Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dracula door Bram Stoker

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Dracula
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 638 woorden
  • 29 november 2012
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
10 keer beoordeeld

Boekcover Dracula
Shadow
Dracula door Bram Stoker
Shadow

1. Het boek is geschreven door Bram Stoker.

2. Dracula is een graaf die in Transsylvanië woont. Alleen de hoofdpersonen weten dat Dracula een vampier is en proberen hem uit te schakelen.

3. Jonathan Harker is een advocaat. Jonathan moet Dracula bezoeken omdat Dracula een huis wil kopen in Londen. Op weg naar het kasteel merkt Jonathan dat Dracula best raar is. Als hij eenmaal verblijft in het kasteel, komt hij er achter dat Dracula een vampier is en vlucht. Zijn verloofde Mina Murray hoort het nieuws en gaat naar Transsylvanië. Ondertussen gaat het niet goed met haar vriendin Lucy want zij is gebeten door Dracula en verandert in een vampier. Jonathan, Mina, Arthur, Quicy, Jack en de professor schakelen haar uit. Daarna richten ze zich op het doden van Dracula, na een paar mislukten pogingen lukt het uiteindelijk om Dracula te doden.

4. Graaf Dracula is een vampier die in een groot kasteel in Transsylvanië woont. Dracula heeft een heel wit gezicht, rode lippen en hele scherpe hoektanden. Hij kan zichzelf ook in andere gedaantes veranderen zoals een vleermuis of een wolf.Jonathan Harker is een advocaat. Hij moet een huis  aan Dracula verkopen, en daar beginnen de problemen mee. Hij helpt later bij het uitschakelen van Lucy en Dracula.Mina Murray is de verloofde van Jonathan. Ze wordt zelf ook gebeten door Dracula. Net voordat ze bijna een vampier was werd Dracula vermoord en werd ze weer normaal.Lucy Westen is een vriendin van Mina. Lucy was ook gebeten door Dracula en veranderde in een vampier. Jonathan, Mina, Arthur, Quicy, Jack en professor Van Helsing hadden haar uitgeschakeld.

Arthur Holmwood is de verloofde van Lucy, Hij hielp ook mee om Lucy en Dracula uit te schakelen. Quicy Morris had Lucy eerder al een keer ten huwelijk gevraagd. Dr. Jack Seward is een arts die werkt in een soort gekkenhuis. Hij had ook geprobeerd Lucy beter te maken. Uiteindelijk helpt hij ook mee om Lucy uit te schakelen.Professor Van Helsing is een dokter uit Amsterdam die veel van vampiers weet. Hij heeft het ook geprobeerd om Lucy beter te maken.

5. Het verhaal speelt zich  in het Victoriaanse tijdperk. Dat is in de 19e eeuw. Dat vond ik in het voorwoord.

6. Het verhaal speelt zich af in Transsylvanië waar graaf Dracula woont en in Engeland in Whitby waar de hoofdpersonen wonen en verblijven.

Dit zijn een paar citaten:

“Beste vriend, welkom in Transsylvanië. Ik ben heel blij dat u binnenkort in levenden lijve mag ontmoeten. Ik heb het zo geregeld dat u met de namiddagpostkoets naar de Borgopas kunt reizen, waar mijn koets zal klaarstaan om u verder naar mijn kasteel te vervoeren. Graaf Dracula.”(Blz. 7)

7. Het boek is geschreven uit een hijzij figuur want het verhaal word niet verteld door een hoofdpersoon die alles zelf mee maakt. Ik bewijs dat met de volgende citaten:

“Toen Jonathan zich klaarmaakte om te vertrekken, kwam de herbergierster onverwachts naar zijn kamer en verzocht hem – en ze deed nogal wanhopig – om vooral niet weg te gaan.”(Blz. 7)

“Tijdens zijn afschuwelijke taak had Arthur geen ogenblik geweifeld. Maar nu het afgelopen was, viel de hamer uit zijn hand en viel achterover. Jack ving hem op en legde hem zachtjes op de grond. Het was hem allemaal te veel geworden”. (Blz. 69

8. Ik vond het verhaal wel spannend omdat er dingen gebeurde die je eigenlijk niet zou verwachten en het verhaal gebeurde in een spannende volgorde.

Het was ook wel een beetje griezelig omdat de beschrijvingen van de personen in het boek een beetje raar waren. Het moet ook wel griezelig zijn anders hoort het niet bij Dracula. Het boek was op een originele manier geschreven en dat is goed want anders krijg je allemaal dezelfde verhalen, omdat Dracula zo beroemd is.

REACTIES

J.

J.

mooi hoor
echt prachtig
knap hoor

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dracula door Bram Stoker"