Waanzin door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Waanzin
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 784 woorden
  • 5 mei 2013
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
16 keer beoordeeld

Boekcover Waanzin
Shadow

Vier meisjes verdwijnen kort na elkaar. Niemand weet waar ze zijn. De politie denkt dat de meisjes zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. 

De 17-jarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop…

Vier meisjes verdwijnen kort na elkaar. Niemand weet waar ze zijn. De politie denkt dat de meisjes zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. 

De 17-jar…

Vier meisjes verdwijnen kort na elkaar. Niemand weet waar ze zijn. De politie denkt dat de meisjes zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. 

De 17-jarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop. Maar dan opeens is haar leven in gevaar. Een geheimzinnige man heeft het op haar gemunt. Claire raakt in snel tempo verstrikt in een psychologisch kat-en-muisspelletje. Weet ze uit handen van de man te blijven? En is er een overeenkomst tussen de vier verdwenen meisjes en Claire?

Waanzin door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Er worden 4 meisjes vermist allemaal dicht bij Amsterdam. De politie denkt dat de meisjes zijn weggelopen. Ze weten nog niks tot er een overeenkomst word gevonden tussen de meisjes…

Na de dood van de moeder van Claire verhuist zij uit het levendige Amsterdam naar het ijzige Rotterdam. Claire moet alles achter zich laten, haar beste vriendin zoe,  haar vrienden, haar school, haar huis. Claire vind het maar moeilijk om het te accepteren dat haar moeder dood is, dus kropt ze alles op. haar vader heeft het er niet meer zo moeilijk mee, want hij heeft na 8 maanden al een nieuwe vriendin. Ook op haar nieuwe school gaat het niet zo goed, eerste haalde ze altijd hoge voldoendes . ook had veel vrienden op haar oude school maar nu wordt ze gepest door de populaire meisjes in haar klas.

Op een dag wordt ze in de trein gebeld op weg naar haar beste vriendin zoe. Het is een jongen die xbox spelletjes wil kopen, als hij merkt dat hij het verkeerde nummer heeft gebeld wilt hij ophangen, maar dat schiet Claire wat te binnen. Ze zegt dat ze een oud-klasgenoot van haar xbox spelletjes verkoopt. Ze geeft het nummer van oud-klasgenoot aan hem . ze raken aan de praat en ze komt er achter dat hij nick heet en fotograaf is. Het gesprek met hem voelt heel vertrouwlijk. Ze vertelt ook dat haar moeder bijna een jaar dood is. Als ze eindelijk ophangt voelt ze zich stukken beter.

De eenvolgende weken bellen Claire en nick vaak met elkaar.

Zoe de beste vriendin van Claire is een ruig meisje, die erg spontaan is. Zoe gaat vaak uit met Claire als ze in Rotterdam is. Zoe heeft ook altijd veel vriendjes en ze maakt het altijd heel snel me hen uit.

Op een dag voelt Claire zich niet lekker en spijbelt ze van school. Ze gaat naar dierentuin Blijdorp. Als ze thuis komt blijkt er politie bij haar thuis te zijn. Claire denkt dat het kwam omdat ze spijbelde maar het was iets heel anders.

Één van de agenten, agent willemse, laat haar vele telefoon gesprekken en smsjes zien die Claire van een nummer krijgt. Claire heeft geen idee waar de agent het over heeft en vraagt naar het nummer. Als agent willemse het nummer laat zien herkend ze het meteen, het nummer is van nick. Claire vraagt wat nick er mee te maken  heeft, maar dan hoort ze een schokkend verhaal. Er zijn vier meisjes ontvoerd en ze waren allemaal met hetzelfde nummer gebeld, Nick’s nummer.

De politie denkt dat Claire het volgende slachtoffer is en willen nick zo snel mogelijk oppakken daarom belt Claire met aangeslote apparatuur nick zodat zij hem kunnen tracken. Als Claire met nick belt klonk er opens een klik, maar nick heeft niks door. Alles loopt geslaagt maar het gesprek was niet lang genoeg om hem op te sporen.

Als de politie weg is komt zoë, omdat het de dag is dat haar moeder één jaar is overladen. Ook haar vader blijft thuis. Ze proberen er nog een leuk avondje van te maken totdat haar vader even naar de parkeergarage moet omdat zijn auto op de verkeerde plek zijn. Als hij weg is gaat Claire popcorn maken. Dan loopt Claire de woonkamer in ze word hard op haar achterhoofd geslagen.

Als ze wakker wordt zit ze aan een stoel gebonden en ziet ze zoë op de grond liggen in een hoopje bloed dat uit haar hoofd stroomd. Claire kijkt om zich heen en ziet een jongen staan. Het was nick. Hij begint te vertellen dat hij eigenlijk luuk heet en dat hij de ex was van zoë. Zoë had het op een akelige manier uitgemaakt en daar zal zij voor boete. Luuk had de telefoon van zoë gestolen en was bij de A begonnen waar de ontvoerde meisjes in stoned. Nu hij bij de C was begon hij met Claire. Terwijl hij alles aan het vertellen is staat er een schim achter hem, het is zoë! Zoe slaat hem met een vaas. Luuk valt bewusteloos. Zoë belt de politie en valt flauw. Naar een paar minuten valt de politie binnen en red zoe en Claire. Ze pakken ook luuk op. Claire gilt dat haar vader dood op de parkeerplaats ligt, maar die hadden ze al bewusteloos gevonden.

De meisjes zijn vermagerd en verhongerd terug gevonden.

De volgende week gaan Claire, zoe en haar vader naar de begraafplaats. Claire en haar vader voor haar moeder en zoë voor één van de ontvoerde meisjes. Dat meisje was verdronken omdat hij haar te lang onderwater had gehouden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Waanzin door Mel Wallis de Vries"