Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

100% Love - Zomerkriebels door Niki Smit

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover 100% Love - Zomerkriebels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 769 woorden
  • 27 januari 2013
  • 72 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
72 keer beoordeeld

Boekcover 100% Love - Zomerkriebels
Shadow
100% Love - Zomerkriebels door Niki Smit
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Waarom dit boek?

Ik kies dit boek voor mijn boekverslag omdat ik het een heel erg leuk boek vind, en het gaat over shoppen, parijs en jongens en dat is ook leuk! En ik had het al 3 of 4 keer gelezen, dus daarom houd ik het er ook over.

De schrijfster

De schrijfster heet Niki Smit. De schrijfster van de 100% serie is Niki Smit. Niki is geboren op 6 juni 1975 in Rotterdam.

Niki studeerde Communicatie in Rotterdam. Tijdens haar schrijfopleiding bij Script+ schreef ze haar eerste boek. Haar debuut 100% Nina lag in mei in 2005 in de winkels. Ook heeft Niki in 2011 de opleiding 'Scenarioschrijven voor televisie- en film' bij Scriptschool afgerond.

Niki heeft negen 100% boeken geschreven, haar serie wordt uitgegeven door Uitgeverij de fontein in Utrecht. En ze heeft ook haar eigen website! www.nikismit.nl

Andere boeken van de schrijfster

Niki heeft in totaal 9 boeken geschreven. De boeken heten:

-100% Nina (2003)
-100% Anna (2007)
-100% Mila (2010)
-100% Lola (2006)
-100% Bo (2008)
-100% Beverly (2011)
-100% Love (2007)
-100% Fee (2009)
-100% Julia (2012)

De illustrator

De illustrator is Janneke Dröge. Janneke Dröge werd geboren op 25 juli 1975. Ze studeerde aan de Kunstacademie. Ze  woont nu in Amsterdam. De dochter van Janneke heet Lola!

Meer boeken die zij heeft geïllustreerd:

100% Nina

100% Lola

100% Love

100% Anna

100% Bo

De hoofdpersonen

De hoofdpersonen zijn:

Tara: de beste vriendin van Lot is tot over haar oren verliefd op Juliën en woont in Parijs!

Lot: de beste vriendin van Tara is eerst verliefd op Max en word uiteindelijk verliefd op Jeroen, en woont in het kleine kaaskoppenlandje, Holland!

Juliën: verliefd op Tara, en komt uit Frankrijk maar omdat Tara nog niet zo goed Frans kan en hij niet zo goed Engels, praat het een beetje moeilijk.

Max: de “knapste” jongen van de hele school, en word later in het boek verliefd op Lot.

Jeroen: word verliefd op Lot, en is de beste vriend van Max

Britta: de nanny van Tara.

Prijzen

100% Nina is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2006

100% Lola is genomineerd voor de nickelodeon kids choise award 2007

100% Lola, 100% Bo, 100% Fee, 100% Mila en 100% Beverly zijn genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Kinderjury 2007, 2009, 2010, 2011 en 2012.

Samenvatting

Het boek gaat over Tara en Lot die beste vriendinnen zijn. Maar Tara is verhuisd naar Parijs, dus ze proberen contact te houden door elkaar te mailen, uiteindelijk word Lot verliefd op Max, en Tara op Juliën, en wordt het een groot drama. Lot probeert Max jaloers te maken door zijn beste vriend voor zijn ogen te versieren, maar dat gaat helemaal mis, want net als het begint te werken, wordt Lot echt verliefd op Jeroen. Lot heeft Jeroen verteld dat ze eerst alleen maar deed alsof ze verliefd was, maar nu wel heel erg verliefd op hem is, maar Jeroen is daar nogsteeds enorm boos over. Als ze met het schoolfeest gaan schaatsen valt lot, en valt Max ‘heel toevallig’ boven op haar. Dan komt Jeroen binnen en ziet dat Max bovenop lot licht. Maar het komt uiteindelijk wel weer goed tussen hun! En tussen Juliën en lot is niet heel iets speciaals behalve dan dat het even lijkt alsof Juliën na die ene zoen niet meer verliefd op haar is! Hij ontloopt haar de hele tijd. Maar als ze uiteindelijk een keer gaan afspreken en romantisch op een bankje boven een riviertje gaan zitten, gaan ze toch nog helemaal in elkaar op!

Ontroerendste momenten

(Ps. Het boek heeft geen spannende momenten)

Het ontroerendste moment vind ik als Jeroen, lot toch vergeeft. En naar haar toe komt met cadeautjes op pakjesavond. Het is een hartjesketting en een cd. Als hij de cadeaus heeft gegeven loopt hij naar buiten zonder iets te zeggen. Als lot beseft dat ze eerst ruzie hadden maar dat hij toch cadeaus heeft gebracht rent ze naar buiten, als hij bijna de hoek om is roept ze hem heel hard en rent naar hem toe, in haar joggingbroek rent ze zo hard als ze kan en als ze daar is aangekomen, zoent hij haar.

Waarom heeft de schrijver dit boek geschreven?

De schrijver heeft dit boek geschreven, ter ere van haar eerste kus. Ze heeft het hele boek een beetje daar over laten gaan, niet over haar zoen natuurlijk maar wel over het zoenen in het algemeen. En ik vind dat echt heel grappig!!!!

Bronnen

de bronnen zijn:

-wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Niki_Smit

-en gewoon een paar hele kleine sites voor info over de illustrator, maar voor de rest helemaal niks!

REACTIES

M.

M.

Wel goed maar er staat niet welke plaatsen het speelt

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Love - Zomerkriebels door Niki Smit"