jongen. Voordat Jerro bij hem op school kwam werd hij altijd gepest omdat hij dik is.

Jerro: Jerro nam het dus voor Mick op daarom denk ik dat hij heel aardig is maar ook wel een beetje op zich zelf hij leest veel en daarom denk ik dat. Qua uiterlijk heeft hij zwart haar en dure kleren want zijn vader is miljonair.

En eigenlijk is stefan ook een hoofdpersoon maar je mag er maar

10. Wie waren de bijfiguren

De ouders van Jerro, De moeder van Mick, Het personeel van Jerro zijn huis, De Moeder van Stefan, Dexter.

11. Op welk verhaal figuur lijk je zelf      het meest en waarom?

Ik vind het wel een moeilijk vraag omdat het verhaal vooral over jongens gaan en ik ben zelf een meisje  maar ik denk toch het meeste op Jerro hij is aardig en heeft niet veel vrienden maar gewoon een paar hele goede vrienden. Hij is ook enigste kind en hij houd van lezen dat doe ik ook graag.

12. Wat in het boek heeft jou aan het denken gezet? En waarom

13. Was het boek realistisch? Leg je antwoord uit

Ja en Nee, want eigenlijk is alles gewoon heel normaal (de mensen, de huizen, de school) maar dat de ouders niet zouden merken dat hun zoon niet hun echt zoon is en dat 2 jongens worden om gewisseld vind ik niet echt realistisch.

14. Leg de titel uit in max. 25      woorden

Mick en Jerro hadden een password afgesproken. Toen Mick aan Jerro het password vroeg en hij die niet wist, wist Mick dat er iets mis was.

15. Wat vond je van het boek? Beschrijf kort waarom je het mooi, saai, grappig enz. vond (ongeveer 25 woorden).

Ik vond het een spannend boek want je wist aan het begin nog helemaal niet wat er aan de hand was en doordat het uit allemaal perspectieven werd verteld werd het steeds duidelijker k want je wistist mick dat er iets mis was.izen, de school) maar dat de ouders niet zouden merken da

16. Geef informatie over de schrijver. Noem in elk geval de biografie, een aantal andere titels en gewonnen prijzen

Mirjam Mous groeide op in Made. Haar Vader was slager en haar moeder de dochter van een slager. Ze had geen broertjes of zusjes maar ze las heel veel dus verveelde ze zich nooit. Het liefste las ze dikke boeken want dan hoefde ze minder snel afscheid te nemen van de personages. Toen ze kon lezen wou ze eigenlijk gelijk al schrijfster worden maar eerst werd ze lerares. Op haar school heeft ze veel informatie opgedaan voor haar boeken. Ze schrijft het liefste vanuit de ik-vorm. Ze houd veel van reizen en toneel maar toch schrijft ze het liefste, voor alle leeftijden en over allerlei onderwerpen.

REACTIES

A.

A.

Ik vind het een leuk boek, maar kan iemand een samenvatting plaatsen, in ong. 50 woorden over de hoogte punten van het boek? alvast dank

10 jaar geleden

A.

A.

heb je hem nog nodig ik denk het niet

4 jaar geleden

-.

-.

haar vader had toch ander werk? iets met kunst

10 jaar geleden

M.

M.

*zijn, nee het was gameproducer

9 jaar geleden

A.

A.

Lijkt me echt een baaz boek!

9 jaar geleden

K.

K.

het einde van de samenvatting klopt niet want dexter wordt niet opgepakt!

9 jaar geleden

J.

J.

niet heel goed getypt veel fouten.
ik snap niks van 15

9 jaar geleden

S.

S.

kan je m ook in 321 woorden doen dat moet ik namelijk van school en dan kan ik een beetje afkijken want ben heel het boek vergeten waar het over gaat

9 jaar geleden

-.

-.

er zij ziek veel schrijf fouten gemaakt!!!

8 jaar geleden

X.

X.

XD XP X) X>

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Password door Mirjam Mous"