Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Latino king door Bibi Dumon Tak

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Latino king
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas mavo | 526 woorden
  • 7 maart 2013
  • 170 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
170 keer beoordeeld

Boekcover Latino king
Shadow

Castel ontdekt al jong dat er met drugs veel geld te verdienen valt. Hij laat zich overhalen om drugs te gaan smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, maar op een dag wordt hij gearresteerd met anderhalve kilo cocaïne onder zijn kleren. Hij belandt in de beruchtste gevangenis van het Caraïbisch gebied waar enkel het recht van de sterkste geldt. Er wordt g…

Castel ontdekt al jong dat er met drugs veel geld te verdienen valt. Hij laat zich overhalen om drugs te gaan smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, maar op een dag wordt hij …

Castel ontdekt al jong dat er met drugs veel geld te verdienen valt. Hij laat zich overhalen om drugs te gaan smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, maar op een dag wordt hij gearresteerd met anderhalve kilo cocaïne onder zijn kleren. Hij belandt in de beruchtste gevangenis van het Caraïbisch gebied waar enkel het recht van de sterkste geldt. Er wordt gedeald, gevochten, gegokt, gedronken en gemoord. Al snel weet Castel dat er maar één manier is om deze hel te overleven: ontsnappen.

Dit boek is oorspronkelijk verschenen in de Slash-serie: boeken die geschreven zijn op basis van het waargebeurde levensverhaal van een jongere.

Latino king door Bibi Dumon Tak
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Boek: Latino King

Auteur: Reymundo Sanchez

Uitgever: Querido Kind

Ik heb dit boek gekozen nadat Roy het gelezen had. Het was een aanrader van de bibliotheek juffrouwen. Helaas mocht hij het als eerst lezen maar later heb ik het boek alsnog gelezen.

 

Latino King

Dit verhaal speelt zich af in Nederland, Latijns Amerika en Cuba. In dit boek gaat het over de Castel die op zijn manier in de gevangenis beland. Hij is namelijk drugskoerier. Castel heeft zijn school niet afgemaakt en komt al gauw bij de drugshandel in aanmerking.

Middens het verhaal wordt Castel opgepakt tijden zijn vlucht naar de Dominicaanse republiek waarmee hij een kilo aan coke bij zich droeg.

Castel wordt veroordeeld voor acht jaar gevangenisstraf. Hij is dan pas 18 als hij achter de tralies beland.  Samen met zijn moeder probeert hij te ontsnappen uit een van de corruptste gevangenissen van Zuid-Amerika.

Zijn moeder die nog altijd in hartje Nederland woont, komt vaak op bezoek. Zij ontmoet ook andere gevangenen en Castel word erg populair binnen de muren. Na twee jaar moet hij afscheid nemen. Hij bereidt zich voor op zijn ontsnappingsplan.

Castel heeft altijd al last gehad van zijn lies, maar daar trok hij zich in de gevangenis niks van aan. Als hij op een dag bij de dokter komt, blijkt het toch allenmaal wat erger te zijn dan gedacht. Hij moet geopereerd worden in het ziekenhuis en daar begint de ontsnapping.

Als het zo ver is, is alles gepland. Het is middennacht als hij gaat ontsnappen. Maten staan hem buiten op te wachten. En als hij dan gearriveerd is kunnen ze vertrekken. Ze vluchten naar Cuba.

Castel krijgt regelmatig geld toegestuurd van zijn moeder dm in leven te blijven en uiteindelijk een ticket te kopen. Het is allemaal erg moeilijk want hij heeft geen stempel in zijn paspoort. Na 3 maanden is hij er helemaal door heen en heeft dan eindelijk een stempel. Hij boekt de eerste beste ticket naar Nederland.

Castel is gelovig en bid regelmatig tot God. Hij heeft erg spijt van zijn daden en belooft god regelmatig dat hij zich nooit meer zal herhalen. Dit is een belangrijke verandering in het verhaal.

 

Leeservaring:

Het verhaal bevat ontzettend veel spanning. Vooral in de momenten wanneer je niet weet of het wel of niet goed zal komen. Bijvoorbeeld tijdens zijn ontsnapping of tijdens zijn vluchten van Nederland naar Amerika. Of de rellen in de gevangenis.

Het einde van dit verhaal loopt gelukkig goed af voor zo ver ik weet, want het verhaal stopt meteen wanneer Castel na bijna 2,5 jaar gevangenschap weer terug keert. Ik had wel graag willen weten hoe hij zijn leven herpakt had in Nederland.

Het verhaal is volkomen chronologisch geschreven. Er komen wel een aantal kleine flashbacks in voor, maar niet over een heel hoofdstuk.

Daarnaast bevat het boek 199 bladzijdes. Veel gebeurtenissen worden echt in detail verteld waardoor het af en toe erg langdradig wordt, maar gelukkig kan het ook erg spannend zijn tijdens die details.

Verder is het verhaal gebaseerd op een echte gebeurtenis. Dat maakt het voor mij erg leuk om te lezen, omdat je dan de belevenissen van andere leert kennen. 

REACTIES

S.

S.

Het verhaal is niet chronologische vertelt want in het begin zit hij al in de gevangenis, daarna krijg je een lange vertelt hij over hoe hij daar te recht is gekomen

11 jaar geleden

I.

I.

ehmmm de schrijver is toch Bibi Dumon Tak?

10 jaar geleden

L.

L.

levi jonge, mooi man

10 jaar geleden

A.

A.

goed

10 jaar geleden

K.

K.

het is anderhalve kilo coke

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Latino king door Bibi Dumon Tak"