SMS door Tjibbe Veldkamp

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover SMS
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • havo/vwo | 577 woorden
  • 11 februari 2013
  • 73 keer beoordeeld
Cijfer 6
73 keer beoordeeld

Boekcover SMS
Shadow

Bas wordt gek van zijn vader, Deur, die alles doet om in contact te komen met de geest van zijn overleden vrouw Annabel. Voor zijn twee kinderen, Bas en zijn broertje Bobo, zorgt hij niet of nauwelijks. Als Bas op een avond een sms’je krijgt met ‘ik ben hier. anna’, gelooft Deur dat Annabels geest het gestuurd heeft. Die avond nog vertelt Bas aan Bob…

Bas wordt gek van zijn vader, Deur, die alles doet om in contact te komen met de geest van zijn overleden vrouw Annabel. Voor zijn twee kinderen, Bas en zijn broertje Bobo, zorgt h…

Bas wordt gek van zijn vader, Deur, die alles doet om in contact te komen met de geest van zijn overleden vrouw Annabel. Voor zijn twee kinderen, Bas en zijn broertje Bobo, zorgt hij niet of nauwelijks. Als Bas op een avond een sms’je krijgt met ‘ik ben hier. anna’, gelooft Deur dat Annabels geest het gestuurd heeft. Die avond nog vertelt Bas aan Bobo’s juf hoe het eraan toegaat bij hen thuis. Nu zal de kinderbescherming wel gauw op de stoep staan… Terwijl Bas daarop wacht, probeert hij uit te zoeken wie het sms’je wél gestuurd heeft. Anna, het meisje met de merkwaardige rusteloze handen? Of Ugidali Alie, de gediplomeerde Gids voor Gene Zijde? Tijdens de bizarre speurtocht wordt Bas één ding duidelijk: niet alleen zijn vader is vreemd geworden; hijzelf ook.

SMS door Tjibbe Veldkamp
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

SMS,

De hoofdpersonen van het boek SMS zijn; Bas, Bobo en Deur (Gerard)

Deur gelooft dat de geest van zijn overleden vrouw Annabel contact probeert te zoeken. Dat gaat hij nog meer denken als Bas op een avond een smsje krijgt: Ik ben hier. Anna

Deur en Bobo denken dat het smsje van Annabel is, maar Bas weet het niet zeker.

Hij heeft diezelfde middag een meisje ontmoet die Anna heet, zou het smsje van haar zijn?

Bas vindt ook dat Deur Bobo en hem verwaarloost en vraagt daarom tijdens het tien minuten gesprek van Bobo of de juf van Bobo (Juf Linda) hem wil helpen om de kinderbescherming in te schakelen.

Wat daarvoor gebeurde.

Bas 'steelt' in ruil voor boodschappen. Hij stal die middag een mobieltje uit de megamarkt en kwam daar een meisje tegen, Anna. Hij noemde Anna het meisje met de ruste loze handen omdat haar handen altijd iets deden, en vaak ook nog verschillende dingen.

Toen Bas het mobieltje had gestolen, en zogenaamd was gearresteerd was Bobo niet op de afgesproken plek. Bas maakte zich zorgen en ging op zoek. Bobo bleek bij zijn favoriete restaurant te zijn samen met Anna, het meisje met de rusteloze handen.

Omdat Deur dacht dat Annabel contact probeerde te krijgen met hem, brandde er op elke verdieping maar 3 kaarsen op elke verdieping. Verder niks. Geen nachtlampje, spaarlampje, schemerlampje. Helemaal niks. Zelfs de lantarenpaal voor het huis was 'toevallig' kapot.

Omdat Bas niet echt geloofde dat Annabel contact probeerde te zoeken, kreeg hij ruzie met Deur. Dat was vooral als Deur seances had, dan stond zijn ongeloof in de weg zei Ugidali Alie.

Ugidali Alie wou Bas genezen van zijn ongeloof. Een tijdje later kreeg Bas dus het smsje met ik ben hier. Anna

Wat daarna gebeurde.

Bas dacht dat Ugidali Alie het smsje had gestuurd om hem zo te genezen van zijn ongeloof, daarom wilde hij de mobiel van haar stelen om te kijken of dat zo was.

Dat deed hij samen met Anna. Ugidali Alie was op de paranormaalbeurs en had een kraampje. Het plan was dat Anna Ugidali Alie zou afleiden en dat Bas haar mobieltje uit haar tas zou pakken. Dat deed ging goed, maar toen Bas het mobieltje in zijn jaszak had ging dat opeens af en werden ze betrapt, hun plan was mislukt.

Bas kreeg weer een sms: Praat met me. 

Toen Bas naar Anna ging hielden ze een 'seance'.

Eigenlijk had het een andere reden (onderaan de samenvatting).

Tijdens de seance kreeg Bas een sms: Ik ben hier.

Ze stuurde een sms terug: Waar dan?

Weer antwoord: Marktstraat 5.

Toen ze bij het adres aankwamen vonden ze Bobo in de ballenbak! Hij had de smsjes gestuurd. 

Toen ze na 3 nachten in de ballenbak geslapen te hebben betrapt werden gingen Bas en Bobo terug naar huis.

Van Deur mochten ze een lijstje maken met de dingen die ze wouden dat hij zou doen. 

Het lijstje van Bobo was lang, maar bovenaan stond:

  • Boodschappen doen die ik wil.

Het lijstje van Bas was eigenlijk geen lijstje, hij had maar een ding:

  • Onze vader zijn.

Ze kregen het lijstje terug. 

Beloofd  Stond eronder.

Wat ik nog zou uitleggen :

Bas speelde een soort spel 'Zweven' dan mocht hij niemand aanraken of iets aanpakken, want dan kreeg hij strafpunten. Soms was dat moeilijk. Bij Anna en Bobo stopte hij met zweven, want zij waren speciaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "SMS door Tjibbe Veldkamp"