Drie versies van mij door Wendy, Eefje & Joany Buenen

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Drie versies van mij
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1036 woorden
  • 16 februari 2013
  • 60 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
60 keer beoordeeld

Boekcover Drie versies van mij
Shadow
Drie versies van mij door Wendy, Eefje & Joany Buenen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 Auteurs

De schrijvers van dit boek zijn Wendy, Eefje en Joany Buenen. Ze zijn geboren op 5 april 1982 te Den Bosch. Wendy heeft samen met Eefje Nederlandse taal en cultuur gestudeerd aan de Universiteit in Utrecht. Wendy specialiseerde zich in moderne letterkunde. Terwijl Eefje zich gespecialiseerd heeft in kinder- en jeugdliteratuur. Joany heeft gekozen om Journalistiek te gaan studeren aan de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Ook heeft ze nog Text & Communicatie gedaan aan de Universiteit van Tilburg.

Ze schrijven alle drie al lang en vinden het leuk om te doen. Daarom hebben ze er (hun) werk van gemaakt.

Ze schrijven over drielingzussen maar zijn zelf ook een eeneiige drieling. Veel dingen in het boek zijn gebaseerd op dingen die ze zelf hebben meegemaakt. Dat maakt het boek leuker om te lezen. Wendy schrijft over Marieke, Eefje over Esther en Joany over Alice.

Personages

Er zijn overduidelijk drie hoofdpersonen: Esther, Alice en Marieke. Ze zijn een drieling dus de uiterlijke kenmerken zijn vrijwel hetzelfde. Ze hebben lang bruin haar en zijn een knappe verschijning. Als je het mij vraagt zijn Esther, Alice en Marieke bij elkaar het ultieme meisje. Daarmee bedoel ik dat je in ieder karakter wel wat terug ziet van jezelf.

 Esther

Esther is de huismus van het stel. Ze is een enorm boekenfanaat en een control freak: ze wil tot in de puntjes alles geregeld hebben. Bovendien is ze sociaal niet heel erg sterk. Ze heeft er namelijk moeite mee om contact leggen met andere mensen. Vooral bij jongens slaat ze dicht. Esther is Nederlands gaan studeren in haar eigen woonplaats.

Marieke

Marieke is het tegenovergestelde van Esther. Zij is een meisje die altijd wel in is voor een feestje en daar altijd tijd voor vrij maakt. Ook school lijdt daaronder, wat haar dwingt om huiswerk over te schrijven. ‘Lang leve de lol’ is her middle name. Zij is uiteindelijk naar scriptschool gegaan in Amsterdam. 

Alice

Alice is de meest kritische. Je kunt haar stiekem wel een kruising tussen Esther en Marieke noemen. Het goede van beide. Zij heeft zich aan het originele plan gehouden om journalistiek te gaan studeren. Dat heeft ze gedaan in Tilburg.

Genre

Chicklit

Omgeving

In het boek zijn er meerdere plaatsen waar zich dingen afspelen: het studentenhuis van Marieke in Amsterdam, het studentenhuis van Alice in Tilburg en in hun ouderlijk huis in hun eigen woonplaats. Esther is namelijk thuis blijven wonen. Daarnaast gaat het om ‘kleine’ plaatsen zoals de collegezalen op school of bijvoorbeeld in de kroeg.

Tijd

De tijd waarin het verhaal zich afspeelt is het heden. Dat kun je zien aan de middelen die gebruikt worden (vervoer, mobiele telefoon et cetera), de manier van studeren en wonen. 

Indeling

Het perspectief wisselt steeds in de loop van het    verhaal. Elke         hoofdstuk wordt door één van de     drieling verteld. Of Alice is aan het woord of Marieke of Esther.

Samenvatting

Dit is een echt zo’n meidenboek dat gaat over shoppen, jongens en vriendinnen. In dit boek wordt een jaar het uit het leven van een drieling beschreven.

Je kunt meegenieten van alle voordelen: Zo hoef je zelf niet af te rijden, maar doet je zus het voor je. Je kunt je zus kleding voor je laten passen, en op die manier zien of het je leuk staat. Of hoef je zelf die moeilijke toets niet te maken, nee, je zus doet het voor je. Maar helaas brengt een onderdeel zijn van een drieling ook nadelen met zich mee: Je staat nooit in de belangstelling, zelfs niet op je eigen verjaardag en je eigen vriendje herkent je niet eens! Dat overkwam ook deze drieling. Hij kon de zussen niet uit elkaar houden waardoor hij zijn goedbedoelde presentje aan het verkeerde meisje gaf. Dit blijkt is de grootste nachtmerrie voor een drieling te zijn. Daardoor besloten ze na lang wikken en wegen alle drie een eigen weg in te slaan, om na al die jaren op eigen benen te staan. Een eigen studie, eigen vrienden en nog belangrijker niemand zal zich vergissen in de persoon. Om de stap wat makkelijker te maken, maken ze een pact. Daarin staan doelen die ze het komende jaar moeten halen en regels waar ze zich aan moeten houden. Zo mogen ze dagelijks contact met elkaar hebben en elkaar helpen. Maar moet Alice minder shoppen, Esther uitgaan met de eerste de beste jongen die ze tegen komt in de hoop dat er een vlammetje gaat branden en Marieke moet alles op eigen kracht doen. Niet meer overschrijven en als dat nog niet moeilijk genoeg is moet ze het hoogste cijfer van de klas halen wat haar nog nooit is gelukt.

Dit is de start van iets nieuws. Je ziet wat de drieling mee moet maken en de ontwikkelingen die ze moeten ondergaan. Zal het de meiden lukken om zich aan het pact te houden?

Mening

Ik heb dit boek gekozen uit luiheid. Ik had namelijk geen zin om op internet een leuk boek te zoeken, laat staan naar de bibliotheek fietsen. Uiteindelijk ging maar tussen de boeken te neuzen die ik al had. Toen ik het boek ‘vond’ herkende ik ‘m meteen, dit boek had ik eerder gelezen! Desondanks had ik niet veel zin om het boek te lezen want mijn enthousiasme was ver te zoeken toen ik de achterkant las. Ik vond het meer een boek voor meiden van 10 tot 14 jaar. Hoog waren mijn verwachtingen dus niet.

Mijn mening is onveranderd gebleven. Ik vind het nog steeds een boek voor de eerdergenoemde leeftijdscategorie. Er wordt verteld over verliefdheid en de eerste zoen. Dat soort dingen vind je op die leeftijd spannend (om te lezen). Wel kon ik me goed verplaatsen in de hoofdpersonen. Zij hebben dezelfde leeftijd als dat ik heb en doen dingen die mij dagelijks bezig houden. Zoals naar school gaan, een diploma en/of propedeuse halen, uitgaan en leren autorijden. Dit en de leuke schrijfstijl van de drie dames hebben me door het boek gesleept. Al met al een aardig boek, maar voor meiden die iets jonger zijn dan ik. 

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Mijn mening is onveranderd gebleven. Ik vind het nog steeds een boek voor de eerdergenoemde leeftijdscategorie. Er wordt verteld over verliefdheid en de eerste zoen. Dat soort dingen vind je op die leeftijd spannend (om te lezen). Wel kon ik me goed verplaatsen in de hoofdpersonen. Zij hebben dezelfde leeftijd als dat ik heb en doen dingen die mij dagelijks bezig houden. Zoals naar school gaan, een diploma en/of propedeuse halen, uitgaan en leren autorijden. Dit en de leuke schrijfstijl van de drie dames hebben me door het boek gesleept. Al met al een aardig boek, maar voor meiden die iets jonger zijn dan ik. 

 

REACTIES

L.

L.

netjes uitgewerkt en erg duidelijk

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Drie versies van mij door Wendy, Eefje & Joany Buenen"