Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Buitenbeen door Dirk Bracke

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Buitenbeen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas aso | 318 woorden
  • 11 februari 2013
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
26 keer beoordeeld

Boekcover Buitenbeen
Shadow
Buitenbeen door Dirk Bracke
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Dit verhaal gaat over een 15-jarig meisje met een handicap aan haar benen, en ze zit in een rolstoel want ze heeft een hersenbloeding gekregen toen ze geboren werd. Op school bekijkt iedereen haar en wordt ze gepest, maar haar beste vriendin Kathleen en haar tweelingzus Eva helpen haar overal door. Eva heeft geen ziekte, ze hangt veel rond bij vrienden. Op een dag krijgt Delphine een uitnodiging via e-mail voor een filmauditie, net zoals haar vriendinnen, van een vreemde man genaamd Peter.

Op een dag is het een scoutsfuif haar eerste fuif. Delphine wilt er doodgraag naar toe met haar vriendin Kathleen maar zij heeft een vriendje genaamd Matti. Op de fuif is Kathleen bezig met haar vriendje en Delphine kan niet dansen door haar handicap aan haar benen. Daar leert ze een jongen kennen Robin, een lotgenoot. Hij heeft geen vingers maar stompjes, hij is zo geboren. Ze spreken samen eens af en worden een stel.

Matti, het vriendje van Kathleen, wil meer met haar doen dan alleen handjes vasthouden. Dit wil Kathleen niet, ze is er nog niet klaar voor. Ze probeert dat Matti duidelijk te maken maar dat lukt haar niet. 's Avonds ligt Delphine er van wakker. Zou Robin ook meer willen met  haar en kan ze kinderen maken met m’n handicap?

Opeens gaat haar mailbox. Het is Peter. Hij vraagt aan haar om de webcam op te zetten, omdat ze een beeld willen van haar. Ze zet haar webcam aan. Ze vraagt of hij geen webcam heeft, maar zo vlug als hij kon zei de man: nee, hij is kapot. De man vraagt of ze haar topje en BH wil uitdoen. Gelukkig komt haar vader net op tijd de kamer binnen. Hij stapt naar de politie: de man bleek een Antwerpse pedofiel te zijn.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Buitenbeen door Dirk Bracke"